URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2016, 21:55

Primarul Ilie Bolojan, întrebat dacă mai candidează a treia oară: "Cel mai probabil da!" (VIDEO)

Primarul Ilie Bolojan, întrebat dacă mai candidează a treia oară: 'Cel mai probabil da!' (VIDEO) captură Digi 24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ultima perioadă s-a ferit să comenteze dacă va mai candida sau nu pentru al treilea mandat de primar al Oradiei, dat fiind că a fost desemnat secretar general al PNL şi se specula că vizează o carieră la nivel naţional, primarul Ilie Bolojan s-a pronunţat pe această temă, în premieră, duminică seară, în emisiunea Kilometrul Zero, de la Digi 24.

"Cel mai probabil da", a răspuns edilul moderatoarei Elena Vijulie, la întrebarea dacă va candida.

Declaraţia a venit în contextul în care Bolojan a fost chemat să vorbească despre alegeri, în calitate de secretar general al PNL fiind cel care "antrenează" şi selectează viitorii candidaţi ai partidului la alegerile locale din iunie. Desemnarea oficială a candidaţilor PNL va fi făcută, însă, pe data de 28 ianuarie.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă vizează să preia Primăria Capitalei, Ilie Bolojan a răspuns că nu s-a gândit la o asemenea variantă. "Nu văd o astfel de posibilitate în Bucureşti, nu am luat-o în calcul şi nu o văd fezabilă", a afirmat Bolojan.

Duminică seară, edilul a avut o intervenţie în direct, din studioul Digi 24 Constanţa, municipiu în care s-a aflat în acest sfârşit de săptămână, cu probleme de partid. Duminică la prânz, Bolojan urma să pornească spre Capitală, însă a rămas blocat din cauza ninsorii şi a viscolului care au pus stăpânire pe această parte a ţării.

"Nu e uşor să fii primar la Oradea şi secretar general PNL la sfârşit de săptămână, la Constanţa", a precizat Bolojan, cu ironie, întrebat de modul în care gestionează cele două funcţii.

Având în vedere problemele legate de deszăpezire, în aceeaşi emisiune, edilul a fost provocat şi să dea o notă administraţiei din România, Bolojan apreciind că această notă ar fi 6-7, considerând-o în ansamblu destul de ineficientă. Părerile critice ale edilului au vizat şi clasa politică.

Vedeţi mai jos întreaga emisiune!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
asistat social?
@horia_simion: Prin cei in conditia ta te referi la asistatii sociali? Inteleg atunci de ce sustii asa mult psd-ul ;) Si apropo, ai vazut pozele cu gropile deja existente in minunea tehnica numita drumul Oradea-Beius?? Se pare ca nu a rezistat nici pana la primavara, deci dupa 38 mil euro pierduti din fonduri au mai fost aruncati inca 10 mil pentru ceva care in cateva luni ajunge in acelasi stadiu in care a fost inainte de "reabilitare".
Postat 19 Ianuarie 2016, 12:49 de hateretards
psd-istilor, nu in piata publica..
e jale la psd!!! mang s-a ascuns, aialalti fara nume stau pititi.. pana si independentul vopsit in rosu Claudiu P. vorbeste singur si sper ca nu si-a spart ochelarii...tragedie!!! Baieti, fara depresive - un sfat prietensc: bucurati-va de orasul vostru si multumiti cerului ca avem un asemena primar! E si al vostru si va fi si urmatorii ani! La Multi Ani Oradea Mare!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 14:25 de TC
REPLICA
Pentru cel care uraste retardatii, sper ca te referi la mine cand vorbesti depre postacii de serviciu. Recunosc, sustin PSD in comentariile mele. Si pentru moment il voi sustine, constient fiind ca social democratia este singurul curent politic valabil pentru cei de conditia mea. PSD nu moare. Stati linistiti. Sunt milioane de romani de stanga. Asta e realitatea. Pentru moment, o idee mai putini decat dreapta. Jocul politic, ce sa-i faci. Cred si stiu ca PSD are puterea de a scapa de acele lepre de care vorbiti, voi, comentatorii anti PSD. Poate gasim și in PSD Bihor un personaj gen Bolojan sa-l promovam, prin caracterul sau, actiunile sale dar si beneficiind binențeles de o presa mai favorabila. Greu, dar nu imposibil. Sper doar ca acel om sa apara la Beius. Sa faca macar jumate din ce a facut Bolo pentru Oradea. Mai iesim si noi din mocirla socio-economica in care plutim actualmente.
Postat 18 Ianuarie 2016, 14:20 de horia_simion
analfabet retardat
@grigore: Cum am spus, roade-ti unghiile si crapi de ciuda in continuare ca Bolojan va fi iarasi primar ;)
Postat 18 Ianuarie 2016, 13:24 de hateretards
Alo Ambulanta?
...hateretard,adica tu retardatule...Du-te nepoate la doctor,esti pericol public in libertate.Alo Ambulanta,un niemuric este in libertate..alo???
Postat 18 Ianuarie 2016, 13:19 de grigore
aparatorii patrieri
Au ajuns postacii de serviciu ai psd-ului sa isi dea arama pe fata si sa isi ridice in slavi liderii? :)) Nu simpatizez nici un partid politic, dar psd-ul conduce detasat la numarul de corupti si condamnati si nu mai merita nici o sansa in tara asta. Ei sunt cei care au vandut si ultimele resurse ale tarii si inclusiv poporul din ea. Apropo, ati inceput sa va roadeti unghiile la aflarea vestii ca Bolojan mai candideza? :)))
Postat 18 Ianuarie 2016, 12:09 de hateretards
@horia_simion
Stimabile, daca ai fi citit cu putina atentie comentariul meu, ai fi observat ca pun PDL-ul pe picior de egalitate cu PSD-ul in ceea ce priveste jaful extins. Si in celelalte partide (exceptandu-le pe cele doua sus mentionate) sunt hotomani, dar astia au dus jaful la extrem. Daca vechiul PNL ar fi avut in opinia mea, o cat de mica argumentatie pentru a fi votat (oricum mica), odata cu inglobarea PDL s-a autoexclus din listele de posibili votati. In fapt, nu mai am cu cine sa votez la urmatoarele alegeri generale, (desi nu am lipsit la nici un scrutin), asa ca ma vad pus in situatia de a nu avea cu cine vota. Ma voi prezenta totusi la vot, pentru a scrie pe buletin, o mica epistola referitoare la mamele tuturor. Singurul scrutin care prezinta interes, cel putin pentru mine, este cel in care se va alege primarul urbei, alegeri la care apartenenta la un partid sau altul va conta foarte putin spre deloc. Voi incerca sa votez omul, care in opinia mea (desigur subiectiva), va putea sa asigure acestui oras, locul pe care il merita. Deci domnule horia_simion, si PSD-ul are sansa lui, dar ma indoiesc sincer ca vor fi capabili sa renunte la gunoaiele pe care le afiseaza, cel putin in momentul de fata, drept reprezentanti si sa vina cu o propunere de primar care sa merite a fi luata in considerare..
Postat 18 Ianuarie 2016, 12:07 de User anonimizat
Bag picioru...
De la o vreme, subiectele de presa cu Bolojan in titlu sau in poza nici nu le mai citesc, oricat de condimentate ar fi ele, intrucat comentariile care urmeaza pun toata sarea si piperul lipsa. Si mai au si continuare...
Postat 18 Ianuarie 2016, 12:02 de ineuanul
Heh
@horia_simion: din nou, răstălmăciţi comentariul meu. N-am afirmat niciunde că în alte partide nu s-ar fura. Mai mult, am spus mai jos că şi restul partidelor au ”scursurile lor”. Dar asta tot nu schimbă faptul că cei din PSD sunt regi când vine vorba de mizerii şi că asta se observă bine acum din acţiunile DNA, disperarea antenelor şi slaba susţiere a publicului de la alegeri. Oamenii pur şi simplu s-au săturat de mizerii şi au reacţionat. Cei din străinătate n-au stat la cozi imense pentru a vota cu PSD ci pentru a le da un vot de blam din cauză că au fost sabotaţi. Şi au fost sabotaţi nu de PDL sau PNL sau alte partide mai mici ci de ciuma asta roşie. Adulmec deja cântecul de moarte al roşiilor şi mă distrează enorm um se vaită ei în cătuşe pe tubul catodic, invocând boli şi scriind volume ca să evite încarcerarea îndelungată. @WinDos: şi totuşi, uită-te scriind pe-aici. Eşti cea mai fermă dovadă a faptului că baţi câmpii în ceea ce priveşte interdicţia de a comenta liber pe-aici (în limitele - desigur - decenţei).
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:44 de Mekong_Delta
E de bine !!!
Măcar așa nu mai trebuie cheltuit cu adunatul lor de către DNA ... e suficient o dubă la nivel local !!! E bine dacă va candida, pentru că e aproape gata dosarul cu cei 4.000.000 Euro ”parandărăt” de la ”Autostrada Bolojan”, aia de care se minunează astăzi OLAF că a fost denunmită ”drum expres” !!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:23 de WinDos
Re: Mekong_Delta
Oricine care citeste destainuirea ta, cu deschisul contului, stie ca cititor ocazional sau permanent al Bihoreanului, ca nu oricine poate sa-si faca cont de comentarii ... trebuie ”agrementul” de la Bolojan, ca nu cumva sa se stercoare vreun ”dusman de clasa” !!! Asa ca, hai sictir !!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:17 de WinDos
subiectivism
Respect opinia domnului Mekong si a anticomunismului. Sunt convins ca oice argument as aduce nu le pot schimba credinta.Dar totusi sunt doar opinii. Pot de exemplu, sa afirm cu tarie ca hotia cel putin la mine in zona are un exponent de frunte din tabara galbenilor, un anume Domocos, daca va suna cunoscut. Urmat tot de prin zona mea de un alt primar liberal de prin Budureasa. Sa fie o greseala a organelor? Posibil. Dar nu se poate sa nu fi observat si videni, udreni, berceni, fenechii, cocosi si lista e lunga retinuti, arestati ori condamnati. Nu se poate sa ignorati voit sau nu, participarea si a PNL si PDL pe langa PSD, la crearea statulu mafiot. Nu se poate sa sustineti in continuare ideea, in ciuda realitatilor, ca doar PSD este detinatorul tuturos coruptilor iar restul sunt sfinti. Doar daca suferiti de subiectivism cronic.
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:15 de horia_simion
Stai aici, ca aici ti-e bine!
Ce capitala, ce mitici?! Aia-s smecheri, ti-au tras-o de cate ori te-ai inhaitat cu ei! Ti-au promis cet II, bani fara numar, proiecte care mai de care, numai sa-i sustii si la urma ai primit...UE fara numar! Aici, cu oradenii, e misto! Unde mai gasesti niste cretini care indiferent cat ii batjocoreste, oricate dari le pui, in fine, oricat iti bati joc de ei si-i furi, ei sa te voteze?! Corect! Asa m-am gandit si eu: DOAR in ORADEA! Probabil ca te vor vota iarasi si iarasi, de la mine vei primi mereu ce ai primit de la mitici! P.S. N-am luat in calcul dna Oradea, acolo se hiberneaza, indiferent de anotimp...Pe cand daca ajungi pe la bucale...
Postat 18 Ianuarie 2016, 09:30 de pinonel
dujmanii moare...
o veste "dosebit de bună" pentru restul candidaţilor! nu mai tre' să arunce banii pe campanie electorală...
Postat 18 Ianuarie 2016, 08:56 de Just
@horia_simion
Dupa logica matale si eu sunt simpatizant politic, pentru ca da, sunt si voi fi vehement impotriva PSD. Motive, sunt cu miile, dar voi enumera doar cateva. In primul rand, nu pot sa uit ca PSD si PDL sunt "copii" nomenclaturii si securismului din Romania, cum nu pot sa uit, ca a fost fondat de Ilici Iliescu, cel care a distrus orice sansa ca Romania sa devina un stat democratic si civilizat. Sunt vehement impotriva PSD, datorita jafului extins la care a suspus aceasta tara, sunt vehement impotriva PSD pentru simplul motiv ca n-au fost in stare sa construiasca nimic durabil in aceasta tara, cu exceptia evidenta a statului mafiot. Poate ca sunt si oameni de treaba in PSD, insa ceva ii impiedica sa ajunga acolo unde se iau deciziile, ca sa poata influienta parcursul acestui partid. Sunt vehement impotriva PSD, pentru ca singura modalitate de a "riposta" la realizarile primarului, a fost aceea de a pune bete in roate sau daca vrei, a baga strambe. Sigur ca PSD trebuie sa propuna un candidat pentru primaria Oradea, e in spiritul democratiei, dar rezultatele vor confirma ceea ce sustin - si nu singur - si anume ca Oradea va avea primar PSD-ist cand o sa zboare porcu'.
Postat 18 Ianuarie 2016, 08:53 de User anonimizat
:)
@horia_simion: repet ideea cum că n-aş avea simpatii politice. Tu poţi să mă crezi sau nu - importă prea puţin. Nici măcar nu ştiu din e partid face parte Bolojan sau cine îl susţine. Tot ce ştiu însă e că nu e din PSD şi că cei din PSD cad pe capete de la alegeri încoace: ba prin sediile DNA, ba prin închisori. După mizeriile făcute la alegeri, traseismul politic, corupţia şi fetişul pentru mită de care au dat dovadă, PSD e un partid mort. Nu contesc că or fi oameni mişto în PSD, la fel cum există scursuri în celelalte partide. Dar vorbim de PSD aici, nu de excepţiile de la regulă. Iar PSD a rezonat mereu cu lipsa de coloană, mişelia, hoţia. În ceea ce-l priveştepe Bolojan, votul meu este pentru cel ce a făcut bine în oraşul ăsta. Pentru el ca om, nu pentru el ca şi culoare politică. Mă lasă rece stindardul său politic şi nu-s la curent cu cine îl susţine, ce plănuieşte să facă ajutat de partid. În al doilea rând, n-am afirmat că PSD n-ar avea voie să candideze la alegerile următoare. O va face fără îndoială. Nu mă pun în calea dreptului lor de a investi într-o campanie pe care oricum o vor pierde de la mile depărtare. Nu ştiu de unde a reieşit ideea asta, cum că eu m-aş pune în calea democraţiei. Deşi, strict vorbind, PSD şi democraţia în aceeaşi frază sună ca şi Stalin şi libertatea în acelaşi context. Spuneţi că nu e fair-play ca eu, ca cetăţean, să arunc cu *** în PSD. Îmi explicaţi atunci de ce e fair-play pentru PSD să fure din banii mei? De ce Iliescu e membru onorific al partidului ăluia de ciume? De ce mister Ponta plagiază şi schimbă comisii bătându-şi joc de noi? Nu e fair-play că-s vocal împotriva mizeriilor? Serios? Serios-serios?
Postat 18 Ianuarie 2016, 08:47 de Mekong_Delta
sa fie alegeri
Domnul din Delta Mekong are si el simpatii politice. Altfel nu ar fi asa vehement impotriva PSD. Esti prea agresiv domnule Mekong. Personal simpatizez PSD. Hienele de care vorbesti exista intradevar in acest partid. Asa cum exista si in PNL sau PDL. Peste tot in poliica animalele de prada isi au locul lor, de obicei in frunte. Datorita evident noua, celor care ii votam si pe unii si pe altii. Trebuie sa recunosti insa, ca si in PSD sunt si oameni de treaba. La fel ca in celelalte partide pe care le simpatizezi dumneata. Nu poti arunca cu * in tot partidul PSD. Nu e corect si nici fair-play. De exemplu eu pot sa recunosc ca Bolojan este si va fi un politician si administrator excelent. De altfel am sustinut si sustin ca Bolo este cel mai bun exemplu pentru toti primarii tarii. Inca de pe vremea cand, prefect fiind, a reorganizat din temelii serviciul de inmatriculari, evidenta populatiei si permisele. Clar. Dar asta nu inseamna ca PSD trebuie sa renunte la a mai gasi un candidat opozabil ediluluioradean. Doar nu te astepti acuma sa vina Mang sa spuna partidului sa voteze cu Bolo. Unde ar mai fi democratia? Evident ca va castiga in Oradea actualul primar. Dar sa fie cu alegeri. Nu cu iohanisme gen -guvernul meu- pus de gura ulitei.
Postat 18 Ianuarie 2016, 08:09 de horia_simion
:)
@TDS: prin ”noi” mă refeream strict la orădeni. N-am simpatii politice, doar antipatii. Detest hienele voastre roşii şi mă unge la inimă fiecare intervenţie DNA. Meritaţi să suferiţi după cât aţi furat şi minţit. Meritaţi să veeţi cum oraşul e construit nu de voi ci de un om care de zece ani l-a transformat fără să adere la modelul vostru de mită, corupţie şi milogie. Cât despre cum tu vei avea acum un motiv în plus să scrii aici, nu cred că realizezi ce spune asta despre un om ca tine. Cât de mic trebuie să fii ca să-ţi verşi frustrarea asupra unui primar care n-a făcut decât bine oraşului; totul din considerete strict politice. Mi-e scârbă de oamenii mici ca tine. Sunt unul dintre ăia care acum un an şi ceva asaltau sediul PSD cu pumul în aer, de se baricadaseră înăuntru toate scursurile roşii în noaptea victoriei lui Iohannis. Tu, centaur al tastelor, continuă să scrii. Te urmăresc de ceva vreme şi e pe undeva amuzant, pe undeva scârbos. Un fel de scârbă de-aia cu zâmbet îmi trezeşte. Eşti dovada vie că PSD-ul se zbate în ultimele lui clipe. Cel puţin cât mai are bani să-şi plătească postacii. Găleţi de sloboz din partea mea şi-a celorlalţi orădeni care nu vă votează. Cu plăcere.
Postat 18 Ianuarie 2016, 07:14 de Mekong_Delta
acum vor face profit farmaciile!!!
tds si toiti psd-stii, e momentul sa va aprovizionati stocurile de antidepresive..Vesnicii loseri psd, io zic sa va inchideti sucursala Oradea (oricun sunteti somati sa parasiti sediul), pe clovnul mang sa-l faceti deputat iar cei 2 de 1.50 care mai bauna pe la tv, ar putea incepe o cariera de gimnasti. Daca Bolo chiar candideaza, orasul asta va ajunge intre primele 5 din tara . Bravo domnule Bolojan!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 07:02 de TC
GALBIORII
@Mekong_Delta :" Bravo Bolo, mergem să votăm." ! Asa ai scris, da? Tu primul ! Deci ai folosit pluralul ! Voi cine sunteti ? Galbenii-portocalii ? Si daca ma gandesc bine m-ar si avantaja inca un mandat al D-lui Bolojan ! Altefel, despre ce as mai scrie ?
Postat 18 Ianuarie 2016, 00:56 de TDS
LOL
”Voi” cine? Voi cei din PSD? :) Uite cum zboară păsărica pe gură. În rest, orice contracandidat ar avea Bolojan, e neglijabil. Majoritatea orădenilor ştii bine cu cine va vota. Doar e vizibil ce-a făcut omul ăsta pentru oraş şi toată gargara pesedistă nu ţine în faţa bunului simţ şi a raţiunii. Bolojan va fi iar primar şi ar trebui să te împaci de pe-acum cu gândul ăsta. Dar eşti liber să fumegi pe-aici încă 5 ani. Ar fi şi trist să te opreşti chiar acum, în prag de nou mandat.
Postat 17 Ianuarie 2016, 23:24 de Mekong_Delta
SI ?
@Mekong_Delta : Hello , de ce sa ma zvarcolesc ? In rest mergeti la vot , foarte bine , si noi vom merge ...Nu va castiga , perfect ! Va castiga , OK !
Postat 17 Ianuarie 2016, 23:14 de TDS
Ahahahahahah
Mi-am făcut cont special ca să râd de TDS care cel mai probabil se zvârcoleşte pe covor la ora asta. Bravo Bolo, mergem să votăm. Tot respectul pentru ce-a făcut tipul pentru Oradea.
Postat 17 Ianuarie 2016, 22:58 de Mekong_Delta
YES!!!!!! DA!!!!!!!!! PERFECT!!!!!
TDS ... CE ZICI? :))))) SIC !!!!!
Postat 17 Ianuarie 2016, 22:08 de ADINA
MAMAIAAA...
Declaratie facuta la....Constanta ( cum era si firesc ! )
Postat 17 Ianuarie 2016, 22:01 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON