URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2010, 10:23

Angajaţii Prefecturii sponsorizează vacanţa a 100 de copii din zonele inundate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Donaţie din 75%

Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că 100 de copii din judeţele afectate de inundaţii îşi vor petrece o vacanţă de 10 zile în Bihor, "costurile urmând să fie suportate de angajaţii Instituţiei Prefectului".

Întrebat dacă toţi salariaţii instituţiei sunt obligaţi să doneze bani în acest scop sau el va suporta cea mai mare parte din sumă, cum a mai făcut în trecut în situaţii similare, Ghilea a dat un răspuns evaziv, din care s-a înţeles doar că niciun angajat nu va fi obligat să renunţe la o parte din salariu fără voia sa.

"Va dona doar cine vrea şi cât doreşte", a spus prefectul, sugerând totuşi că dacă suma necesară nu va fi strânsă din contribuţiile subalternilor, va contribui el cu diferenţa. "Fiţi sigur că voi rezolva problema", a conchis prefectul.

Avem locuri, căutăm mâncare

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a anunţat, la rândul său, că cele 100 de locuri pentru copiii din zonele afectate de inundaţii de cazare reprezintă contribuţia IŞJ. "De asemenea, purtăm discuţii la Episcopia Ortodoxă pentru 40 de locuri la Mănăstirea Izbuc şi cu Episcopia Greco-Catolică pentru alte 40 de locuri într-o clădire din zona Holodului", a precizat Luca.

În plus, şeful IŞJ a spus că, tot pentru copiii sinistraţi, se mai asigură 520 de locuri, în perioade diferite, în taberele din Bihor. "Aici trebuie să găsim o modalitate pentru achiziţionarea alimentelor. Dacă ar fi agenţi economici care să ajute ar fi perfect", a spus inspectorul şef.

Apel la donaţii "bune"

Şi bihorenii au posibilitatea să contribuie la alinarea suferinţelor sinistraţilor, atât cât pot s-o facă. Prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat că Prefectura a iniţiat deja o acţiune de strângere de ajutoare, care se desfăşoară zilnic de la orele 9 la 19, până în ultima zi a acestei luni, în mai multe centre de colectare a unor bunuri destinate populaţiei din zonele inundate.

Aceste centre funcţionează la sediile Detaşamentului 1 Pompieri Oradea (str. Avram Iancu), la Staţiile de Pompieri Aleşd, Săcueni, Valea lui Mihai şi Ştei, precum şi la Detaşamentele de Pompieri din Marghita, Salonta şi Beiuş.

Ghilea a precizat că "se primesc doar articole electrocasnice în stare de funcţiune, alimente neperisabile aflate în termen de valabilitate, îmbrăcăminte nedeteriorată şi igienizată, şi nu se acceptă încălţăminte".

De asemenea, prefectul îi roagă pe bihoreni să aducă obiectele donate în cutii de carton sau în saci de polietilenă, astfel încât conţinutul să nu se piardă sau deterioreze în timpul manipulării şi transportului.

Şi studenţii strâng fonduri

Totodată, Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu Crucea Roşie Bihor, demarează o acţiune de strângere de bani şi bunuri materiale, precum alimente, îmbrăcăminte, pături, saltele, rechizite şcolare sau materiale de construcţii.

Acestea vor putea fi lăsate de doritori într-un cort amplasat în Piaţa Independenţei, lângă statuia lui Mihai Eminescu. De asemenea, o echipă de voluntari se va deplasa pe la societăţile comerciale din Oradea, într-o acţiune de strângere de fonduri. Coordonatorii proiectului asigură şi transportul bunurilor strânse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON