URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2011, 10:33

Alţi nevoiaşi vor avea o casă de locuit, datorită voluntarilor olandezi şi Habitat pentru Umanitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

După ce au aflat despre povestea unei familii nevoiaşe beiuşene, 16 olandezi au venit în România prin intermediul organizaţiei Habitat de Umanitate, pentru a ajuta la construcţia unei case.

Familia Sere este alcătuită din trei membri, Nicuşor, în vârstă de 44 de ani, Catiţa, de 46 de ani, şi fiul lor Cătălin, de numai 11 ani. Ei locuiesc de mai bine de 14 ani într-o garsonieră dintr-un bloc de nafemilişti din Beiuş în condiţii total improprii, cu baie comună, cu un duş care nu mai funcţionează de ani buni şi pereţi fără termoizolaţie.

"Este foarte greu să locuim aici, dar nu avem unde să mergem în altă parte şi nici nu putem să ne construim singuri ceva din puţinul pe care-l câştigăm. Sunt multe lucruri cărora le simţim lipsa pe lângă spaţiu, iar cel mai mult ne lipseşte o baie. Acum ne spălăm pe rând într-un lighean, iar într-o familie cu un copil e foarte greu, inimaginabil pentru cineva care n-a trecut prin aşa ceva", a mărturisit Catiţa Sere, beneficiara casei.

Construcţia locuinţei decurge în ritm alert, astfel că lucrarea care a fost începută luni va fi inaugurată vineri. Materialele de construcţie au fost finanţate tot de către olandezi, care sub îndrumarea specialiştilor de la Habitat de Umanitate lucrează de zor la ridicarea clădirii.

"Voluntarii au venit la Beiuş prin intermediul biroului Habitat for Humanity din Olanda, care recrutează echipe de voluntari din ţară ce ajută apoi familii nevoiaşe din toată lumea. Anual 25 de echipe de olandezi construiesc case, din care două sau trei vin în România. Este şi cazul echipei de la Beiuş, care a dorit să sară în sprijinul familiei Sere după ce i-au aflat povestea de la Habitat pentru Umanitate Beiuş", se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

Majoritatea celor care vin voluntari provin de la diverse companii, în procent de 75%, dar sunt şi biserici, şcoli sau familii care vor să aniverseze ceva alături de prieteni într-un mod inedit. "În cazul de faţă e vorba de o firmă de consultanţă, Dutch, care are 80 de angajaţi, majoritatea implicaţi în proiecte sociale precum acesta", afirmă Mirjam Pronk, coordonatoarea echipei de voluntari şi angajată a Habitat for Humanity Netherlands.

Inaugurarea locuinţei va avea loc vineri, 27 mai, începând cu ora 13 pe strada Traian colţ cu Plopilor din Beiuş. Habitat face o invitaţie deschisă adresată tuturor celor care doresc să fie alături de familia Sere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON