URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2019, 15:49

Protest împotriva "bolovanilor": Avioane de hârtie şi pietre cu siglele PSD, UDMR şi ALDE, puse în faţa Consiliului Judeţean Bihor (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi membri ai Alianţei 2020 USR PLUS, inclusiv lideri de la nivel național, s-au dus, joi, după prânz, în faţa Consiliului Judeţean, unde au protestat într-un mod inedit.

Destinații inexistente

Vrând să atragă atenţia asupra incompetenţei şefilor CJ în atragerea de zboruri externe pe Aeroportul Oradea, reprezentanţii USR PLUS au aşternut avioane de hârtie inscripţionate cu destinaţii precum Barcelona, Roma, Bruxelles şi Londra la intrarea în clădirea Consiliului Judeţean, pe care le-au acoperit cu pietre cu siglele UDMR, PSD şi ALDE.

În ciuda faptului că flash mob-ul a fost anunţat pe Facebook şi prin presă, la eveniment nu au participat alţi orădeni, ci doar reprezentanţii iniţiatorilor, în jur de 25 de persoane.

Între acestea s-au numărat şi Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat, acum al doilea pe lista alianţei pentru alegerile europarlamentare, alături de alţi colegi candidaţi Vlad Gheorghe, Anca Majaru şi Dan Clinci, respectiv de senatorii Cristian Ghica şi George Dircă.

De asemenea, între protestatari s-au numărat deputaţii orădeni Silviu Dehelean şi Cristian Seidler, precum şi liderul USR Bihor, Cristian Rusu.

Condamnați de „bolovani”

"Lipsa de soluţii a Consiliului Judeţean condamnă Oradea la o stagnare, la o lipsă de dezvoltare. Practic, Oradea este izolată de restul României şi de Europa. Oradea nu are în acest moment autostradă, iar terminalul al doilea (n.r. – al Aeroportului) pare să fi fost construit degeaba. Considerăm că alianţa PSD-ALDE-UDMR, care beneficiază şi de un Guvern favorabil, manifestă o totală incompetenţă în această problemă", a spus deputatul orădean Silviu Dehelean pentru BIHOREANUL.

Acesta a explicat că bolovanii proptiţi peste avioanele cu destinaţii europene sunt o metaforă pentru ineficienţa şefilor CJ Bihor: "Am adus nişte avioane pentru că acestea ne-au mai rămas, cu diferite destinaţii europene, pentru că ne dorim să fim legaţi de Europa, dar în acelaşi timp am adus şi nişte bolovani cu numele partidelor PSD, ALDE şi UDMR, bolovani care au pus aceste avioane la sol şi care ne condamnă la stagnare".

Deputatul USR Bihor a mai adăugat că e convins că soluţiile stau în negocierile şi crearea unor condiţii avantajoase pentru companiile aeriene.

În timp ce aşezau, pe rând, avioanele de hârtie în faţa CJ Bihor, Cristian Rusu a comentat ironic că USR a uitat să aducă "trupa de dansatori", referindu-se la faptul că zborurile Ryanair de la Oradea au fost inaugurate, în 2017, cu dansuri şi cântece folclorice.

După ce participanţii la flash mob au aşezat avioanele şi bolovanii în faţa Consiliului Judeţean, aceştia i-au aplaudat, ironic, pe şefii CJ: "Bravo, ALDE! Bravo, PSD! Bravo, UDMR!", au spus aceştia.

În timpul acţiunii de protest, participanţii au fost abordaţi de unul dintre jandarmii care au supravegheat evenimentul, cu "rugămintea" să nu blocheze intrarea în curtea instituţiei.

La final, protestatarii au strâns avioanele de hârtie și bolovanii din fața instituției. 

Vizită de promovare

Liderii USR PLUS s-au aflat, joi, la Oradea pentru prezentarea listei candidaţilor la europarlamentare din partea alianţei. Într-o conferinţă de presă ţinută la prânz la sediul USR Bihor, candidaţii alianţei s-au prezentat drept alternativa "corectă" la partidele corupte şi anti-europene într-o cursă electorală care va decide viitorul Europei.

Cristian Ghinea a subliniat că lista Alianţei 2020 USR PLUS este formată din profesionişti, inclusiv mulţi tineri, care au decis să e timpul să se implice în politică tocmai pentru a schimba metehnele sistemului românesc. Acesta n-a vrut să spună câte mandate ţinteşte alianţa, însă a subliniat că "am pus toate cărţile pe reuşita acestor alegeri".

La nicio oră după conferinţa de presă a acestora, liderii USR la nivel naţional au transmis un comunicat de presă că Biroul Electoral Central a respins, joi, cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, "în mod abuziv". Decizia BEC poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liderii alianţei, Dan Barna şi Dacian Cioloş, iau în calcul să meargă separat la alegerile europarlamentare.

Joi, de la ora 18.30, candidaţii Cristian Ghinea, Vlad Gheorghe, Anca Majaru şi Dan Clinci au programată o întâlnire cu alegătorii la hotel DoubleTree by Hilton.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON