URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2018, 21:40

„Azi e zi de sărbătoare, Liviu Dragnea la-nchisoare!”: Miting cu participare redusă în Oradea după condamnarea şefului PSD (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mai puţin de două ore de la pronunţarea sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care şeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în aşa-numitul Dosar Bombonica, al angajărilor ilegale la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman a unor secretare care de fapt prestau pentru organizaţia judeţeană a PSD, circa 50 de orădeni de toate vârstele s-au adunat în Piaţa Ferdinand pentru a „sărbători” momentul.

Dotaţi cu recuzita obişnuită - drapele tricolore şi ale Uniunii Europene, pancarte şi vuvuzele (pe care, însă, nu le-au folosit) -, oamenii au ascultat în deschidere Oda Bucuriei difuzată din boxele activiştilor de la Oradea Civică şi au scandat sloganul zilei: „Azi e zi sărbătoare: Liviu Dragnea la-nchisoare!”.

La un moment dat, din boxe a răsunat piesa „Don't worry, be happy”, completată de protestatari, care spuneau la microfon: „Don't worry, Codruța, be happy”, cu trimitere la șefa DNA, pe care PSD o vrea revocată din funcție.

Cea mai mare parte a timpului, totuşi, oamenii au petrecut-o verificându-şi telefoanele mobile pentru a afla noutăţile de după, adică declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD, înfuriindu-se să afle că, potrivit acestora, condamnarea lui Dragnea ar fi fost nelegală şi că partidul rămâne "strâns unit" în jurul acestuia, sau amuzându-se la citirea a numeroase postări pe Facebook legate de eveniment, precum cea cu sigla Antenei 3, urmată de cifra 6, trimitere la perioada pe care, potrivit judecătorilor, va trebui ca liderul PSD s-o petreacă în spatele gratiilor.

Din când în când, orădenii au mai strigat obişnuitele „PSD, Ciuma Roşie!”, „Demisia!” şi „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi!”, în timp ce şoferii ce străbăteau zona claxonau în semn de acord, iar turiştii străini făceau poze.

Spre deosebire de manifestarea din seara precedentă, care a avut drept cauză furia provocată de modificările la Codul de Procedură Penală şi de violenţele jandarmilor asupra protestatarilor din Bucureşti, cea de joi s-a încheiat fără că participanţii să fi încercat să mărşăluiască prin oraş.

De altfel, chiar şi cele trei echipaje de Poliţie şi două ale Jandarmeriei, cu efective totale de vreo 20 de angajaţi, au stat retrase spre Teatru şi în cea mai mare parte a timpului păreau să se fi aflat acolo pentru cu totul altă misiune decât pentru supravegherea „rebelilor”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
cRISdUMI
ai draguta problem grave la mansarda! Ce are coada vacii cu stampila primariei? Ce are acum iohahanis cu condamnarea lui dracnea? De unde scoti dosarele PENALE lui iohahanis? Scule ca tine duc discutiile in derizoriu si sari in subiecte ca si magarii salbatici pe garduri de dragul de ati apara mentorii hoti.
Postat 22 Iunie 2018, 14:12 de scortosul
Pentru ce?!
Sa Ia Iohannis 20 de ani? Ca si-a luat cinci case, multe dintre ele de la sasi de-ai lui, in conditii preferential probabil(fiind si el sas), ca poate nu si-a platit taxele pe meditatii? despre ce vorbesti tu aici? Daca justitia Il gaseste vinovat de ceva, mi se pare drept ca oricine sa plateasca, dar 20 de ani e o cifra care se da de obicei pentru chestii grele gen crima, tradare, etc.
Postat 22 Iunie 2018, 14:11 de cetateanbihorean
Incomparabil mai mulți vor fi peste vreo doi-trei ani.
Atunci cand Johannis, cu acelasi complet de judecata, o sa primeasca in prima instanta vreo 20 de ani.
Postat 22 Iunie 2018, 12:41 de CrisDumi
Ce urmeaza pentru Dragnea
1. Chiar daca nu e definitiva si poate fi atacata, decizia demonstreaza ca justitia e inca independent in Romania. 2. Se ridica miza. Pentru Dragnea si PSD miza se mareste foarte mult si vor avea de ales. Ori merg Mai departe impreuna, ceea ce inseamna ca PSD va pierde electorat, legandu-se de penalul Dragnea, ori PSD se va descotorosi de Dragnea pentru a nu se asocia cu Liviu 3. Daca aleg sa mearga Mai departe contra justitiei, inseamna sa merga contra UE, SUA, aliati NaTo, parteneri europeni si contra unei bune parti a societatii romanesti. Vor merge pana la proteste masive ca si cele de pe urma caruia guvernul Ponta a cazut. 4. Daca aleg Asa, sunt pregatiti. Aupregatit intens Jandarmii si fortele MI sa alunge si inspainmanteze manifestantii, tocmai pentru a -i face sa stea acasa de frica. Ca sa evite mobilizarea de sute de Mii de oameni 5. Sunteti pregatiti sa ne recastigam din nou libertatea si democratia?
Postat 22 Iunie 2018, 11:48 de cetateanbihorean
costa rica
a zis udrea ca ia retinut un loc sa faca un trio expres cu alina
Postat 22 Iunie 2018, 11:35 de User anonimizat
Adrian 65
Banuind ca esti din 65, te inteleg in optiunea ta de a-l apara pe Dragnea. In 89 aveai 24 de ani de comunism, ai trecut prin toate experientele: soim, pionier, Utcist, etc poate aveai vreo functie... normal sa Vezi lucrurile altfel ca generatia X sau Milenial... pentru tine autocratia e o normalitate, pentru noi nu!
Postat 22 Iunie 2018, 11:05 de cetateanbihorean
Multumesc...
Multumesc tuturor din Piata pentru ca sunteti acolo si in locul meu, multumesc ca nu ati cedat si sunteti prezenti, multumesc ca sunteti persevereti. Sus PATRIA jos mafia!
Postat 22 Iunie 2018, 09:41 de scortosul
@ADRIAN
Ba mai tampit ca tine nu e om sub soare. Nu se bucura nimeni de necazul lui ci de Victoria noastra! Sper sa urmeze multi dupa el dar intati sper ca si in a doua instant sa capete cu executare. E lider si trebuia sa fie un exemplu de urmat asa ca acum sa isi assume faptele si sa fie de urmat de toti hotii politruci! ma intreb ce fonctie ai in psd, in gasca de hoti politruca?
Postat 22 Iunie 2018, 09:33 de scortosul
@ADRIAN1965
tampit esti tu daca nu iti dai seama ca ala a furat si de la tine si s-a bucurat la acel moment. urmeaza dosarul cu fondurile europene unde iar va fi dovedit si care bani(21 mil euro) s-au platit deja din banii mei si ai tai. deci care e treaba? sau esti privitor de latrina3 indoctrinat?
Postat 22 Iunie 2018, 07:41 de User anonimizat
E bine
E un inceput... Locul infractorilor e la inchisoare.
Postat 22 Iunie 2018, 05:14 de Alcor
Păcat
Doar niște tâmpiți se bucură de răul altora! Le doresc să și lor aceeași soartă pentru că asta merită!
Postat 22 Iunie 2018, 03:10 de Adrian1965
Dracnea..
Dracnea la multi ani cu executare definitive! Dracnea nu-ti uita colegii si fa-le o chemare la bulau!
Postat 21 Iunie 2018, 22:09 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON