URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2018, 18:00

Ex-ministrul Florian Bodog şi europarlamentarul Emilian Pavel s-au afişat la prezentarea celor 10 ambulanţe noi ale SAJ Bihor (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele 10 autosanitare noi primite de Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor au fost prezentate, joi, presei la sediul SAJ, eveniment la care au participat şi fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, şi europarlamentarul Emilian Pavel.

10 ambulanţe moderne

Dacă Bodog a făcut unele precizări legate de achiziţia ambulanţelor, el aflându-se la conducerea ministerului când au fost elaborate caietele de sarcini, Emilian Pavel n-a scos nicio vorbă, ci doar s-a afişat alături de ceilalţi oficiali, nefiind clar motivul pentru care s-a aflat la conferinţa de presă.

Autosanitarele au fost achiziţionate de Guvernul României, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pe fonduri europene (Programul Operaţional Regional). Potrivit dr. Liciniu Venter, managerul SAJ Bihor, pe lângă cele 10 autosanitare, în Bihor vor mai ajunge în 2019 alte 21 de ambulanţe de mai multe tipuri.

Cele 10 ambulanţe primite deja de SAJ Bihor vor fi folosite în următoarele zile. "Sunt 9 autosanitare marca Renault cu tracţiune 4x2. Sunt de tip B1-B2, deci pe ele poate lucra şi echipaj cu medic sau numai echipaj cu asistent şi o ambulanţă 4x4 marca Volkswagen, tot B1-B2. Sunt dotate cu defibrilator, injectomat, aspirator", a spus Venter.

Ambulanţă la Arieşeni  

Tot el a precizat că ambulanţa Volkswagen 4x4 va fi folosită pe perioada iernii, până la finalul lunii ianuarie, în zona Arieşeni: "Un echipaj de la noi va fi prezent acolo pe timpul zilei".

Câte una dintre ambulanţele noi au fost distribuite şi substaţiilor Ştei, Marghita, Aleşd şi Salonta.

Potrivit dr. Liciniu Venter, SAJ Bihor are acum 71 de ambulanţe operative, din care 10 sunt noi. Cele mai vechi sunt din 2008. "Din totalul parcului vom casa 2 sau 3 maşini, restul le vom repara şi le vom ţine în rezervă", a precizat acesta.

Răspunzând unei întrebări din partea presei, Liviu Sabău Popa, directorul economic al SAJ Bihor, a precizat că preţul unei autosanitare se situează între 60.000 euro şi 100.000 euro, în funcţie de dotările cu echipamente medicale.

Intervenţii mai multe

În cadrul aceleiaşi conferinţe, dr. Liciniu Venter a prezentat un bilanţ al intervenţiilor pe primele 11 luni ale anului. În total, SAJ Bihor a efectuat 81.137 intervenţii, din care 66.533 la adulţi, iar 4.614 la copii.

Faţă de anul 2017, numărul total de intervenţii a crescut cu 4,33%. În total au fost parcurşi, în primele 11 luni ale anului, 3,4 milioane de kilometri de către ambulanţele SAJ Bihor.

În perioada sărbătorilor de iarnă, bihorenii sunt sfătuiţi de medicii de la Ambulanţă să se îmbrace adecvat, să-şi protejeze capul şi mâinile, să consume alimente bogate în vitamine şi să nu consume prea multă mâncare şi băutură.

Citeşte şi: După trei ani de "abstinenţă" totală, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a primit 10 autosanitare noi (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Va rog
sa aflati de urgenta de ce a lipsit d-l Bodea de la alde,nelipsit de la inaugurari deobicei ! O fi bolnav ?
Postat 21 Decembrie 2018, 12:40 de nealiniat
Bodog
M as fi bucurat sa se fi adus 50 de ambulanțe in Oradea când a fost dl Bodog ministru ! "După ploaie chepeneag" Mai bn stătea la un ceai cald nu sa si dea importanța acum dupa ce a dovedit cât e de capabil ca ministru.
Postat 20 Decembrie 2018, 20:28 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON