URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2011, 14:09

Fundaţia Comunia îi îndeamnă pe orădeni să ajute 5.000 de nevoiaşi în campania "Dăruieşte un Crăciun"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunia organizează şi în acest an campania "Dăruieşte un Crăciun", care se derulează în perioada noiembrie - 31 decembrie. La acţiune s-au înscris 130 de voluntari care adună deja bani şi produse din supermarket-uri, instituţii de învăţământ sau biserici. Din aceste donaţii, membrii fundaţiei vor pregăti 5.000 de pachete, care vor ajunge la copii orfani, abandonaţi, cu dizabilităţi şi boli terminale, la familiile care trăiesc în condiţii inumane, la copiii şi tinerii străzii sau bătrânii din azile.

"Am pornit de la un proverb african care spune că "ai nevoie de un sat ca să creşti un copil" şi ne-am gândit să încercăm să influenţăm comunitatea locală să fie mai sensibilă cu cei din jur", a afirmat Isabela Mănescu, coordonatorul proiectului, joi, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că acţiunea de strângere de bani şi produse va continua până la sfârşitul anului pentru că orădenii sunt mai sensibili în perioada sărbătorilor.

Crăciun caritabil

Cei 130 de voluntari lucrează în echipe, la standuri special amenajate în supermarketul Metro (donaţii doar în bani), Selgros (donaţii în bani şi obiecte) şi magazinele Trei G (inclusiv cel din Beiuş), dar şi la sediul Fundaţiei Comunia, din strada Sfântul Ladislau Nr. 7 (lângă Stadionul FC Bihor), unde toţi orădenii sunt invitaţi să îşi aducă contribuţia. Pentru copii se pot dona dulciuri (ciocolată, biscuiţi, bomboane), produse igienice (pastă şi periuţă de dinţi, săpunuri, şampoane) rechizite (caiete, pixuri, creioane), jucării (jucării de pluş, maşinuţe, mingi, puzzle-uri, baloane de săpun) sau şosete, căciuli, mănuşi, fulare, etc. Pentru adulţi sau familii se pot dona şi alimente de bază (ulei, făină, orez, zahăr, paste sau conserve).

Pachetele vor ajunge la spitale, la patru azile de bătrâni şi la mai multe centre sociale din Bihor.

"Faptul că şi copiii din şcoli sunt invitaţi să aducă daruri pentru ceilalţi, le dezvoltă plăcerea de a dărui şi îi ajută să înţeleagă cât de norocoşi sunt că trăiesc în familii normale. Cred că este un mod bun de a-i educa în spiritul comunităţii", a spus Florica Cherecheş, şefa Comisiei Sociale din cadrul legislativului municipal.

Campania "Dăruieşte un Crăciun" a avut loc şi anul trecut când voluntarii au reuşit să adune cadouri pentru 6.000 de persoane din tot judeţul.

Fundaţia Comunia este o organizaţie non-profit din Oradea care are ca activitate strângerea de fonduri şi mobilizarea de resurse către proiecte cu impact de lungă durată. De la înfiinţare, fundaţia a sprijinit mii de familii sărace, tineri defavorizaţi, copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi în cadrul mai multor proiecte implementate sub numele Pro Familia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
au nevoie de locuri de munca
nu de alimente EXPIRATE, locul de munca care sa le asigure hrana proaspata, restul vrajeala, nu trebuie sa astepti Craciunul sa le dai o haina o farfurie de mancare, eu cred ca fundatiile isi fac reklama, EU PERSONAL dau daca intalnesc FEMEI de la 50 de ani le dau banii sa si cumpere o paine, lapte nu astept CRACIUNUL!!!!
Postat 18 Noiembrie 2011, 08:24 de ANKA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON