URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2019, 23:27

Puzderie de lume în centrul Oradiei, de Ziua Maghiarilor. Îmbrăcat în huszár, Szabó Ödön a acuzat că maghiarii sunt discriminaţi (FOTO/VIDEO)

Maghiari din tot judeţul au luat parte, vineri seară, la festivităţile organizate la Oradea de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, avându-i ca invitaţi pe vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, dar şi pe liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Cel mai tăios discurs l-a avut, însă, deputatul Szabó Ödön, care şi-a criticat adversarii politici şi a acuzat că maghiarii sunt discriminaţi în România. 

Probabil tocmai datorită invitaţilor la eveniment, numărul participanţilor a părut a fi mai mare ca-n alţi ani. Ceremoniile s-au încheiat cu un spectaculos marş cu torţe, care a luminat pietonala.

Despărţiţi, dar împreună

La fel ca în anii precedenţi, reprezentanţii Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi cei ai UDMR au avut program separat, însă în aceleaşi locuri: la monumentul din Episcopia Bihor, la mormintele revoluţionarilor din 1848-1849 din turnul Bisericii Reformate Rogerius şi la mormântul eroului martir polonez Kazimir Rulikowski din Cimitirul Municipal, la bustul revoluţionarului român Nicolae Bălcescu, la statuia lui Szacsvay Imre din Piaţa Libertăţii şi, în final, la bustul poetului revoluţionar Petőfi Sándor.

La manifestări au participat consulul Ungariei la Cluj Napoca, Csige Sándor, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, dar şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, alături de numeroşi reprezentanţi ai partidelor româneşti, autorităţi locale şi ale judeţului, între care s-au numărat şi prefectul judeţului, Ioan Mihaiu, vicepreşedinţii CJ Bihor Ioan Mang (PSD), Traian Bodea (ALDE) sau viceprimarul PNL Mircea Mălan.

Mergeţi la vot

Alocuţiunile, puţine la număr, s-au ţinut la statuia Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii, care s-a umplut de la un capăt la altul de copii, tineri, adulţi şi foarte mulţi pensionari, veniţi din toate colţurile judeţului, mulţi în straie populare.

În discursul său, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a reamintit că Oradea a jucat un rol extrem de important pentru revoluţia din 1848, dar şi că vin alegerile parlamentare, iar "strămoşii şi eroii noştri ne transmit că toţi trebuie să mergem şi, exprimându-ne voinţa politică, să ne apărăm valorile şi interesele în Europa".

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a ales să vorbească despre problemele minorităţii maghiare susţinând totodată că "viaţa de minoritar este ca albia râului, expusă inundaţiilor, într-o zi relaţiile se văd încă paşnice, în alta însă explodează porniri nimicitoare".

Pe de altă parte, însă, Kelemen a ţinut să precizeze că "maghiarii din Transilvania cer socoteală pentru demnitate, nu doresc să ia demnitatea altora". "Când îşi folosesc simbolurile naţionale şi ale comunităţii, nu doresc să ia nimic de la prietenii lor români. Din pură apărare răspund la atacurile şi discursurile de ură îndreptate împotriva simbolurilor lor naţionale", a declarat liderul UDMR.

Szabó, discriminatul

Îmbrăcat ca în fiecare an în uniformă de huszár, preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabó Ödön (foto), a avut un discurs axat în mare parte pe critici la adresa opozanţilor săi din PPMT Bihor, iar principalul vizat, fără să fie nominalizat, a fost Zatyko Gyula, consilierul primarului Ilie Bolojan, căruia i s-a reproşat lipsa de solidaritate cu poporul său.

"După incidentul cu incendierea steagului maghiar a spus că şi steagul a fost de vină, pentru că a provocat. Marea majoritate a maghiarilor are altă părere, şi anume că trebuia să fie solidar. Ori să arboreze drapelul maghiar pe sediul partidului (al PPMT - n.r.). Am fost şi azi pe acolo, nu e", a spus Szabó.

Liderul UDMR Bihor s-a referit, voalat, şi la dezvăluirile făcute de BIHOREANUL despre preşedintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, care, în opinia sa, ar fi o victimă, la fel cum sunt şi maghiarii din secuime care sunt purtaţi în procese şi denigraţi "pentru crezul lor".

Diferenţa de măsură cu care ar fi trataţi maghiarii din România a fost explicată de Szabó printr-o paralelă făcută între cazul steagului maghiar din Pasajul Vulturul Negru, vandalizat de o tânără orădeancă, despre care a spus ironic că a fost "găsită după o lună de căutări", şi cel al casei memoriale "Avram Iancu" din Târgu Mureş, inscripţionată cu cuvinte obscene, caz în care autorul a fost găsit în mai puţin de 24 de ore.

Discriminarea este generală la nivelul întregii Uniuni Europene, a mai zis Szabo: "Subvenţia e la fel în România ca în Franţa? Avem aceleaşi drepturi, ca minoritate, ca suedezii din Finlanda? Nu. Deci avem ce munci şi la nivelul UE", a mai afirmat el adăugând, în final, că "maghiarii cer doar ceea ce oferă: pace, linişte, bună înţelegere şi respect".

Retragere cu torţe

La manifestări au participat grupuri de cercetaşi conduşi de primarul comunei Sălacea, Horváth Belá, dar şi de elevi şi profesori, români şi maghiari, de la mai toate şcolile orădene, precum Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul pedagogic Iosif Vulcan, Liceul de Artă, Traian Vuia, care au depus jerbe în memoria revoluţionarilor din 1848.

Spre seară, participanţii au pornit într-o procesiune spectaculoasă cu torţe de la statuia lui Szacsvay la cea a lui Petőfi. Marea de oameni, condusă de huszari călare, a umplut pietonala, circulaţia fiind dirijată, discret, de echipaje de poliţie şi jandarmi.

În Oradea, ceremoniile continuă duminică, la ora 12.00, cu o depunere de coroane la monumentul din curtea Bisericii Romano Catolice din cartierul Seleuş, iar la ora 13:15 cu o depunere de coroane la statuia lui Petőfi Sándor din comuna Sânmartin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
Noi românii...
dovedim că ne respectăm aici valorile, chiar dacă nu sunt de o etnie cu noi! Exemplu clar și elocvent: Iohannis,un etnic sas președinte! Așa că...ar fi mai bine să nu răspundă etnicii maghiari la asemenea provocări,gen Odon.
Postat 18 Martie 2019, 10:33 de crisan
Noi ..aici
Nu suntem nici români,nici maghiari,nici evrei,nici slovaci,nici țigani,ci vorbim limbile respective.În rest suntem amestecături.Șeful meu de echipă e maghiar.Mai mult aș vrea părerea lui Odon ,cum șeful meu de echipă e ...maghiar.?
Postat 17 Martie 2019, 16:54 de crisan
richard, hater mincinos, instigator
Asta ti-e educatia.
Postat 17 Martie 2019, 03:02 de ZIP
richard, mincinos instigator
Tocmai tu generalizezi, nesimtitule cand spui ca romanii sunt intoleranti, ceea ce e o minciuna sfruntata. Esti un hater anti-roman, instigator. YOUTUBE: TRANSILVANIA ISTORIE FURATA
Postat 17 Martie 2019, 02:54 de ZIP
@sandu1206
Asa este . De la Nistru pina la Tisa .De ce ? Pentru ca acum 2000 granitele unei tari sau regiuni erau riurile .Eu am vrut doar sa sugerez miscarea imperiilor straine . Vin si te intreaba : ce iti doresti ? si cind afla ce vrei te pacalesc = 1.iti promit ca iti dau ce iti doresti daca si tu faci ceva pentru ei si apoi 2. Uita de promisiune . Si in Ardeal se joaca tare cartea nationalismului . Politicienii maghiari mulg voturile maghiare cu amenintarea ca uite ce va fac sau o sa va faca romanii .Si invers . Politicienii romani mulg voturile romanilor cu amenintarea : daca vin ungurii sa vezi ce o sa fie .... Si vorba aia , fraieri sint destui sa creada ... Daca Ardealul ar face parte din Ungaria , partidul Romanesc ar fi la guvernare ! UDMR cu 6 % voturi e vesnic la guvernare in Romania de 25 de ani . Dar atunci un partid romanesc cu 30 % din voturi in Ungaria ?
Postat 17 Martie 2019, 00:58 de richard
@zip
Zip , am spus : sint roman din America mult mai tolerant fata de ceilalti oameni decit romanii din Oradea . NU am spus ca romanii nu sint toleranti cu ungurii . Traind in America ( un adevarat Babilon ! ) , toate limbile , toate culorile , toate religiile , toate orientarile sexuale , am invatat sa fiu mult mai tolerant . Am locuit 25 de ani in Oradea si am avut prieteni , vecini , colegi maghiari cu care m-am inteles foarte bine . Daca intilnim un maghiar extremist nu trebuie sa generalizam ca toti maghiarii sint rai .Asa cum si invers , daca intilnim un roman rau , evident nu toti romanii sint rai . La orice ora prefer sa stau la masa cu un maghiar care se comporta ca un domn decit sa stau la masa cu un roman care se comporta ca un timpit , doar pentru ca este roman.
Postat 17 Martie 2019, 00:47 de richard
richard
Noi Românii nu ne-am dorit doar Ardealul, noi trebuie să recuperăm până la Tisa westica, sudul, nordul și estul. Asta e DACIA.
Postat 17 Martie 2019, 00:40 de Sandu1206
@zip
A spus Columb ca nu a gasit pe nimeni in America ? sau Capitanul Cook ca nu a gasit pe nimeni in Hawaii ?
Postat 17 Martie 2019, 00:29 de richard
@zip
In nici un comentariu nu am sugarat ca Dacii nu ar fi fost aici acum 2000 de ani . Iar afirmatia ca atunci cind au venit hunii in ardeal nu au gasit pe nimeni aici este evident falsa .Pentru ca nici unde pe glob nu a fost un teritoriu fara locuitori . Si oricum hunii nu au fost singurul popor migrator care a trecut prin Ardeal ; slavi , cumani , Pina si cavalerii teutoni s-au stabilit in Brasov ( mai exact tara Birsei ) pe la 1211 . Turcii au controlat Oradea de la 1660 pina la 1692
Postat 17 Martie 2019, 00:25 de richard
@richard
Tocmai tu esti un instigator care minte cu nerusinare ca romanii nu sunt toleranti cu ungurii. Sa-ti fie rusine!
Postat 17 Martie 2019, 00:16 de ZIP
@zip
In Ardeal nu au fost numai lupte intre romani si unguri . Au fost si intre patura de jos a societatii si nobilime ( majoritar maghiara ) 1. Rascoala de la Bobilna 2. rebeliunea lui Gheorge Doja ( un secui ) 3. revolutia de la 1848 Toate aceste trei evenimente au fost infringeri pina la urma pentru ca clasa de sus ( nobilimea sau imparatul ) au reusit sa ii instige pe rasculati sau revolutionari unii impotriva altora jucind cartea nationalismului maghiar sau roman. Romanii de jos si clasa de mijloc s-au luptat cu maghiarii de jos sau clasa de mijloc . Iar clasa de sus ( maghiara si austriaca ) invingeau de fiecare data .
Postat 17 Martie 2019, 00:14 de richard
@richard
Youtube: "Transilvania, istorie furata". E un documentar stiintific. Ai sa vezi cum au stat lucrurile in realitate. Mai usor cu minciunile.
Postat 17 Martie 2019, 00:11 de ZIP
@zip
am incercat sa sugerez un singur lucru : noi romanii ne dorim atit de mult ardealul incit sintem usor de fraierit de alte imperii . gen imperiul austriac si Avram Iancu. Un alt exemplu ar fi primul razboi mondial . Franta a fost aproape de infringere . L-au trimis la Bucuresti pe un general francez sa afle de la romani ce isi doresc doar sa intre si ei in razboi sa loveasca imperiul austriac pe la spate in 1916. Romanii au zis : vrem ardealul Generalul francez = va dam ardealul , pina unde ? Romanii = pina la tisa si la dunare ( deci si tot banatul ) Generalul francez = asa sa fie Un tratat secret intre romania si franta ca dupa razboi sa fie Romania Mare . Ce s-a intimplat dupa razboi ? Francezii nu au vrut sa onoroze intelegerea ( deci promisiuni false dinnou ) 220.000 de romani au murit sau raniti in razboi 2 lucruri aici : regina Romaniei de origine engleza ( nepoata reginei Angliei ) a atras delegatia Angliei de partea Romaniei si doi armata romana i-a ignorat total pe francezi si au intrat in Ardeal pina la Oradea iar apoi pina la Budapesta eliberind Ungaria de revolutia bolsevica a lui Bela Kun Concluzia : nu credeti imperiile straine , ele ne dirijeaza in propriul lor interes cum vor ele ( sau incearca )instigind pe romani impotriva ungurilor si pe unguri impotriva romanilor .
Postat 17 Martie 2019, 00:04 de richard
richard
Pt unui deștepți ca tine, Wikipedia înseamnă mult , pt mine e .... Pe Wikipedia orice prost , poate , posta ce vrea.
Postat 16 Martie 2019, 23:46 de Sandu1206
ZIP
Pt ei istoria românilor incepe de la 1918, ( așa învață la școală ) și e adevărat. Ungurii și turci ne-au catalogat români, făcând o legătură cu , cucerirea Daciei de către Imperiul Roman. Tot ei au încercat să ne introducă termenul de COLONIE. Pt ei nu contează cine ai fost înainte. Noi suntem înaintea lor, noi suntem Daci, avem o istorie, și dacă ne schimbam numele țării în DACIA, Or să moară de ciudă.
Postat 16 Martie 2019, 23:44 de Sandu1206
@zip
Citeste atunci despre Avram Iancu si cum a refuzat medaliile imparatului .sursa : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avram_Iancu În august 1850, Iancu a plecat din nou la Viena, pentru a face parte din delegația națională românească. Din nou aceasta a primit de la austrieci numai cu promisiuni goale și amânări. La începutul anului 1851, Avram Iancu a fost chemat la prefectul poliției din Viena pentru a declara dacă acceptă sau nu decorațiile acordate și pe care le refuzase în repetate rânduri în anul 1850. El a expus din nou motivele pentru care refuză medalia austriacă, dar o acceptă pe cea rusească[96]. Declarația sa a fost considerată ofensatoare pentru împăratul austriac. După 3 zile a fost din nou chemat la poliție pentru a fi întrebat dacă acceptă decorația austriacă și din nou Avram Iancu a refuzat. După alte câteva zile, el s-a prezentat din proprie inițiativă la poliție, pentru a declara că persistă asupra declarației sale inițiale, de a refuza decorația austriacă, spunând că o refuză cerând: "să se decoreze mai întâi națiunea cu împlinirea promisiunilor". La scurt timp după aceasta i s-a pus în vedere să părăsească Viena în termen de 8 zile, la fel cum au pățit și alți fruntași români din delegație. Iancu a plecat din Viena la 21 februarie 1851, pentru a nu se mai întoarce niciodată acolo. Oare de ce crezi tu ca tarul Rusiei si Imparatul austriac i-au dat medalii ? Asta e adevarul : Imparatul l-a mintit si l-a pacalit pe Avram Iancu sa nu lupte de partea revolutiei. A fost corect ce a cerut Avram Iancu de la Imparat .Dar pacat ca i-a crezut promisiunile mincinoase . Asa a scapat imparatul austric de revolutie = instigind pe romani impotriva ungurilor care s-au batut intre ei in loc sa bata trupele imperiale . ca fraierii .
Postat 16 Martie 2019, 23:32 de richard
@richard
Dar despre DACI - romanii din prezent - si continuitatea lor multimilenara in Transilvania, atestata stiintific (dovezile arheologoce sunt prezente peste tot in zona, inclusiv in Oradea, ce zici... ?
Postat 16 Martie 2019, 23:25 de ZIP
@richard
Istoria pe care o sustii tu si minciuna sfruntata cum ca romanii din Oradea sunt intoleranti cu ungurii (propaganda anti-romaneasca), arata clar ce fel de "roman" esti. Vorba lui Mihai Eminescu: "Toate-s vechi si noua toate".
Postat 16 Martie 2019, 23:12 de ZIP
@zip
Si inca ceva , in 1848 nu a fost razboi intre unguri si romani cum spui tu . A fost razboi intre revolutionari si imperiul habsburgic . Revolutionari au fost toate popoarele din imperiul austriac inclusiv unii romani . Si chiar austrieci din clasa de mijloc si clasa de jos . Revolutia ar fi doborit imperiul habsburgic daca nu i-ar fi salvat imperiul tarist . 2 imperii dusmane care atunci s-au ajutat ca le-au fost mai tare frica de revolutionari decit unii de altii . Si inca ceva : sint roman din America mult mai tolerant fata de ceilalti oameni decit romanii din Oradea .
Postat 16 Martie 2019, 22:51 de richard
@zip
1. Kossuth l-a rugat pe Balcescu sa vorbeasca cu Avram Iancu ca romanii sa lupte impreuna cu maghiarii impotriva imparatului austriac. 2. Balcescu a vorbit cu Avram Iancu 3. Avram Iancu a refuzat . motivul ? emisarii imparatului i-au promis lui Avram Iancu drepturi mail multe pentru romani daca romanii nu se altura revolutiei de la 1848 - revolutie anihabsburgica 4. Dupa infringerea revolutiei Avram Iancu s-a dus la Viena la imparat 5. Imparatul -a tinut la usa zile in sir refuzind sa il primeasca 6. Dupa un timp Avram Iancu a inteles ca fost pacalit 7. S-a intors in muntii Apuseni unde l-a apucat depresia cind a realizat ca a fost pacalit si ca poate a ratat o sansa mare de dobori imperiul daca se alia cu ungurii si cu celelate popoare ( sirbi , croati , cehi , slovaci , polonezi ucrainieni ) 8. si-a inecat amarul in alcool Asta s-a intimplat . Exact invers decit zici tu . Balcescu a incercat sa-l convinga dar nu a putut .
Postat 16 Martie 2019, 22:44 de richard
discutie directa si privata
domnu odon, io zic sa mergeti direct la domnu dragnea sa ii spuneti ca va simtiti discriminat. stiti, e bine sa aveti o discutie directa si privata cu el, va asteapta la baie, ca de obicei.
Postat 16 Martie 2019, 21:23 de roger
@vronsky
Avram Iancu si romanii transilvaneni au fost tradati de catre Kossuth. Nicolae Balcescu, i-a atras atentia lui L. Kossuth ca nu e corect ce face, incercand un dialog cu el, insa Kossuth nu vroia drepturi pt romani. Vroia doar privilegii pt maghiari. S-a ajuns la razboi, iar geto-dacii i-a mai alungat inca o data pe cei care au navalit pe teritoriile lor.
Postat 16 Martie 2019, 18:27 de ZIP
Vronsky
Transilvania sa înflorească? De ce nu DACIA FELIX înflorească?
Postat 16 Martie 2019, 18:14 de Sandu1206
@vronsky
La 1848 romanii condusi de Nicolae Balcescu s-au rasculat impotriva habsburgilor. Au avut incredere in promisiunea ungurilor ca daca vor lupta impreuna si ii vor invinge pe habsburgi, romanii si ungurii vor avea drepturi egale. Romanii au avut incredere, insa ungurii i-au mintit. Kossuth si ai lui vroiau puterea doar pt ei, astfel s-a ajuns la razboiul dintre romanii si unguri, razboi soldat cu infrangerea ungurilor in Transilvania. Lasa minciunile. Istoria adevarata este cunoscuta.
Postat 16 Martie 2019, 18:09 de ZIP
Odon
Nu inteleg cu ce supara romanii acest eveniment. Rascoala de la 1848 a fost impotriva sistemului feudal vechi, prin care Imperiul Habsburgic tinea tara in intuneric, fara intentia oricarui progres. Se poate observa o asemanare cu situatia Romaniei lui Dragnea. Maghiarii s-au saturat, au fost condusi de intelectualii lor, cei mai mari poeti, scriitori, patrioti ai timpului, o buna parte din acestia si-au riscat si pierdut viata. S-au unit si au actionat, insa interventia Rusiei a ucis revolutia, UDMR si Odon au sustinere foarte mica in randul tinerilor maghiari. Stim foarte bine ca sunt la fel de corupti ca si PSD-ul, garnitura veche de smecheri, asta fiind probabil si motivul pentru care se inteleg atat de bine. Este clar ca discursurile nationaliste (de ambele parti) au un singur scop, obtinerea de voturi, mandate, putere, bani. Atrocitati au existat din pacate pe ambele parti, dar trebuie sa invatam din ele si sa le lasam in urma. Suntem mult mult mai asemanatori decat diferiti, putem face Transilvania sa infloreasca.
Postat 16 Martie 2019, 13:13 de Vronsky
urari
La multi ani maghiarilor de pretutindeni, de ziua lor ! Puie tuturor politicienilor de pretutindeni care incita la ura, discriminare si dezbinare ! Cu un supliment celor din udmr, de ziua lor.
Postat 16 Martie 2019, 11:38 de oradea_mea_si_a_ta
Stramosii lui Odon
Frumoasa uniforma a husarilor a fost, din pacate, patata de unii dintre inaintasii lui Odon, care la vremea respectiva au bagat groaza in romani prin crimele pe care le-au facut. Ei au fost cei care bagau baioneta in burtile femeilor romance gravide. Astea nu sunt fapte de arme cu care sa te poti mandri ! Cum poti uita sau ierta asa ceva?
Postat 16 Martie 2019, 11:03 de User anonimizat
@huplea
Jur ca nu te duci!!! Autoritățile romane nici măcar nu o sa întrebe ce anume s-a întâmplat cu tine. O sa ne spună ca ai murit, dar într-un accident, sau in circumstanțe neclare. Ungurii nu-s romani
Postat 16 Martie 2019, 10:37 de User anonimizat
Discriminarea e adevărată !?!
Spre exemplu, Kiss Sany e pe butuci și stă cu sabia judecății deasupra capului pentru o condamnare minoră de 8 ani cu executare ... în timp ce "pupilul" lui, Szabo Odon care a beneficiat la greu de furtișagurile fostului lui șef, e liber !?! Asta da discriminare ... huoooo, DNA !?!
Postat 16 Martie 2019, 10:37 de CrisDumi
ZIP
Asa cum zici , PROVOCĂRI. Ei provoacă la discriminare, eu nu vad discriminare, vad doar prostia liderilor. Maghiarii din România ar trebui sa se orienteze către alte partide , dacă vor și ei autostrăzi, trai mai bun. Ei văd diferența la Oradea
Postat 16 Martie 2019, 10:28 de Sandu1206
ce funny
In fiecare an Edeon se imbraca in clovn. Numai un nas rosu ii lipseste si distreaza de minune participantii la balci.
Postat 16 Martie 2019, 09:23 de elev
tipic
szabo asta nu mai termina deloc cu provocarile si minciunile. este in nota specifica a udmr. Si-au asigurat iar voturile.
Postat 16 Martie 2019, 08:57 de ZIP
anchilozat
Jur ca data viitoare ma duc de 1 Decembrie la Budapesta imbracat in Mihai Viteazu
Postat 16 Martie 2019, 08:33 de huplea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON