URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2019, 21:55

Accident pe DN 79, la ieşirea din Livada: Trei persoane rănite şi trei maşini lovite, după ce un SUV a ţâşnit pe şosea şi s-a făcut nevăzut (FOTO / VIDEO)

Trei persoane au fost rănite şi trei maşini – Skoda, Opel şi Ford – au fost serios avariate, sâmbătă seară, în urma unui accident rutier produs pe DN 79, la intersecţia cu Livada. Totul, după ce şoferul unui alt autoturism, Volvo, după cum au precizat martorii la faţa locului, a ţâşnit pe drumul naţional, iar ca să evite un impact, şoferiţa din Skoda a frânat brusc.

Potrivit martorilor oculari, evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 21. Maşinile circulau în coloană, dinspre Oradea spre Nojorid, când, la intersecţie cu satul Livada, un SUV Volvo a ieşit cu viteză de pe drumul comunal, cu viteză şi fără să se asigure, şi a virat stânga spre Oradea, fără ca măcar să se oprească.

Pentru a evita un impact, ce putea fi devastator, şoferiţa unui autoturism Skoda a frânat brusc, fiind lovită de un Opel, izbit, la rându-i, de un Ford.

"Un şofer a ieşit fără să se asigure, dinspre Livada. A ieşit brusc şi toţi am pus brusc frână, 3 maşini s-au lovit. Mergeam toţi cu 70-80 km la oră. Maşina care a ieşit a fugit către oraş", a explicat BIHOREANULUI şoferul din Ford.

Trei persoane au fost rănite şi duse la Unitatea de Primire a Urgenţelor, pentru investigaţii suplimentare. Din câte se pare, persoanele vătămate erau conştiente.

Martorii evenimentului sunt cu atât mai revoltaţi cu cât şoferul din Volvo nici măcar nu a oprit pentru a vedea ce s-a întâmplat, întrebându-se dacă poliţiştii vor reuşi identificarea lui, cu ajutorul camerelor de filmat de pe traseu.

Echipaje de poliţişti au mers la faţa locului pentru a ancheta împrejurările exacte ale evenimentului.

UPDATE:

Până la lămurirea pe deplin a circumstanţelor accidentului, în urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii rutieri au concluzionat că vina ar aparţine şoferului din Ford, care, pentru că nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de Opel-ul care circula în faţa sa, l-a lovit din spate, proiectându-l în Skoda, care încetinise.

"La ora 21, pe DN 79, în afara localităţii Nojorid, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre Oradea înspre Nojorid, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul deplasării şi a acroşat din spate un autoturism condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 44 de ani din Livada de Bihor, autoturism care a fost proiectat într-un alt autoturism, condus în faţa acestuia, în aceeaşi direcţie de deplasare, de o femeie de 51 de ani din Oradea, şi care a redus viteza la intersecţia cu drumul comunal 77", a explicat, duminică, pentru BIHOREANUL, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Până la urmă, în urma evenimentului s-a consemnat doar o persoană rănită, şoferul din Opel, care şi el "a suferit leziuni uşoare".

"Poliţiştii continuă cercetările în acest caz", a mai precizat Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
70-80 kmh zice unul, deci aveau în coloană cel puțin 90 kmh !?!
Cel cu SUV-ul a mizat că, în coloană, se merge cu cel mult cu 70 kmh, cât este de fapt limita de viteză pe acel tronson, la care se adaugă limitarea de 50 kmh în vecinătatea intersecției cu un drum secundar !?! Cei doi, cu Opel și cu Ford, vor lua amenda pentru nerespectarea distanței între autovehiculele în mers ... Skoda cu paguba și "pace bună" pentru Volvo !?!
Postat 24 Martie 2019, 08:31 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON