URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2015, 19:36

Căutăm martori! Familia unei tinere roagă orădenii să ofere informaţii despre accidentul în care aceasta şi-a pierdut viaţa (FOTO / VIDEO)

Imagini emoţionante, vineri seară, la intersecţia străzi Şirul Canonicilor cu Muzeului. Aproximativ 150 de persoane, rude, prieteni şi cunoştinţe, s-au strâns pentru a sensibiliza orădenii în legătură cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa biciclista orădeancă Boglárka Kiss, de numai 29 de ani. Luna trecută, tânăra a fost lovită de o maşină al cărei şofer susţine că tânăra i-a apărut din senin în faţă şi nu a putut evita impactul.

Biciclistă cu experienţă

Sute de lumânări au fost aranjate pe stâlpul din intersecţie, de care a fost sprijinită o bicicletă vopsită în alb, la fel ca cea pe care o avea Bogy, cum o alintau cunoscuţii, dar şi o coroană de flori. În jurul lor, zeci de steluţe-artificii au fost lăsate să ardă, atrăgând atenţia orădenilor care au trecut prin zonă. "Bogy, we love you", arăta un mesaj pe o candelă adusă de prietenii fetei.

Participanţii la comemorare au fost de toate vârstele, de la copii de câţiva anişori până la persoane în etate. Unii au venit cu bicicletele, îmbrăcaţi în echipament specific, cu veste reflectorizante şi cu căşti de protecţie. Toţi s-au arătat marcaţi de dispariţia fetei, care era o biciclistă cu experienţă, foarte atentă în trafic şi responsabilă.

"A fost până în Bulgaria cu bicicleta, a făcut mii de kilmetri cu bicicleta, avea rutină. Nu poţi să zici că a fost un biciclist de duminică. Vă daţi seama, a traversat toată România, printre camioane şi drumuri grele, şi nu a păţit nimic... Şi aici, venea de la bunică-sa şi nu a mai ajuns acasă", a povestit tatăl logodnicului tinerei decedate.

Ajun negru

Circumstanţele în care s-a produs accidentul, pe 12 decembrie, în jurul orei 16.30, sunt încă neclare. Potrivit comunicatului transmis de Poliţia Bihor la vremea respectivă, tânăra "circula pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga", fiind lovită de maşina condusă de un bărbat de 36 de ani din Sălard. Boglárka Kiss s-a stins la spital, chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie.

Familia nu vrea să creadă, însă, această variantă, şi consideră că şoferul maşinii este cel vinovat. Numai că nu au apărut martori care să dea detalii despre accident, iar în zonă este o singură cameră video, rotativă, a SRI, care în momentul impactului n-ar fi fost orientată spre intersecţie.

Aţi văzut?

numar-telefon.jpg"Bărbatul acela avea trei călători în maşină, care de fapt sunt prietenii sau angajaţii lui. Ei au fost martorii. Au spus că el a încetinit la trecerea de pietoni şi că fata a venit cu viteză în faţa lui, pe bicicletă. Noi credem că el a venit cu mare viteză, dinspre gară. Prin acest eveniment dorim să atragem atenţia orădenilor, dacă au fost martori la eveniment sau dacă s-au răzgândit, să ne anunţe", a mai spus tatăl logodnicului fetei.

Pentru a lămuri circumstanţele accidentului, familia roagă pe oricine a văzut accidentul sau are orice alte detalii despre eveniment să sune la numărul de telefon 0745.616.959 (Laszlo Oras) sau să scrie un mail la adresa oraslaci@gmail.com. Orice detaliu contează!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Tudor
Mai incet cu acuzatiile!!! Behaiti ce sunteti! Se stie foarte bine cu ce viteze se circula pe portiunea aia! Eu am fost agatat de o masina pe trecerea de pietoni in zona respectiva...nu alergam! Masina pornise de pe loc cu viteza! PE TRECERE!!! Daca TU ai avea pe cineva omorat pe strada de un "cineva" si mai ai si convingeri clare ca e prea dubioasa varianta lui....sa fim seriosi, nu ai vrea sa afli adevarul?? Nu ai vrea sa fie pedepsit cela care a facut asta in cazul in care e vinovat?? Nu o cunosc pe tanara, dar sa nu-mi spuna nimeni ca cineva care pedaleaza mii de km pe tot felul de drumuri se hazardeaza asa aproape de casa...si mai culmea e soferul responsabil cica a si incetinit...hai sa fim seriosi...bine ca nu a declarat ca de fapt statea pe loc si biciclista s-a izbit cu 60 la ora de masina lui!
Postat 22 Ianuarie 2015, 10:24 de tdrbuzle
0745616959
Dupa afisul de pe bicicleta si afisele din oras numarul de telefon corect 0745616959
Postat 11 Ianuarie 2015, 18:51 de EmzePerix
Urare pentru grigore & Valhalla-Asgard
CENZURAT
Postat 11 Ianuarie 2015, 18:50 de Citizen
????????cititzen
CENZURAT
Postat 11 Ianuarie 2015, 17:15 de grigore
@citizen
Minti CERCOPITECULE. Ai vazut asta la hungarika si crezi ca toti sunt la fel.. Are dreptate cel care iti spune clar ca esti pork (...)
Postat 10 Ianuarie 2015, 22:36 de Valhalla-Asgard
Citizen
@grigore..... Idiot,"pork",animal esti tu ,mama,tatal tau,si toata familia ta * @Valhalla-Asgard.....Nu tzarane...in Ungaria nu se practica aceasta smecherie.
Postat 10 Ianuarie 2015, 17:29 de Citizen
regret
Si eu am avut o problema(oarecum)similara! Tatal meu a fost lovit pe trecerea de pietoni de un autoturism! Singurul martor a fost, se pare, un apropiat al soferului! Acesta a declarat ca "o persoana de sex masculin a coborat din tramvai si s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii". 1. Tatal meu nu putea cobori din tramvai pentru simplul motiv ca nu se afla in acel tramvai! 2. Tatal meu locuia in zona, deci venea de-acasa si se indrepta spre un loc determinabil(cu documente)! Martorul a spus :"l-am vazut coborand din tramvai"!(Martorul se afla intr-un autoturism care trecuse de trecerea de pietoni! Imi este greu sa cred ca privea in spate sa vada ce se intampla!). In fine, in acest caz s-a terminat totul cu bine(adica mai bine nici nu se putea, contuzii minore care nu au ridicat probleme). Politia in schimb nici acum nu a finalizat ancheta(desi "victima" a declarat ca nu are pretentii/nu pentru ca s-ar simti vinovata/avand in vedere deznodamantul ferict! Probabil s-a asteptat implinirea termenului legal in care poti reveni asupra situatiei! In acest caz nefericit al biciclistei sunt convins ca parintii, logodnicul, urmaresc doar stabilirea adevarului(si nu eventuale pretentii). Pe cale de consecinta sustin demersul!
Postat 10 Ianuarie 2015, 14:05 de TDS
@citizen
De unde stii ? Asa e la hungarika ?
Postat 10 Ianuarie 2015, 13:13 de Valhalla-Asgard
????????
Citizen,,mare idiot si pork de om iesti!Putina decenta animalule,numai cu gindul la bani esti!Porcule care iesti!!!!!
Postat 10 Ianuarie 2015, 08:42 de grigore
Citizen
Sa nu ma inteleaga nimeni gresit. Este foarte mare pacat de tanara accidentata ,dumnezeu s-o odihneasca. Dar, sincer nu inteleg ce vrea familia.Fata sigur nu mai poate fii adusa inapoi,iar cu cativa amarati de martori,sigur nu fac mare lucru. Sau ,poate si ei (familia) vor sa procedeze la bine cunoscuta metoda aplicat in Romanica...o despagubire de 1.000.000 ,10.000.000 sau dece nu 100.000.000 de ieuro.
Postat 10 Ianuarie 2015, 07:55 de Citizen
Usurel cu acuzele !
Puteti ajunge la parnaie ! In orice tara civilizata, daca acuzi pe cineva si nu ai dovezi, risti probleme mari. Asa ca... Altfel, mare pacat de tanara fata care si-a pierdut viata in acest accident !
Postat 09 Ianuarie 2015, 23:45 de Control_Room
cozmin,
ÎN ROMÂNIA MARTORII NU AR AVEA CURAJ SA DEPUNA MARTURIE!!!! POATE DOAR CEI MUNCINOŞI !!!!!!! BIATA FATA NU MAI E, CELOR RAMASI SA LE ALINE DUMNEZEU SUFERINTA IAR PE EA S-O ODIHNEASCĂ!
Postat 09 Ianuarie 2015, 22:31 de ADINA
Odihnească-se în pace!
Mare păcat. Sunt şocat să văd ce se întâmplă în vecinătatea mea. Cei care erau, poate, de față sa aibă tupeul să dea declarații. Tânara biciclistă nu se va mai întoarce, dar macar s-ar cunoaşte adevărul.În România bicicliştii nu sunt respectați în trafic.
Postat 09 Ianuarie 2015, 20:08 de cozmin
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON