URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2017, 21:40

Protest "mut": Orădenii s-au dus cu valizele şi paşapoartele în faţa sediului PSD Bihor (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 200 de orădeni s-au adunat, duminică seara, în Parcul Traian pentru a protesta împotriva modificării legilor Justiţiei.

De data aceasta, protestatarii nu au mai scandat, ci, preluând modelul sibienilor, o parte şi-au adus valizele cu ei, dorind să arate că sunt atât de revoltaţi încât le vine să plece din ţară. Câţiva dintre protestatari şi-au dus cu ei şi paşapoartele, pe care le-au fluturat în faţa sediului PSD Bihor.

Protestul a început în jurul orei 18 în Parcul Traian. Oamenii s-au adunat în pâlcuri şi au povestit despre schimbările adoptate de deputaţi. Unii se arătau îngrijoraţi de faptul că răufăcătorii nu vor mai putea fi prinşi, dacă proiectele vor deveni lege, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Alţii vorbeau despre posibilitatea de a pleca din ţară. "De ce să plecăm noi cei cinstiţi şi să le lăsăm lor ţara să facă ce vrea?", a comentat un tânăr. De altfel, mesajul protestatarilor nu a fost acela că vor emigra cu adevărat, ci doar au vrut să-şi arate disperarea. "Ideea este că ne vine să plecăm. Dar nu vom pleca, vom continua să luptăm", a spus Alin Dobai, de la Asociaţia Oradea Civică, organizatoarea protestului.

La manifestare, oamenii au venit şi cu steaguri tricolore, cu steaguri cu stema regală, precum şi cu fotografii cu Regele Mihai I, ale cărui funeralii s-au ţinut sâmbătă. De altfel, la protest a participat şi un beiuşan care, sâmbătă, s-a dus la Curtea de Argeş pentru a-şi lua rămas bun de la Rege. Acesta a spus că monarhii României au realizat progrese importante în ţară, însă încă nu sunt menţionaţi în cărţile de istorie din şcoli.

La ora 19.30, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, cei 200 de orădeni au pornit într-un "marş al tăcerii" din Parcul Traian spre sediul PSD Bihor din Piaţa 1 Decembrie. Odată ajunşi, aceştia şi-au aşezat valizele în faţă şi s-au uitat tăcuţi la sediul social-democraţilor. Unii dintre ei şi-au scos paşapoartele şi le-au ţinut sus, iar, la un moment dat, toţi protestatarii şi-au aprins luminiţele de la telefoane. Marşul a continuat înapoi spre Parcul Traian.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Puscarie
Toată clasa politică. Actorii principali iliescu si roman
Postat 18 Decembrie 2017, 21:38 de Sandu1201
IN TIMP CE IN STATELE UNITE
congresmenii americani tin sub un tir nemilos Departamentul de Justitie si FBI pentru impicarea ticaloasa a acestora intr-o operatiune de subminare a autoritatii presedintelui Donald Trump,in Parlamentul Romaniei niste nenorociti sorosisti din turma Usr provoaca scandal,tipa,urla,insulta,porcaiesc pe oricine are curajul sa dezvaluie dedesupturile odioaselor procese staliniste ale justitiei kovesiste.La fel ca in anii 50,dupa adversarii politici,la rind vor urma cetatenii obisnuiti , care vor indrazni sa cricneasca impotriva totalitarismului sorosist.asta vreti locuitori ai Romaniei? o justitie supercorupta in care maharii lui soros vor fi intotdeauna protejati,in timp ce criticii lor vor suporta prigoana?
Postat 18 Decembrie 2017, 20:11 de BESTIA666
@ postacul crypto-comunistilor
Bai dreglatule, ce tot o lalai cu sorositii ? soros in sus, soros in jos... Nu sunteti cu nimic mai buni decat ei. Incercati sa va ascundeti dupa aceste lozinci. Aici vorbim despre niste corupti care vor sa se sustraga urmarii penale pt faptele lor.
Postat 18 Decembrie 2017, 20:02 de Control_Room
ma bucur ca ORADENII
nu se lasa inselati de chitaielile unui postac sorosist cu numeroase aliasuri, care,ascuns ca un sobolan nevrozat,se zbate intr-o camaruta de control a Usere,lovindu-se de pereti cu capusorul de ciuda ca Romanii,Ungurii,Nemtii,Slovacii din acest oras isi vad de viata si familia lor si ca nu percuteaza la bazaconiile lui Soros ; pentru ca oradenii ca si traitorii acestei tari se gandesc ca MAINE ei ar putea fi victimele unor scelerati tip kovesi,macovei,danilet,lazar etc....
Postat 18 Decembrie 2017, 18:33 de BESTIA666
It"s Showtime !
Dilimandrocul monarhist, si-a sarit iar tratamentul (ori a incurcat medicamentele). Vedem mai jos, individul e "totally out of control". Loserul, a iesit din nou, la drumul mare, sa injure pe toata lumea. A ramas fara stapan, si pe cale de consecinta, fara un os de ros. Pana la urma se va imprietenii cu tds, iar acesta il va lua la stapanul sau Ianos Mang si crypto-comunistii lui. Mai mai nou isi spun comunisti cu fata umana. "La vremuri noi, tot noi" !
Postat 18 Decembrie 2017, 17:13 de Control_Room
SI TOTUSI BIHOREANULE
taie un ZERO de la 200,ca sa aiba si cititorii cifra exacta a pacalitilor de catre propagandistii Soros.20 de naivi NU INSEAMNA 200 de oradeni.
Postat 18 Decembrie 2017, 16:54 de BESTIA666
Valizarilor....
niste pita cu slana si ceapa v-ati pus in geamantanele Harmani?ca dupa ce-o sa emigrati pacaliti de lozincile sorosiste,dupa o portie de cules capsuni sau curatat toalete o sa va aduceti aminte de 'fie painea cit de rea // tot mai bine-i in tara din care-am fugit'..nu rimeaza pentru ca Romania NU E TARA VOASTRA.
Postat 18 Decembrie 2017, 16:51 de BESTIA666
666
grigore(bestia666) nivelul de prostie la tine e la cote maxime....delir maxim. Soros nici nu cred ca stie unde e Oradea pe harta....
Postat 18 Decembrie 2017, 16:20 de suporter_oradean
Valizarilor.....
ati incasat si voi ceva marafeti de la tatuca Soros?nu se cade sa va duceti in pribegie doar cu maruntisul furat din cutia milei
Postat 18 Decembrie 2017, 15:19 de BESTIA666
Valizarilor......
cind va duceti invirtindu-va,nu uitati s-o indesati in valiza si pe PLAGY 4% Lascu-kovesi....ar mai fi ei multi tortionari neostalinisti dar sinteti prea putini....
Postat 18 Decembrie 2017, 15:15 de BESTIA666
Mici, bere si fasole cu ciolan!
Daca nu se dau mici, bere si fasole cu ciolan romanul nu iese sa isi apere tara de hoti, neamul de vanzatori! Ieftini si saraci! Cat despre postacii angajati de soros prin filiera psd-alde sa aiba bunul simt sa taca ca doar cu ei are soros poze si relatii de buna colaborare!
Postat 18 Decembrie 2017, 12:37 de scortosul
In Decembrie 1989
sute de mii de OAMENI ieseau in strada pentru a darima regimul securisto-ceausist. ASTAZI, DUPA 27 DE ANI, citeva mii de NEoameni ies in strada pentru a apara un sistem securisto-sorosist.....
Postat 18 Decembrie 2017, 12:16 de BESTIA666
Legi strambe facute de catre cei cu probleme cu justitia
Cine vreti sa guverneze pt.tara si nu pt.interesele lor? Cei cu probleme mari cu justitia si cu averi imnse din salarii de bugetari? Astia ???? Ion iliescu urmarit penal in dosarul mineriadelor. 2.Liviu Dragnea, presedinte PSD condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare si cercetat in alt dosar. 3.Victor Ponta, fost premier, fost presedinte PSD, trimis in judecata. 4.Robert Negoita, primar sector 3, urmarit penal. 5.Olguta Vasilescu, ministru, urmarita penal. 6.Paul Stanescu, secretar, anchetat penal. 7.Cristian Rizea, deputat, cercetat penal. 8.Tudor Pendiuc, primar Pitesti, urmarit penal. 9.Catalin Radulescu, deputat,condamnat in prima instanta. 10.Cabriel Mutu, senator PSD, urmarit penal. 11.Adrian Nastase, prim ministru, presedinte PSD, condamnat definitiv. 12.Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD, deputat PSD,cercetat penal. 13.Darius Valcov,ministru de finante, cercetat in stare de arest. 14.Dan Sova, fost ministru si vicepresedinte PSD, trimis in judecata. 15.Radu Mazare, fost primar Constanta, cercetat in stare de arest. 16.Nicusor Constantinescu, fost presedinte CJ Constanta,cercetat penal. 17.Bunea Stancu, presedinte CJ Braila, condamnat definitiv. 18.Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD, cercetata penal. 19.Marian Vanghelie, primar Sector 5, cercetat in stare de arest. 20.Gheorghe Nichita, primar Iasi, vicepresedinte PSD, Cercetat penal. 21.Adrian Severin, europarlamentar PSD, trimis in judecata. 22.Mircea Cosma, presedinte CJ Prahova, trimis in judecata. 23.Vlat Cosma, deputat PSD, trimis in judecata. 24.Ovidiu Marius Isaila, senator PSD, trimis in judecata. 25.Adrian Duicu, presedinte CJ Mehedinti, cercetat penal. 26.Ilie Sarbu, senator PSD, urmarit penal. 27.Miron Mitrea, vicepresedinte PSD, vicepresedinte Camera Deputatilor, condamnat definitiv la 2 ani cu executare. 28.Serban Mihailescu, senator PSD urmarit penal. 29.Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal. 30.Ioan Adam, senator PSD, cercetat penal in stare de arest. 31.Ion Preuteasa, sef CJ Dolj, cercetat penal. 32.Sebastian Ghita, deputat PSD, urmarit penal. 33.Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata. 34.Alexandru Mazare, senator PSD, cercetat penal. 35.Maior Lazar Dorin, fost deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare. 36.Dumitru Ioan, deputat PSD, trimis in judecata. 37.Cristinel Bijiu, presedinte CJ Buzau, cercetet penal. 38.Marza Gavril, presedinte CJ Suceava,trimis in judecata. 39.Constantin Niculescu, presedinte CJ Arges,condamnat definitiv. 40.Catalin Voicu, senator PSD, condamnat definitiv. 41.Nicolae Badalau, senator PSD,cercetat penal. 42.Ion Stan, deputat PSD,condamnat in prima instanta. 43.Nicolae Vasilescu,deputat PSD,trimis in judecata. 44.Vlorin Paslaru, deputat PSD,cercetat penal. 45.Cutean Emilian Vasile,deputat PSD, fost secretar de stat,condamnat definitiv. 46.Constantin Contac,presedinte CJ Botosani, condamnat definitiv. 47.Duta Vasile,senator PSD, condamnat definitiv. 48.Constantin Boscodeala,primar PSD Buzau, trimis in judecata. 49.Victor Mocanu, senator PSD,trimis in judecata. 50.Marian Ghiveciu,deputat PSD, trimis in judecata. 51.Dascalitei Constantin,deputat PSD,cercetat penal. 52.Alexandru Cordos,senator PSD,trimis in judecata. 53.Adrian Simionescu,deputat PSD, trimis in judecata. 54.Mircea Draghici,deputat PSD, trimis in judecata. 55.Nichifor Catalin,presedinte CJ Suceava,cercetat penal. 56.Oana Mizil,deputat PSD, cercetata penal. 57.Dontu Ovidiu,senator PSD Suceava,cercetat penal.
Postat 18 Decembrie 2017, 11:02 de Ducustrigacucu
Bravo oradeni
În curând o sa mai rămână în tara ***ca tsd, bestia și alții de speța lor, lipitori de afișe pt ciuma roșie. Asta dacă nu se vor deștepta odată romanul și vor lua furcile și topoarele la ei. Este singura soluție sa ne apărăm viitorul și țara
Postat 18 Decembrie 2017, 09:03 de demos
tds si grigore iubesc hotii
coalitia asculta instructiiule primite in biroul lui Dracnea,infractorul nr 1 al tarii si cel mai bogat roman probabil dni furt. Albirea cazierului sefului e obiectivul nr 1 al guvernarii. La crestere economica statul vrea sa se imprumute cu alte 8 miliarde de euro pt ca au crecut nejustificat cheltuielile bugetare.Aceasta trupa de gansteri din parlament joaca urat cu armele la vedere,se asterne intunericul Grigore de ce ti-ai mai pus si nickname-ul bestia66....Apropo cand renoveaza Mang filarmonica... as vrea sa vad cat costa la el un geam.....
Postat 18 Decembrie 2017, 08:57 de suporter_oradean
pensiile
curand or fi asa de putini in tara va vor plati oare pensiile din spagi
Postat 18 Decembrie 2017, 07:09 de Rumanu
NICHT!
Ce să zic? Ceilalți vrem exact ceea ce face coaliția! Pe pariu că sunt prevederi din Coduri penale europene!
Postat 17 Decembrie 2017, 22:25 de TDS
De unde 200 ??
cind in imagine sint vreo 10 valizari....
Postat 17 Decembrie 2017, 22:17 de BESTIA666
Ducet0-va si voi mai la vara
cind puteti folosi caruta cu coviltir , si nu uitati sa luati si catelul si purcelul
Postat 17 Decembrie 2017, 22:15 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON