URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2019, 17:03

FILMARE şocantă cu accidentul de la Vaşcău: Şoferul Fordului a încercat să evite impactul cu un Audi care a depăşit în curbă (VIDEO)

FILMARE şocantă cu accidentul de la Vaşcău: Şoferul Fordului a încercat să evite impactul cu un Audi care a depăşit în curbă (VIDEO) captură video

Şoferul Fordului implicat în accidentul produs vineri în Vaşcău a ţinut să precizeze BIHOREANULUI că nu faptul că nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum umed, respectiv că autoturismul are volan pe dreapta, ar fi cauzat accidentul în urma căruia maşina i-a fost distrusă şi el a fost rănit, ci faptul că a încercat să evite impactul cu un Audi care se afla pe contrasens, în curbă.

Precizările vin în contextul în care BIHOREANUL a prezentat, vineri, primele concluzii ale poliţiştilor, în urma cercetării la faţa locului. Potrivit acestora, şoferul de 36 de ani, din Medgidia, "în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Ştei - Vaşcău, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, şi, într-o curbă spre dreapta, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a direcţiei sale de deplasare, şi a pătruns în şanţ".

Bărbatul a contactat telefonic ziarul, ţinând să sublinieze că accidentul s-a produs în alte condiţii.

"Accidentul n-are legătură cu faptul că aş fi avut viteză şi nici cu faptul că maşina are volan pe dreapta. Este maşina mea, pe care am condus-o şi în Anglia şi în ţară de câţiva ani, fără probleme. N-am avut nici măcar 100 de kilometri la oră, ci aproximativ 80 km/h. Eu mergeam normal, dar în curbă mi-a ieşit cineva în faţă. M-a făcut să frânez şi am derapat. Văzând că vine maşina din faţă, am frânat, am claxonat, la un moment dat maşina mea a făcut ce a vrut cu mine", a ţinut să spună şoferul Fordului.

Filmuleţului înregistrat de camera de pe bordul mașinii sale, pus la dispoziția BIHOREANULUI, prezintă imagini şocante, cu un puternic impact emoţional. Din video se vede cum maşina care are camera instalată pe bord rula pe DN 76 şi când a ajuns în curbă, în faţă i-a apărut un autoturism Audi, care era în depăşire. După ce a frânat şi a claxonat, şoferul Fordului a pierdut controlul maşinii, care s-a rostogolit de mai multe ori şi în final s-a oprit într-un şanţ.

În urma impactului, Fordul a fost complet distrus, iar şoferul de 36 de ani a fost dus la spital pentru investigaţii, cu răni în special la nivelul membrelor. "Mi-au făcut tomografie, mă dor oasele, dar merg pe picioarele mele", a mai spus omul, care acum s-a ales şi fără permis de conducere, şi cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii bihoreni anchetează în continuare circumstanţele producerii accidentului, analizând inclusiv filmarea din camera de la bordul maşinii, cauzele exacte şi împrejurările urmând să fie stabilite, cel mai probabil, în urma unor expertize tehnice.

Vezi mai jos filmarea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
@alcor
Gogu ne zice altceva, pe 'spe site-uri de stiri...
Postat 08 Ianuarie 2019, 06:18 de poiu
neutryno - gibon propagandist
Ala i-a dat pe unguri ca exemplu de cetateni care respecta legile, de bune practici in comparatie cu romanii unde legile sunt blande. Eu am scris ca exemplul si comparatia lui sunt mincinoase. Am aratat si de ce. In ungaria s-a dat oficial Legea Sclaviei, iar ungurii striga innebuniti pe strazi. Traiesc de pe o zi pe alta, iar pe de o parte politia ii rupe cu pulanele, cu tunuri cu apa, gaze, etc iar pe de alta parte patronii ii rup cu munca istovitoare, surmenaj, etc. Peste 400 de ore anual, ore suplimentare, care vor fi platite daca vor mai fi platite dupa 3 ani... Asta e situatia reala. O vezi la stiri. Sindicatele anunta greva generala. Guvernul spune ca tara este atacata din exterior de catre soros. Opozitia sustine ca si alte legi sunt impotriva poporului. Repet, sunt lucruri pe care le vezi si care se discuta la stiri inclusiv in ungaria, iar tu - GIBON PROPAGANDIST - ai inceput sa ma insulti pt ca am scris despre aceste realitati.
Postat 07 Ianuarie 2019, 21:15 de Alcor
neutryno - gibon propagandist
Propagandist ciudos, necinstit, oricat ai vrea sa ascunzi situatia din ungaria, nu ai cum. E pe toate toate agentiile de stiri. Esti genul de individ care inceraca sa arunce pisica moarta in curtea vecinului. Sunteti cativa d'astia pe aici. Propagandisti de doi bani.
Postat 07 Ianuarie 2019, 20:56 de Alcor
neutryno
Minti cu nerusinare gibon propagandist. Crapa ficatul in tine ca lumea stie cum stau lucrurile in "tara mama". Bai, j.i.godie, ceea ce am scris eu vezi pe toate agentiile de stiri. Fierbi de ciuda propagandistule nesimtit. E tipic pt cei de soiul tau. Va caracterizeaza minciunile si insultele. N-ati evoluat cu nimic. Sunteti niste indivizi retograzi de doi bani.
Postat 07 Ianuarie 2019, 20:44 de Alcor
alcool
Asa trebuia sa-ti iei nickul, taria te cam afecteaza la cerebel. Nu amalta tara mama afara de Romania. Dar astia ca tine, de ambele parti, fac cel mai mare rau posibil. Cine a umblat si nu vorbeste din auzite de la urmasii lui Vadim, stie ca mai avem cale luuunga.
Postat 07 Ianuarie 2019, 19:57 de Neutryno
neutryno
Esti un propagandist frustrat, necinstit, tipic pt cei de felul tau. Astia sunteti.
Postat 07 Ianuarie 2019, 18:53 de Alcor
neutryno
Te deranjeaza adevarul propagandistule! Eu am scris cifrele date de catre OMS, raportat la 100 000 de locuitori. Te deranjeaza ca am scris despre situatia din "tara mama", situatie care apare pe toate agentiile de stiri. Ala face comparatii mincinoase, incercand sa spuna ca lucrurile in ungaria merg perfect iar in Romania merg rau. Realitatea este ca in "tara mama", ungaria, lucrurile merg rau. Situatia de acolo este bine cunoscuta, iar pe voi, propagandistii mincinosi, va arde ca lumea stie adevarul. Daca ati putea sa cenzurati, comunistii ar putea lua lectii de la voi.
Postat 07 Ianuarie 2019, 18:37 de Alcor
aici
Potrivit raportului citat, drumurile europene sunt şi în 2017 „de departe cele mai sigure drumuri din lume”, cu o medie de 49 de accidente mortale la un milion de locuitori. În cadrul UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Regatul Unit (27), Ţările de Jos (31) şi Danemarca (32) au raportat cele mai scăzute cifre în 2017. Estonia şi Slovenia au raportat cea mai mare scădere a numărului de accidente mortale faţă de anul 2016, de -32% şi, respectiv, -20%. La polul opus, România stă cel mai rău cu 98 de morţi/milion de locuitori, în timp ce Bulgaria are 96, Croaţia are 80 şi alte patru ţări au o medie de peste 60 de decese/milion de locuitori: Polonia, Grecia, Lituania şi Letonia. România şi Bulgaria au fost singurele ţări UE unde raportul indica peste 80, în timp ce în 2010 şapte ţări erau în această situaţie. „A continuat să scadă, în 2017, şi decalajul de performanţă dintre statele membre, doar două state membre înregistrând o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori (România şi Bulgaria)”, conchid autorii raportului. Citeste mai mult: adev.ro/pbecwx
Postat 07 Ianuarie 2019, 09:00 de Neutryno
@alcor
Esti tendentios in mod permanent. Cu unii ca tine de ambele parti nu avem vreo sansa sa ne intelegem. Ungurii inca au mai mult cu 20% masini la mia de locuitori decat noi, dar drumuri mult mai multe si mai bune. Iti dau eu cifrele adevarate cu victime:
Postat 07 Ianuarie 2019, 08:59 de Neutryno
"dand"
Legea sclavie la unguri... Sindicatele anunta greva generala. Guvernul spune ca tara este atacata din exterior. Opozitia sustine ca si alte legi sunt impotriva poporului. Ala circ, aia debandada. Astia sunteti. Mai usor cu propaganda.
Postat 07 Ianuarie 2019, 06:35 de Alcor
"dand"
Raport OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), rata a victimelor cauzate de accidente rutiere la 100.000 de locuitori. Cateva exemple: SUA (11,4), Portugalia (11,8), Polonia (11,8), Romania (11,1). Ungaria are populatie mai putina, masini mai putine la 100.000 de locuitori. Vorbesti de debandada ? Dai ungaria exemplu ? Pai sa vorbim pe realitati de zi cu zi. Legea sclaviei, a devenit oficiala la unguri. Ce inseamna asta ? Nu sunt bani in ungaria! Ungurii striga innebuniti pe strazi, traiesc de pe o zi pe alta, iar pe de o parte politia ii rupe cu pulanele, cu tunuri cu apa, gaze, etc iar pe de alta parte patronii ii rup cu munca istovitoare, surmenaj, etc. Peste 400 de ore anual, ore suplimentare, care vor fi platite peste 3ani... Daca respectivele companii vor mai fi in Ungaria la vremea respectiva, daca vor mai exista, sau daca vor mai vrea sa plateasca. Ala circ, aia debandada. Astia sunteti.
Postat 07 Ianuarie 2019, 06:26 de Alcor
@Alcor
Romania este tara cu cele mai multe accidente din Europa daca nu ma insel. Nu cred ca ne intrece nimeni, poate Bulgaria. Si asta spune tot.
Postat 06 Ianuarie 2019, 22:53 de DanD
@Alcor
Nu prietene, ai inteles gresit sau ce ai vrut. Legea se aplica cu forta, nu cu rugaminti sau cu recomandari. Daca nu estid e acord cu mine, uita-te la tarile civilizate. Cu cat este o tara mai civilizata, vei vedea ca are legi mai aspre. Chiar si America, tara drepturilor omului, are legi si sanctiuni foarte dure pentru cei care o incalca. Chiar ai impresia ca elvetianul, austriacul, belgianul, etc n-ar incalca regulile de circulatie zilnic daca ar fi legile ca la noi? Iti spun eu ca le-ar incalca. Dar stiind ca legea e aspra, nu o face. Si germania s-a dezvoltat si a ajuns civilizata pentru ca au facut legi, altfel era debandada de la noi si acolo.
Postat 06 Ianuarie 2019, 22:51 de DanD
Camere video
Incet,incet o sa aiba toata lumea camere video pe bord,la piept,la cascheta...mai putin organele de politie si autoritatile statului in exercitarea atributiilor.Ei sunt bugetari si au vouchere de vacanta, mai trebe doar ceva bani de mincare si bautura. Succes.PS:Filmarile video clandestine nu pot fi probe in instanta ci doar atenteaza la viata privata a diverselor specii de infractori,in cazul de fata dreptul Audi-ului de a depasi in curba fara vizibilitate pe carosabil alunecos.
Postat 06 Ianuarie 2019, 18:40 de excalibur
Mda
@"dand" Bineinteles... Legea sclaviei, asta e legea cea mai tare de la unguri. Se respecta cu binele sau cu forta pulanelor politiei, tunuri cu apa, etc.
Postat 06 Ianuarie 2019, 18:08 de Alcor
toleranta zero
= amenzi usturatoare. The only way.
Postat 06 Ianuarie 2019, 10:14 de sasi
@Christa
Degeaba ar face ce spui tu. Daca nu sunt legi pentru ei, nu se rezolva nimic. Daca nu ti-ai dat seama de asta pana acum, mai ai de studiat. Cand se vehicula faptul ca amenda la centura este de 1500 lei, nu vedeai unu in oradea fara centura...pana cand au auzit ca nu e asa si toti au renuntat la ea. In Ungaria de ce majoritatea respecta regulile? Pentru ca stiu ca altfel sunt arsi rau...la noi e asa doar o labareala. Cam asta e, ce spui tu sunt povesti.
Postat 06 Ianuarie 2019, 01:18 de DanD
tipic taranului roman
Asta inseamna sa nu avem legi...apar retardati ca si cel cu Audi. Banuiesc ca nu s-a oprit sa dea o mana de ajutor. Acum probabil se uita la filmare si rade. Daca te uiti aici, sper sa patesti si tu asa din cauza unui idiot ca tine! Da' sa fie grav, sa te hraneasca familia cu paiu' vreo 10 ani >:D. Poate atunci ai sa-ti dai seama cat esti de idiot.
Postat 06 Ianuarie 2019, 01:13 de DanD
a avut noroc
Eu am patit intre AR si TM , identica situatia doar ca nu am avut taluz si am ajuns in lanul de porumb. Era vara si cer senin. Nu am avut ce conditii de drum sa mai respect. Am mai avut o situatie la Padurea Bogatii pe serpentine, pata de ulei pe timp de ploaie nu a fost semnalizata si nici nu s-a anuntat la radio. (glumesc) Imediat am ocupat doua benzi. Ce ma distreaza pe mine ca la atatea masini noi, pistoale, politia stie un lucru...viteza si conditiile de drum. Va asteptam in oras cu actiuni pe tema: cedarii de prioritate, depasirii pe linie continua, oprirea in loc nepermis etc. Recomand un exercitiu simplu, parcurgere traseu de la capat nufarul pana pe borsului si veti vedea cate situatii de incalcari a cedarii de prioritate veti depista. Multumim
Postat 05 Ianuarie 2019, 22:08 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON