URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2010, 13:23

Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO)

Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti
Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti
Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti
Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti
Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti
Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti (VIDEO) Fabrică de alcool clandestină descoperită de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de patru orădeni, trei bărbaţi şi o femeie, pentru evaziune fiscală şi producerea, respectiv distribuirea de băuturi alcoolice contrafăcute, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Din primele verificări a rezultat că în perioada 2009-2010 suspecţii, utilizând alcool etilic ca materie primă pentru diverse sortimente de băuturi alcoolice, au distribuit băuturile produse ilegal, fără forme legale, către mai mult de 40 de baruri şi restaurante din întreg judeţul. Totodată, s-a stabilit că în acest interval de timp au achiziţionat peste 30.000 de litri de alcool etilic, din care au produs şi comercializat mai mult de 100.000 de litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de circa 1.000.000 de lei", a declarat Dinu.

Potrivit sursei citate, în timpul percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au descoperit o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, precum şi aproximativ 5.000 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, peste 200 recipiente din plastic şi sticle de diferite mărimi, 6 alcoolmetre, 6 recipiente din plastic conţinând diferite arome, peste 200 de capace din plastic şi 500 de timbre false. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 18.100 de euro şi 10.885 de lei, bani proveniţi din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.

„Concomitent cu efectuarea percheziţiilor au fost făcute verificări la mai multe societăţi comerciale din judeţul Bihor, unde se distribuiau băuturile alcoolice produse de către suspecţi, fiind confiscaţi peste 220 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă", a mai spus Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Trasabilitate alcool etilic, evaziune fiscala, dar si la siguranta alimentara a populatiei.
I. Despre monitorizarea conforma a trasabilitatii (materiilor prime/finite) la fabricile de alcool etilic, la Siguranța alimentelor Bihor, s-a auzit? Pornind de la acest aspect, chiar dacă pe acte apare o cantitate de 10 ori mai mica, tot se poate afla cumpărătorul, deci posibilul intermediar, sau producător de băuturi alcoolice distilate. Merit un "premiu" dna Pantea & co? II. Cate controale, în total, a făcut Siguranța alimentelor Bihor, la acest punct de lucru?
Postat 07 Mai 2010, 17:15 de stefan
Rugam pe "Bihorel"...
I. Sa afle și sa ne comunice: denumirea sortimentelor comercializate, denumirea agentului economic și dacă acesta a fost, sau nu autorizat pe linie de siguranța a alimentelor. Daca da, de ce? Daca nu, de ce a funcționat? II. Cum a funcționat în acest caz, RASFF-ul (Sistemul rapid de alerta)? Mai ales ca de specializat, sau tot specializat inspectorii (funcționari publici) de la Siguranța alimentelor Bihor (pe, nu putini, bani). Ce sa mai vorbim și de faptul, ca sunt destule cadre didactice universitare printre ei (si in "spatele" lor)! PS Informațiile solicitate nu constituie secret de serviciu!
Postat 07 Mai 2010, 15:56 de stefan
Siguranta alimentelor Bihor, ce a "pazit"? vs "Raportam, raportam..."
I. Întrebare adresata responsabililor: Pantea Felicia, Dan Ioan Lung, Budau Gelu Mircea. Daca au suficienta logistica și personal, sa se ocupe de raportări și tot felul de situații, timp sa prevină/monitorizeze/lichideze asemenea situatii, nu au? II. Bine ca știu a elimina pe adevărații profesioniști, care nu fac parte parte din sistemul: "Plicul, portbagajul și obrazul gros" și care mai "îndrăznesc" sa și acționeze apolitic, obiectiv și funcție de gradul de risc real al unității! PS In 2009 și 2010 cei 3 șefi, oare câte ore suplimentare și premii au avut (în ron)? Păcat de România!
Postat 07 Mai 2010, 15:03 de stefan
ce conditii
extraordinar ce conditii, dar de ce nu spuneti numele produselor sa evite sa le comercializeze, va dati seama va jucati cu sanatatea oameniilor: 2009-2010, ce bine suntem protejati trebuie sa moara multi ca ei sa si faca DATORIA!
Postat 07 Mai 2010, 14:10 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON