URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2016, 00:28

VIDEO cutremurător: O fetiţă de doar 10 ani, lovită pe zebră, pe Calea Clujului de un şofer vitezoman

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini şocante ale unui accident petrecut luni după amiază pe Calea Clujului au stârnit revoltă pe Facebook. O fetiţă în vârstă de 10 ani a fost pur şi simplu spulberată pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.50. Din înregistrare se vede clar cum micuţa se afla pe trotuar şi aştepta să treacă. După ce patru maşini nu i-au acordat prioritate, cea de-a cincea, care circula pe banda 1, a încetinit pentru a opri, fetiţa începe să treacă, însă o maşină albă, care circula în viteză pe banda 2, a lovit-o în plin.

Văzând că maşina deschisă la culoare se apropie cu viteză, fetiţa începe să fugă, dar este acroşată puternic, în ciuda încercărilor tardive de frânare ale şoferului. Impactul a fost puternic: victima s-a rostogolit de câteva ori în aer, apoi a fost proiectată câţiva metri pe asfalt.

În cele câteva minute scurse până lână la sosirea unui echipaj al Ambulanţei, copila a primit primul ajutor de la oamenii aflaţi în apropiere, unii martori oculari ai evenimentului. Victima a primit şi ajutorul unui echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, fiind dusă la spital, în stare gravă.

Filmuleţul a fost dat publicităţii pe Facebook de un orădean din zonă, Romeo Tişe, ale cărui camere de supraveghere au surprins întreaga scenă şi care a distribuit imaginile tocmai pentru a nu exista dubii legate de circumstanţele producerii lui.

Potrivit relatărilor de faţa locului, la un moment dat, şoferul care a lovit-o pe fetiţă ar fi susţinut că aceasta nu ar fi fost pe trecerea de pietoni. Conform aceloraşi surse, şoferul ar fi un bărbat de etnie romă din Tileagd în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Citiţi pe această temă şi articolul "Fetiţa din accidentul de pe strada Clujului e în afara oricărui pericol. Şoferul s-a ales cu dosar penal"

Vezi mai jos secvenţe din filmarea postată pe Facebook de Romeo Tişe!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Groaznic
Pe acesti soferi grabiti nu-i mai opreste nicio zebra, niciun semafor, nimic! Va rog semnati petitia, multumesc:
Postat 01 Martie 2016, 15:18 de Bubu
Etnia nu are relevanta...
Nu are nici o importanta ca aceasta etnie si-a facut un titlu de glorie din a nu respecta nici o lege. Ei au doar drepturi si nici o obligatie. 80% dintre ei nu au avut niciodata un loc de munca si nici nu au de gand sa aiba vreodata. Ati vazut in viata voastra vre-un membru al acestei etnii compostand bilet in mijloacele de transport in comun, aruncand ceva la gonoi si nu pe jos pe strada? Dar i-ati vazut cersind agresiv, furand, talharind, facand galagie si mizerie in orice loc si orice imprejurare? Da, etnia nu are nici o relevanta.
Postat 01 Martie 2016, 10:43 de vasyion
Este foarte importanta etnia
Ba da este foarte importanta etnia pentru ca multi dintre ei iau carnetul cu toate ca nu stiu citi (cunosc cazuri). Nu stiu cati dintre voi ati avut de-a face cu ei in trafic dar eu am avut de-a face de nenumarate ori si pe bicicleta si ca pieton dar si in masina, in toate trei cazurile era sa fiu lovit de ei cu masina. Asa ca da , este important sa se mentioneze etnia.
Postat 01 Martie 2016, 10:42 de Alexandrul
etnia n-are de-a face
Nu are nicio relevanta ce etnie era soferul. Daca era roman, la fel de vinovat era si fata la fel de lovita. Maine-poimaine veti incepe sa dati date despre starea civila a oamenilor, eventual mentionand "divortat" ca similar unei stari de culpa. Sau cei care au ultima cifra din CNP, nr par. Toate sunt la fel de aberante.
Postat 01 Martie 2016, 08:51 de CristiOradea
!!!!!!!!!!
Asa a patit si tatal meu in 2014 ( doar ca acolo nu erau camere ). Iar soferul avea niste relatii pe undeva ! Ca a venit cu un martor care a declarat textual: " Am vazut victima coborand din tramvai si angajandu-se in traversare neregulamentara pe trecerea de pietoni pe culoarea rosie "! Adica martorul l-a vazut COBORAND din tramvai ! In conditiile in care locuieste ACOLO si nu coborase din nici un tramvai ( se putea demonstra si cu abonamentul NEVALIDAT ). Dar martorul l-a vazut coborand din tramvai! Din fericire nu a patit nimic grav si nu a dorit sa continue cu o plangere penala ( desi eu am insistat ).
Postat 01 Martie 2016, 01:06 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON