URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2011, 10:45

Sponsorul PSD Ilie Pantea, reţinut pentru afaceri cu băuturi contrafăcute (FOTO / VIDEO)

Omul de afaceri salontan Ilie Pantea, 59 ani, fiul său, Claudiu, 34 ani, şi un colaborator al celor doi, Fiko Zoltan, 34 ani, sunt urmăriţi penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor după ce au provocat un prejudiciu de peste 100.000 lei statului prin producerea şi comercializarea unor băuturi alcoolice contrafăcute, doi dintre ei, Ilie Pantea şi Fiko fiind reţinuţi.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni, care s-au sesizat din oficiu în cauză, s-a stabilit că, în perioada 2010 - 2011, cei trei au utilizat alcool dublu rafinat achiziţionat fără forme legale de la diverşi furnizori, ca materie primă pentru fabricarea a diferite sortimente de băuturi alcoolice, cum ar fi votcă, rom sau brandy. Băuturile erau produse în mai multe imobile şi erau comercializate către diverse baruri sau persoane fizice din judeţul Bihor", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Imobilele în care se produceau băuturile alcoolice au fost descoperite miercuri, în urma unei ample acţiuni la care au participat peste 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Salonta şi luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă.

Poliţiştii au efectuat 16 percheziţii, atât la domiciliile suspecţilor, la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională, cât şi în imobilele în care anchetatorii suspectau că se produc ilegal băuturile alcoolice.

"În urma descinderilor, au fost descoperite o instalaţie rudimentară de producere a băuturilor alcoolice, 1.100 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, 20 de litri de diverse esenţe, peste 200 de recipiente din plastic sau sticlă, de diferite dimensiuni şi, totodată, capace din plastic pentru respectivele recipiente", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Concomitent cu percheziţiile, echipe mixte de control formate din poliţişti bihoreni şi specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor, la care erau distribuite băuturile alcoolice produse de suspecţi, fiind confiscate 12.620 de ţigarete netimbrate şi 48 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu exista niciun document de provenienţă. Totodată, în urma controlalelor efectuate au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.000 lei.

"Întreaga cantitate de alcool şi ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul total provocat bugetului de stat în urma activităţii infracţionale desfăşutată de suspecţi se ridică, până în prezent, la peste 100.000 lei", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

În urma acţiunii de miercuri, Ilie Pantea şi Fiko Zoltan au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi urmează a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta şi la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă.

Ilie Pantea, patron al firmei Olimp Serv, care se ocupă de distribuţia băuturilor alcoolice este membru PSD Salonta şi sponsor al organizaţiei. Fiul său, Claudiu Pantea şi deputatul PSD Ioan Roman deţin împreună o asociaţie de vânătoare pe fondul Păuşa.

Pantea jr. este un personaj cunoscut poliţiştilor din Salonta, fiind sancţionat în mai multe rânduri. El a fost amendat toamna trecută pentru încălcarea Codului Rutier şi s-a ales cu permisul suspendat, după ce a depăşit neregulamentar o coloană oficială, iar pe urmă i-a ameninţat pe poliţiştii care l-au oprit cu excluderea din sistem, deoarece "are relaţii politice".

Tot în toamna anului trecut, tânărul a fost sancţionat şi pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în maşina sa au fost găsite mai multe cartuşe de armă în timp ce se întorcea de la o partidă de pescuit, dar şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice deoarece, beat fiind, s-a luat la bătaie cu un alt om de afaceri şi cu tatăl său, care a intervenit să-l tempereze în localul Rob Roy din Salonta.

De asemenea, împreună tatăl şi fiul Pantea sunt cercetaţi şi pentru ultraj asupra poliţiştilor, în urma unei altercaţii pe care au provocat-o după ce băiatul a refuzat să se oprească şi să se legitimize în faţa unui echipaj al Poliţiei Rutiere. Incidentul s-a petrecut la începutul lunii martie. Tânărul s-a oprit abia în faţa casei şi s-a baricadat în maşină până la apariţia părinţilor săi, împreună cu care i-a atacat pe poliţişti, îmbrâncindu-i şi înjurându-i. Ancheta în caz este efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@unu
Ce ne poţi spune despre acei agenţii economici, cunoscuţi drept sponsori ”portocalii”? De exemplu: despre producătorii de băuturi răcoritoare, din satele bihorene? Ei cum stau cu implementarea conformă a procedurilor HACCP?
Postat 09 Iulie 2011, 02:15 de Vulturar
”16 milioane de români”. Să ne facem că lucrăm!
"În urma descinderilor, au fost descoperite o instalaţie rudimentară de producere a băuturilor alcoolice, ..." 1. De la pornirea activităţii de producţie, câte controale au făcut la acest punct de lucru, cei de la Siguranţa alimentelor şi DSP Bihor? Cele două structuri de control, specializate pe proceduri HACCP şi ISO EN SR 22000, cum au verificat implementarea procedurilor de: igienă, recepţie (calitativă) şi ...trasabilitate? Ce nereguli au constatat? 2. DSP Bihor, care are vechime în controlul barurilor, câte probe din sortimentele produse de SC ”Olimp Serv” SRL Salonta, a prelevat în timp? Dar cei de la Siguranţa alimentelor?
Postat 09 Iulie 2011, 01:58 de HACCP srl
misto
Mai baieti , vedeti ce se intampla daca nu cotizati unde trebe si cat trebe ? S-a dus in bot afacerea.
Postat 08 Iulie 2011, 12:29 de Matei Dumbraveanu
@risc cretinisc
mai risc nu mai fii retardat, daca omul e sponsor psd (probabil sponsorul tau),lasa sa scrie oamenii....daca era pdl sa fi scris tot adevarul ....oricum toate partidele sunt putrede.....asa ca ia-ti medicamentele inainte sa postezi
Postat 08 Iulie 2011, 07:41 de radu
articol la comanda
cei de la pd-l v-au cerut sa puneti accent pe sponsor psd?
Postat 07 Iulie 2011, 22:23 de risc
decat cu astia..
unde`s toti postacii psd sa se laude cu partdiul lor maret? vsm
Postat 07 Iulie 2011, 18:52 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON