URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2019, 11:50

Internat la Psihiatrie pentru că a pus rahat la sediul PNL Bihor, Daniel Ivanov a filmat condiţiile mizere. Managerul Dacian Foncea confirmă: "Acolo e o bătaie de joc!" (FOTO / VIDEO)

Daniel Ivanov, bărbatul care pe 20 aprilie a deranjat festivităţile organizate cu ocazia Centenarului eliberării Oradiei de sub bolşevismul maghiar, împrăştiind o pungă cu manifeste şi strigând împotriva politicienilor, iar în duminica alegerilor a recidivat, murdărind cu fecale de porc uşa sediului PNL Bihor, promiţând că va face acest lucru şi la sediile tuturor celorlalte partide, protestează împotriva condiţiilor mizere de care "beneficiază" la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal, unde a fost dus de poliţişti pentru o evaluare de specialitate, furnizând presei un adevărat rechizitoriu în imagini.

"Nici în puşcărie nu sunt condiţii din astea"

În filmuleţe trimise BIHOREANULUI, Daniel Ivanov prezintă condiţiile execrabile din Pavilionul 3 al secţiei de Psihiatrie a Spitalului Municipal, din strada Louis Pasteur, pavilion pentru bărbaţi, arătând igrasia și pereţii scorojiţi din salonul 2, unde vopseaua în ulei este în parte căzută.

De asemene, pereţii sunt afectaţi şi în grupul sanitar, unde s-au desprins plăci de faianţă, duşul nu are cabină, chiuveta lipseşte şi ea, WC-ul nu are capac şi e murdar, iar caloriferele sunt ruginite. Imaginile par decupate dintr-un film de groază, impresia lăsată privitorului fiind sinistră.

"Au zis (n.r. – personalul medical) să iau apă de acolo de la duş ca să beau medicamentele, dar am refuzat. Oi fi eu nebun, dar nici chiar aşa", a explicat bărbatul, cu sarcasm, ripostând că "De-aici ar trebui să-şi ia medicamentele doamna ministru al Sănătăţii şi să stea o noapte aici. Nici în puşcărie nu sunt condiţii din astea".

"Unde sunt banii?"

Ivanov cere ca ministrul Sorina Pintea "să se sesizeze", să vină la Oradea şi să vadă condiţiile de la fostul Spital 6. "Unde sunt banii? Ar trebui să confiscaţi banii de la Dragnea, ar trebui să mergeţi să confiscaţi banii şi de la Vasile Blaga, de la Iohannis şi să faceţi acest spital, unde bolnavii sunt ţinuţi în bătaie de joc", acuză bărbatul, explicând că "datorită lor (politicienilor - n.r.) noi trăim în această mizerie de nedescris care sunt numite spitalele României".

Omul spune că, deşi a fost dus cu forţa la Psihiatrie, nu se consideră "nebun" şi îşi asumă faptele sale, ba chiar va face acelaşi lucru după ce va fi externat, chiar cu riscul de a mai fi internat câteva zile după. "Eu o să pun la fiecare partid o pungă cu căcat. Am să duc şi la PSD, la toate partidele, chiar dacă m-or interna pentru două zile în spitalul de nebuni", spune Daniel Ivanov (foto), care se prezintă drept un român "închis pentru dreptate, că am vrut să mă exprim liber în ţara mea".

Rezultatul corupţiei

Contactat de BIHOREANUL, managerul Spitalului Municipal, în structura căruia funcţionează secţia exterioară de Psihiatrie, nu doar că admite situaţia prezentată de pacient, ci, surprinzător, afirmă că aceasta este chiar mai proastă.

"Cu certitudine situaţia e şi mai proastă şi cu certitudine pot să vă spun că este mai rău. Este falimentul pe care l-am moştenit şi pe care trebuie să-l reparăm cât de iute", a spus Dacian Foncea, referindu-se la predecesorii săi.

Potrivit spuselor sale, Foncea a şi luat măsuri, după instalarea sa în funcţie la finele anului trecut, pentru repararea ambelor pavilioane ale Psihiatriei, pentru că în aceeaşi situaţie este şi pavilionul 4, pentru femei. El spune, însă, că s-a lovit de apucăturile unor firme obişnuite să facă lucrări de calitate proastă, cu complicitatea responsabililor dinaintea sa.

"Am făcut aproape 10 licitaţii la care nu s-au mai prezentat firme care înainte tot lucrau aici. Nu s-a mai prezentat niciuna, poate pentru că eu nu iau şpagă şi pretind lucrări de calitate. Decât să facă lucrări de calitate, nu mai vin", a zis Foncea.

Cheamă presa să vadă

Pe de altă parte, managerul a adăugat că la Pavilionul 4 licitaţia a fost soldată cu atribuirea lucrărilor de renovare unei firme, fără însă ca aceasta să ofere calitatea cerută, motiv pentru care a şi amânat recepţionarea lucrărilor.

"La Pavilionul 4 o parte din lucrări s-au făcut şi în premieră s-a amânat recepţia, preşedintele comisiei o va face când va fi totul perfect", a spus Foncea.

În fine, managerul Spitalului Municipal a afirmat că nu are "nimic de ascuns" şi, ca atare, a promis că invită presa la secţia de Psihiatrie, unde jurnaliştii vor şi primi mai multe explicaţii, în cursul zilei de miercuri. Ca atare, vom reveni pe marginea acestui subiect scandalos...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E clar că omul nu-i nebun ...
... ci vizionar care știe dinainte cu cine are de a face și cum trebuie procedat !?!
Postat 28 Mai 2019, 17:35 de CrisDumi
Pentru DNA Structura Teritoriala Oradea
Faptul ca omul e internat la nebuni nu face pozele mai putin adevarate. Normal ca spitalul municipal devine o BUDA! Foncea isi construieste clinica lui privata, apropiatiibde pahar stiu ca pentru asta a aspirat la postul de director. A schimbat directoarea economica pentru ca nu i-a acoperit furturile si deturnarile de fonduri si l-a pus pe Dance, asociatul minoritar la clinica pentru care actele sunt deja pregatite. Urmeaza sa o schimbe pe Marge de la Achizitii si acum va pune un nou director de ingrijiro care va comanda doar dezinfectanti si produse de curatenie de la fostii acoliti ai lui Foncea de cand lucra in privat. Daca DNA nu detine informatiile, sa le ceara la Serviciul Roman de Informatii. Un dosar complet cu poze, documente, semnaturi, inregistrari video si audio este pregatit, doar trebuie cerut. La articolul urmator vom discuta despre copii mici morti, decese acoperite personal la comanda lui Foncea. Exista inregistrare audio.
Postat 28 Mai 2019, 13:02 de RootOfEvil
Un bolnav psihic se plânge!
Cum vine asta?
Postat 28 Mai 2019, 12:05 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON