URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2018, 20:30

Discover Bihor: Judeţul are primul videoclip de promovare turistică. Vezi dacă îţi place! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţelele sociale vor fi "invadate" cu imagini din Bihor. Agenţia pentru Managementul Destinaţiei Bihor a făcut primul videoclip de promovare turistică a judeţului, prezentat ca poarta vestică a Transilvaniei.

Imaginile au fost publicate cu sloganul "Discover Bihor" (Descoperă Bihorul), pe un site cu acelaşi nume creat acum de AMD Bihor, tot pentru promovarea turistică a judeţului.

Poftiţi în Bihor

Lung de 4 minute, videoclipul prezintă imagini din zona montană a Bihorului, cu casele tradiţionale de la Roşia, o biserică de lemn, Vârful Bihorul, lacul din mijlocul Coleştiului, dar şi cadre surprinse în Oradea şi în Băile Felix. Peisajele pitoreşti se îmbină cu imagini cu mâncăruri locale ori oameni distrându-se la o "spuma party".

"Tu eşti un explorator. Eşti o minte curioasă, mereu pe fugă pentru a descoperi necunoscutul. Eşti un suflet sălbatic, îmblânzit doar de satisfacţia reuşitei", este mesajul vocii masculine care invită turiştii în Bihor.

"Până acum, videoclipul a fost văzut cam de o sută de oameni, şi reacţiile au fost bune. Sigur, au fost unii care au spus că trebuia să cuprindem mai multe zone, dar atunci nu mai era clip de promovare, ci documentar", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, Bántó Norbert, directorul AMD Bihor.  

Videoclipul a fost realizat de firma The Brothers M, companie de producţie video şi de publicitate din Bucureşti, cu care a mai colaborat şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune. "Ideile au fost şi ale lor, şi ale noastre, am lucrat împreună. Filmările s-au făcut anul trecut, în august", a mai precizat Bántó.

Mai urmează!

Potrivit acestuia, videoclipul este "vârful piramidei", deoarece AMD va mai realiza cinci clipuri mai scurte, tip "teaser", despre principalele destinaţii turistice din Bihor, şi alte 30-40 de videoclipuri despre obiective turistice. Toate vor fi promovate pe reţelele de socializare, dar şi la târguri de turism. De asemenea, vor fi oferite hotelurilor şi pensiunilor, care le vor putea rula astfel pe ecranele din clădiri.  

"Azi lumea nu prea mai citeşte, este nevoie de fotografii şi video pentru promovare. Acest videoclip este vârful de lance pentru promovarea Bihorului", a precizat Bántó Norbert.

Pentru anul 2018, AMD Bihor are un buget de 45.000 lei dedicat exclusiv promovării în online. Aproape jumătate din această sumă, mai precis 4.500 euro, au fost cheltuiţi pentru realizarea videoclipului deja postat şi a celor cinci "teaser-e" care urmează să fie făcute publice.

În schimb, videoclipurile pentru promovarea obiectivelor turistice vor fi făcute cu firme locale. "Adevărul este că The Brothers M, pentru noi, nu sunt ieftini. Însă sunt creativi, au lucrat foarte bine, nu am ce să le reproşez. Iar preţul plătit este mai mic decât se plăteşte în general pentru astfel de producţii", a mai spus Bántó.

Totodată, directorul AMD Bihor a precizat că site-ul de promovare a Bihorului, www.discoverbihor.ro, este încă în lucru, chiar dacă deja poate fi vizitat. Deocamdată, informaţiile de aici sunt postate în trei limbi, română, maghiară şi engleză, dar până la finalul anului vor fi disponibile şi în italiană şi germană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Mereu se vor găsi nemulțumitori, mereu, oriunde! Garantez eu!
Citind comentariile am dat și peste unele foarte răutăcioase! Dacă nu vă place videoclipul, atunci faceți voi unul mai bun, haideți să vă văd. De gură e toată lumea bun!!! Dar când trebuie să trecem la fapte nu mai e la fel de simplu, așa-i? Faptele sunt mai importante decât vorbele!
Postat 01 Decembrie 2018, 20:15 de catalyn98
Cetateanbihorean
Unii chiar dacă sau născut în ORADEA tot țărani raman. Asta e genul care nu a fost mai departe de Ceica sau Tileagd . Astia stau in fata televizorul si cand e reclamă stau la geam.
Postat 25 Mai 2018, 17:53 de Sandu1201
Pacat!
Sincer imi pare rau de oameni ca tine. Care nu se pot bucura de nimic din jurul lor, care sunt excesivi de critici si au asteptari atat de ridicate fata de cei din jurul lor, care nu mai vad lumina din pricina intunericului in care ei traiesc, pe langa care lucrurile frumoase trec fara sa-i atinga un pic la suflet, pentru care exista totdeauna ceva ascuns si malign, pregatiti de conspiratii unde nu exista, erijati in detectivi si procurori ai binelui numai de voi stiut. Aducand tot timpul raul in discutie, vazand negrul unde este alb, devii prizonier al raului, un nefericit care nu este fericit cu nimic din ce-l inconjoara.Sunt atatea lucruri bune de care merita sa te bucuri! Cauta-le!
Postat 25 Mai 2018, 11:53 de cetateanbihorean
Pareri si pareri
Unele fara sa tina cont ca e sponsorizat de partidul adulat, in ceva masura. Toti sunt experti in After effects sau lightroom sau animator, etc dar ei inca folosesc paint. Ce de experti si regizori avem printre noi, habar nu avem
Postat 25 Mai 2018, 10:44 de poiu
Penibil.
Fragmentat, fara continuitate, cu fascicole furate de pe YouTube in cateva sectiuni, un calator cu fata ascunsa, o sapca care viziteaza niste locuri prea frumoase, ca sa-si bata joc autorii videoclipului de toate acestea. Jenant, fake, de un mare amatorism.
Postat 25 Mai 2018, 09:14 de CrisDumi
se promoveaza
Suncuis este promovat in clip, doar ca nu este mentionat Suncuius Mai vin si altele, daca puneau toate obiectivele pe sticla, clipul avea poate 8-10 minute, ceea ce poate fi prea mult si plictisitor Ideea centrala a Discover Bihor cred eu, este sa “dea un gust”, o idee turistilor care nu au fost aici despre frumusetile zonei Bihorului. Daca le-a starnit interesul vor veni si cerceta ei cu de amanuntul zona si vir descoperi cu bucurie si altele neprezentate in clip ????
Postat 24 Mai 2018, 11:46 de cetateanbihorean
CJ Bihor?
Pai pe aia nu ii intereseaza soarta judetului. Filmul e frumos, dar rateaza si alte aspecte cum ar fi traditiile slovacilor, castelul Poiana Florilor (schit mai nou, dar nu sunt eu foarte religios), Cetatea Soimului, Cetatea Oradea, Turnul Salonta. Adica pe langa tara biinsului cu peisaje, mai e Suncuiusul, Vadu Crisului (era acolo rafting dar cam atat), Pestera Vantului, Cristalele de la Farcu, Padurea Neagra, locuri unde se poate ajunge si cu trenul (Bulz, Remeti, Coada Lacului, chiar daca sunt pe granita cu Cluj). Oricum, per ansamblu e frumos si promoveaza clar judetul.
Postat 24 Mai 2018, 10:28 de poiu
Iahim
Imagini standard, frumoase dar neconvingatoare. Se vede ca producatorul lucreaza la comanda, ca nu cunoaste regiunea.
Postat 24 Mai 2018, 10:13 de iahim
prezentare de calitate
super fain filmuletul, ma bucur ca se poate face asa ceva si la noi si mai ales pentru noi! felicitari celor care au incurajat prezentarea aceasta si dnei Totorean ca ne-a pus la dispozitie linkul sa ne minunam ochii :)
Postat 24 Mai 2018, 10:08 de roger
No fain ii tare
Felicitari domnilor pentru acest minunat material si mult succes in continuare.Cu astfel de oameni se poate face o Romanie mai buna.
Postat 24 Mai 2018, 09:03 de ardumilreb
fain
mi-a placut cu exceptia finalului cand puteau inchide cu visit bihor county sau altceva mai interesant. asa cum e suna prea sec.
Postat 24 Mai 2018, 08:48 de User anonimizat
foarte fain
Misto!
Postat 24 Mai 2018, 00:39 de cetateanbihorean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON