URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2012, 14:30

"Tun" de 2 milioane de euro: Doi bihoreni au deschis o fabrică clandestină de ţigări în Ungaria (FOTO / VIDEO)

Poliţia de Frontieră română a anunţat, joi, printr-un comunicat, că autorităţile judiciare din România şi Ungaria au reuşit destructurarea unei grupări formată din patru persoane, doi orădeni şi doi cetăţeni maghiari, care au amenajat o adevărată fabrică de ţigarete contrafăcute în localitatea ungară Szolnok.

Potrivit comunicatului, ancheta a pornit în luna august a acestui an, în baza unor informaţii obţinute de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, transmise apoi structurii centrale.

"Sub coordonarea procurorilor DIICOT - structura centrală, în colaborare cu SRI Timiş, Iaşi şi Arad, precum şi cu sprijinul DGIPI - Structura Centrală, Centrul Regional SELEC si EUROPOL, poliţiştii de frontieră au demarat activităţile pentru identificarea şi monitorizarea membrilor reţelei şi probarea activităţii ilegale a întregului grup organizat", se specifică în document.

În acest fel, poliţiştii de frontieră au reuşit să stabilească faptul că gruparea, coordonată de doi fraţi din Oradea, se ocupa de producţia de ţigarete contrafăcute şi distribuirea acestora pe piaţa neagră din România, Ungaria, Italia şi alte state comunitare.

"Anchetatorii români au stabilit că grupul a amenajat într-o hală din localitatea ungară Szolnok, situată la aproximativ 150 km de graniţa cu România, o fabrică de ţigarete", se susţine în comunicatul Poliţiei de Frontieră Române.

Membrii grupării erau precauţi, vorbind codificat, atât în limba română cât şi în maghiară, şi folosind termenul de "flori" pentru tutun. "De asemenea, achiziţionaseră un puternic aspirator industrial, în scopul prevenirii mirosului de tutun în mediul extern", se mai arată în comunicat.

Ca urmare a informaţiilor strânse de Poliţia de Frontieră Română, pe 20 noiembrie, autorităţile maghiare au descins în două locaţii din localitatea Szolnok - Ungaria, unde au fost descoperite şi confiscate două linii complete de producţie de ţigări, incluzând maşini de tăiat şi fermentat tutun, precum şi 450.000 pachete ţigări "Plugarul" contrafăcute, 31.000 kg tutun mărunţit, echivalentul a 1.650.000 pachete de ţigări, 856 kg de frunze de tutun, 363.000 sigilii fiscale moldoveneşti contrafăcute şi 1230 km hârtie pentru ţigări şi hârtie pentru cutii de ţigări.

Din datele furnizate de partea maghiară, valoarea accizelor pentru produsele accizabile confiscate este de 586.000.000 forinţi, echivalentul a 2.077.561 euro, din care 294.000.000 forinţi, echivalentul a 1.042.325 euro, reprezinta TVA-ul conţinut.

"În acţiunea respectivă au fost reţinute două persoane de cetăţenie română, care se află în custodia autorităţilor ungare", se arată în comunicat. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de cei doi fraţi din Oradea, care coordonau gruparea şi care sunt cunoscuţi cu antecedente penale, tot ca urmare a contrabandei cu ţigări. Numele lor nu au fost, însă, dezvăluite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
HY
BRAVO ALTFEL NU POTI SA O DUCI BINE IN ROMANIA DACA NU ESTI COPIL DE PERSOANA IMPORTANTA SAU DACA NU TE NASTI CU NOROC TREBUIE DATA CAT MAI MULTE TUNURI ACESTEI TARI NAI NIMIC DE PIERDUT DECAT SLUGA LA ALTI
Postat 07 Decembrie 2012, 04:18 de HY
Anka bubuie prostia in tine!
Si se pare ca ai si o gramada de timp la dispozitie! Ma intreb din ce naiba sau pe spatele cui traieste o retardata ca tine? oricum esti o rusine pentru societate prin modul in care gandesti dar mai ales pentru cum te exprimi si dovada limpede ca statul arunca bani pe scolarizarea unor indivizi ca tine, propunindu-si sa scoata ceva din ei, cand locul lor ar fi pe camp la pascutul unor animale.Esti o distrusa jalnica!
Postat 06 Decembrie 2012, 22:05 de dheyufgdgw
urmeaza sa ne mutam afacerea in Austria
Despre fratii Pacurar se pot scrie romane intregi, pt ca despre ei este vorba. Asa ca daca in 2003-2004 doar o grupa de politisti de frontiera din Oradea si un procuror DIICOT au spulberat ACELASI grup bine organizat SI CONDUS DE PACURAR ROMI SI CALIN pe trafic cu tigarete de contrabanda, azi odata cu ,, cresterea profesionalismului,, a fost nevoie de 3-4 Inspectorate de frontiera, 2-3 Directii Generale, Un Inspectorat General, alte 4-5 Directii de Informatii etc...CIND FOARTE BINE ERA CA RENUMITA BRIGADA DE COMBATERE A CRIMEI ORGANIZATE ORADEA sa-si faca doar datoria , repet doar datoria si totul se rezolva in 2009. Multe intrebari ar trebui sa-si puna acum celelate Directii care au mai ramas pentru a face un pic de ordine pe aici prin Oradea.
Postat 06 Decembrie 2012, 21:15 de Leon
Noi de ce platim taxe si impozite ?
Pun pariu pe un pachet de tigari fara filtru ca nimeni nu poate trece prin Piata Rogerius fara a fi intrebat de catre 3-5 ori daca nu doreste tigari de contrebanda, chiar daca in apropiere si la vedere se afla si politistii de la postul din piata !!!
Postat 06 Decembrie 2012, 17:30 de Nefumator
cei care fura au totul restul se bucura de cum dau la STAT ?
nu mai munciti si platiti TAXE ca muriti devreme ! e mai usor sa triaesti relaxat fara stres exact ca un INFRACTOR decat sa te SACRIFICI pentru o tara condusa tot de INFRACTORI, parerea mea, de ce muncimmm si platim taxe ? de fraieri :)))) cei care fura au totul restul se bucura de cum dau la STAT ? LEGEA da mai mult infractorilor decat celor care MUNCESC si sunt responsabili, LEGEA SUSTINE INFRACTORI !
Postat 06 Decembrie 2012, 16:43 de duceti va cum ati ve
i au prins dupa cat timp ?
ha, ha, ha, ha, ha cu complicitatea celor din pietele, oboarele din Romania :))) vai de voi asa se urca in ierahie cu tutun mai ieftin ! cati ati nenorocit ca sa puteti sa i prindeti , ma refer ca stil de viata , nivel de trai obligat impus , cate famili ? dava punem in balanta ce ch. are tatul cu cei care trebuie sa i prinda + piederea echilibrului, nivelulu de trai al unei famili nu ati facut nimic. RENTABILITATE privind scaderea ratei de infractiuni fara multe vietii umane in joc inseamna VICTORIE, in rest ESEC profesional.Citesc sunt arestati N dar cat ajutor social le decontam noi famililor nu mai scrieti ?Avem ch. triple pentru cei rai ! JEFUITI cum se cuvine :))) in Romania.
Postat 06 Decembrie 2012, 16:38 de slab oraganizat
m
bine, marcel.
Postat 06 Decembrie 2012, 15:17 de marcell
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON