URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2017, 18:00

Incendiu uriaş în Bucuroaia: Pompierii l-au stins cu apă adusă de la o distanţă de 7 kilometri (FOTO/VIDEO)

Incendiu uriaş în Bucuroaia: Pompierii l-au stins cu apă adusă de la o distanţă de 7 kilometri (FOTO/VIDEO) foto: ISU Crişana

Lipsa reţelelor de apă şi a hidranţilor a contribuit la distrugerea unei gospodării din satul bihorean Bucuroaia, comuna Copăcel.

Un incendiu violent, cu flăcările de cinci-şase metri, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2, la un şopron în care erau depozitate fân şi lemne de foc şi la două locuinţe din aceeaşi curte. Vântul puternici şi cantitatea mare de materiale combustibile au întreţinut focul şi l-au făcut şi ami greu de stins.

Misiunea pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât nici n-au avut sursă de apă în apropiere. "Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, lipsa surselor de apă în apropiere impunând alimentarea acestora în navetă, iniţial de la o distanţă de circa un kilometru, iar ulterior de la aproximativ şapte kilometri", a declarat Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Operaţiunea de stingere s-a încheiat în jurul orei 05.50, dar pompierii au căutat în continuare eventuale focare ascunse, până în jurul orei 07.45.

"Proprietarei gospodăriei, care a suferit un atac de panică, i-a fost acordat primul ajutor calificat, rămânând ulterior la faţa locului, în urma refuzului acesteia de a fi transportată la spital", a mai spus Roşca.

Flăcările au mistuit acoperişurile celor trei construcţii, mobilierul din două încăperi, un televizor, un frigider, doi porci şi circa două tone de fân, bunurile distruse fiind evaluate la circa 20.000 lei. În schimb, pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei şi o bovină.             

"Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, aflat în şopronul lipit de cele două case", a mai spus Roşca.

La această misiune au intervenit trei echipaje de stingere, două din cadrul Gărzii 1 Mai şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, şi echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@cut
Ce alea?
Postat 16 Septembrie 2017, 12:58 de User anonimizat
bucura te cum sa bucurat Bucuroaia...
...cand Bucur a venit bucuros din bucuresti...sigur avea full casco sau ceva de genul:verba volant scripta manent,au disparut cu ocazia prilejului ceva scripte ce stateau la baza societatii multilateral dezvoltate pe invers fiindca verba,adica cuvintele raman vesnic in eter de aceea exista blestem si dau lumii de stire...etc...etc.iubesc,am curaj si matem,...la fel si sentimentele ca si forma de energie sunt mai ok decat scripta ce a ars si langa Bucuresti in nestire acum ceva vreme...dar ADEVARUL ramane!
Postat 15 Septembrie 2017, 22:48 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON