URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2011, 21:12

200 de şoferi bihoreni au protestat împotriva drumurilor sparte (FOTO / VIDEO)

Aproximativ 200 de autoturisme au claxonat, vineri după amiază, pe o porţiune de câţiva kilometri, între localităţile Pocola şi Răbăgani, în semn de protest faţă de starea drumurilor din zonă. Oamenii, care provin atât din satele din zonă, cât şi din Beiuş, au pornit bară la bară, pe lângă drumarii care au fost trimişi să repare drumul cu pricina, chiar în ziua protestului.

Protestatarii, având vârste între 20 şi 50 de ani, s-au strâns în dreptul unei staţii de benzină dezafectată din localitatea Pocola în jurul orei 16 şi au făcut un tur demonstrativ printre gropile de pe şoseaua în care îşi rup maşinile.

Oamenii au mers în marş, claxonând, în semn de protest pentru faptul că drumul care leagă Oradea de Deva, adică DN 76, este mereu peticit, dar degeaba.

Cei care fac zilnic naveta înspre Oradea sunt de-a dreptul disperaţi de starea proastă a drumului. "Materialele folosite la repararea şoselelor în această zonă sunt de foarte proastă calitate, motiv pentru care la prima ploaie se strică, iar gropile apar înapoi peste noapte", a spus un localnic. "Nu se mai poate aşa", a spus un altul. "Bine că plătim rovinieta şi tot felul de taxe, dar drumurile sunt tot aşa cum sunt", a zis un altul.

Ca o ironie, în timp ce şoferii protestau, drumarii au ieşit din nou la reparat. Protestul s-a desfăşurat fără incidente, sub atenta monitorizare a Poliţiei Rutiere.

Potrivit lui Cosmin Pirtea Szigeti, unul din şoferii organizatori ai manifestării, scopul manifestării a fost pentru a transmite mesajul că "ne-am trezit şi nu mai acceptăm să fim trataţi cu indiferenţă de către autorităţi". "Respectăm faptul că trebuie să plătim rovinieta, accizele din preţul combustibilului, taxe şi impozite, dar pentru toate acestea cerem în schimb puţin respect", a declarat el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
gropi
ASA E SI IN ORADEA ! JOS BOLOJAN !
Postat 02 Mai 2011, 20:02 de drum
INFORMEAZATE
ce are a face presedintele Tirle cu drumurile nationale ??? acel drum apartine de guvern . NU TOT ACUZATI FARA SA VA INFORMATI
Postat 02 Mai 2011, 15:06 de ***
drumuri sparte
nici Domocos si nici Tirle nu este de vina pentru starea drumurilor ci singurii vinovati sint conducerea PDL,Bucuresti,BOC @ Co,ei ar trebui sa aloce o suma de bvanbi pentruy repararea drum,urilor dar nu o fac,ei repara numai in jurul Clujului din diospozitia Boculetului..asa ca ..l-ati votatr ,cereti-le drumuri .Cereti-i lui Ghilea.
Postat 01 Mai 2011, 17:24 de anonim
aceasi firma
aceasi firma care repara dn 76 an de an adica acea firma din salaj ne vor repara de acum an de an-timp de 4 ani drumurile judetene din zona oradea.asa ca pana acum se circula bine pe varianta hidiselul de sus lazareni holod pocola si mai evitam zona dn 76 de acum incolo nu vom mai avea pe unde.rusine celor de la judet rusine tarle.
Postat 30 Aprilie 2011, 10:58 de david b.
Domocoș un primar impotent și mincinos
Primarul mincinos!!! Decand astia au venit la putere, zona Beiusului pierde. JOS CU DOMOCOȘ!!! JOS CU HOȚII !!!
Postat 30 Aprilie 2011, 09:57 de Toni
rovinieta
www.piperea.ro/2011/04/29/rovinieta/
Postat 30 Aprilie 2011, 03:24 de M
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON