URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2013, 12:59

Accident cu SMURD: Patru persoane rănite, între care o voluntară ISU şi o fetiţă de 6 ani (FOTO/VIDEO)

Patru persoane, între care o voluntară SMURD în vârstă de 25 de ani şi o fetiţă de 6 ani, au fost rănite, vineri, la prânz, după ce o autospecială SMURD a fost implicată într-un accident rutier pe strada Călăraşilor din Oradea.

"Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, în timp ce se deplasa spre o urgenţă medicală de pe strada Ştefan cel Mare din municipiu, cu semnalele acustico-luminoase în funcţiune, a fost implicat într-un accident rutier pe strada Călăraşilor, soldat cu patru persoane rănite, între care şi un membru voluntar al echipajului", a declarat BIHOREANULUI locotentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism Ford Focus a vrut să iasă de pe strada Retezatului, virând spre stânga, şi nu a oprit la indicatorul Stop, izbind în plin ambulanţa care circula pe drumul cu prioritate şi cu semnalele în funcţiune.

"Conducătorul autoturismului, un orădean de 68 de ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi nu a acordat prioritate de trecere autospecialei SMURD, aflată în misiune, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, acroşând-o", a explicat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, maşinile au intrat în doi copaci şi s-au oprit în gardul unei case. De altfel, pentru a nu provoca pagube iremediabile, un echipaj de descarcerare al ISU a fost nevoit să taie copacii, mai ales că unul dintre ei era prins sub autospecială.

În Ford se aflau doi bunici împreună cu nepoata lor în vârstă de 6 ani, cu toţii răniţi. Şoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial şi o contuzie toraco-abdominală, soţia acestuia, în vârstă de 62 de ani, prezenta policontuzii şi un traumatism cranio-cerebral, iar fetiţa a suferit o fractură de gambă şi o contuzie la mână. De asemenea, tânăra voluntară a suferit o contuzie toraco-abdominală.

Toţi patru au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii.

Cazul spre care se îndrepta echipajul SMURD a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere anchetează acum circumstanţele exacte ale producerii accidentului. "Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative", a mai precizat Alina Dinu.

Strada Călăraşilor a fost închisă traficului rutier, maşinile fiind deviate pe strada Principatelor Unite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
pensionarii
au lucrat pe naiba, pensionarii care au "lucrat" la constructia societatii comuniste multilateral dezvoltate acum ne dau lectii despre capitalism si sint la "lucru" si acum in conducerea societatii capitaliste multilateral dezvoltate de acum, pina crapa astia se alege praful de tara asta.....
Postat 20 Februarie 2013, 11:15 de bai florine
o sa vezi tu
@pensionarii o sa vezi si tu cand o sa ajungi pensionar, o sa vorbim noi dupa aia. gunoi de om ce esti, aia macar o lucrat la viata lor pentru ceva, nu o stat ca si tine sa comenteze fara rost pe internet
Postat 18 Februarie 2013, 23:18 de florin
eutanasie
CENZURAT
Postat 18 Februarie 2013, 23:06 de pensionarii
fericit e cel ce se simte implinit
hai mai da i in mama lor de hoti cu tot smurdul , alta bola sociala , va e teama de moarte oricum vine :))) ghinion ca a avut loc un accident!
Postat 17 Februarie 2013, 18:54 de lupta si taci
recomandare
Ar fi bine sa va uitati pe statistici,inainte de a EUTANASIA pe cineva ,poate va schimbati parerea.Cred ca cifrele sunt graitoare. accidente produse de soferi cu varsta cuprinsa intre 18-28 ani 56% accidente produse de soferi cu varsta cuprinsa intre 28-40 ani 22,5% accidente produse de soferi cu varsta cuprinsa intre 40-62 ani 12% accidente produse de soferi cu varsta cuprinsa intre 62- 80 ani 9,5 %
Postat 16 Februarie 2013, 23:38 de statisticianul
As vrea sa vad daca familia soferului ar avea nevoie urgenta de SMURD-ul respectiv ce ar fi...
O persoana(care o solicitat SMURD-ul) putea deceda in timpul asta...SMURD-ul de terapie intensiva mobila pare sa fie prea distrus pentru a mai fi reparat, sper ca macar aparatura medicala din interior sa fi ramas intacta. Era una din cele mai dotate vehicule de SMURD si acum am pierdt-o cu totii din cauza unui inconstient care probabil incerca sa o ucida si pe nepoatsa de 6 ani. Pana va aparea alta autospeciala ca aceasta va dura luni de zile poate chiar ani si asta e cea mai mare pierdere.Cati oameni vor avea de suferit de pe urma acesui accident nemaiexistand aceasta autospeciala... Oare cat o fi avut viteza? vad ca dupa impactul dintre cele doua vehicule autospeciala a fost proiectata pana intr-o casa care probabil e inca cu zid doar pentru ca un pom a fost smuls cu totul(se vede sub SMURD un copac), si un alt copac indoit bine de tot. Partea trista e ca deobicei vehiculele din dotarea ISU care sunt accidentate chiar daca au semnalele acustico-luminoase pornite in proces pierde, coruptie prea mare in justitie pe tema aceasta. Soferul asta nenorocit probabil va ramane doar cu fordul distus si poate cu o amenda modica in loc sa putrezeasca in puscarie.
Postat 16 Februarie 2013, 01:31 de doggy_c
plata
ford are asigurarea obligatorie la euroins,plata poate la pastile...............
Postat 15 Februarie 2013, 23:38 de COSTI
ORDINE
FOARTE BINE PROCEDEAZA FINUTA, DACA TOTI AM SESIZA NEREGURILE DIN CIRCULATIA RUTIERA POLITIA RUTIERA NU AR MAI AVEA TIMP SA STEA TOATA ZIUA CU APARATELE DE RADAR ,
Postat 15 Februarie 2013, 23:29 de GHITA
RUPASI DUMNEZOO
IA GHICITI VOI CINE SCAPA AICI FARA PREA MULTE PROBLEME......EXACT IDIOTUL SAU IDIOATA CARE A CONDUS FORD-UL.....PAI MA FRATILOR....DACA STITI CA SUNTETI SMECHERI STATI DRACULUI PE PISTA DE LA AEROPORT SI FACETI SMECHERII, NU IN TRAFIC!!!!.....DIN CAUZA VOASTRA AJUNGETI SI VOI LA RANDUL VOSTRU LA SPITAL!!! OAMENI FARA MINTE CE SUNTETI!!!....DIN PACATE IN ROMANIA DE AZI SI "ORBU`" ARE PERMIS!!! RUSINE SOFERULUI, RUSINE!!!!
Postat 15 Februarie 2013, 23:28 de x-ulescu
SALVARE
CREDINTA AR TREBUI SA RAMINA IN BISERICA S INU SCOSA IN CIRCULATIA RUTIERA, CRED CA ERA UN INDICATOR STOP,CRED CA NU AM AUZIT SEMNALELE ACUSTICE,CRED CA NU AM VAZUT SEMNALELE LUMINOASE,
Postat 15 Februarie 2013, 23:20 de LIA
@ finuta
Bah, curiosii mor repede, mah isteatza lu' tata! A cui esti tu ca nu te cunosc? Personal vei depune sesizare? Ca ce? Cui? Stii scrie? Mai bine du-te de te spovedeste! Stiu un "popa" foarte chipes.Poate te ia su' sutana! :)) Nu te gindesti cretino ca poate si tu vei ajunge in virsta?sau nu...
Postat 15 Februarie 2013, 23:10 de citizen
MOSULE !!!
Sunt curioasa pe banii cui va fi reparata autospeciala ( pagube de cel putin 10.000 de euro ) , cat tim va sta pe dreapta pana se repara iar in timpul in care se repara vor fi destule autospeciale pentru tot judetul . Rusine mosule care ai distrus o salvare . Rusine . Voi depune personal sesizare la Rutiera sa nu mai apuci sa conduci nene !!! Noroc ca nu ai produs mai mari grozavii !!
Postat 15 Februarie 2013, 22:15 de finuta
accident
SI TOTI CARE CONDUC CU TELEFONUL LA URECHE SINT UN PERICOL PT. CEILALTI PARTICIPANTI LA CIRCULATIA RUTIERA.
Postat 15 Februarie 2013, 21:39 de doru
Plini de astia care nu opresc
E plin orasul de din astia de 130 de ani, cu clop in cap, care merg pe strada ca in propria mansarda, de obicei in dacii, nu opresc la stop, nu dau prioritate si se mai uita stramb la tine daca ii calxonezi, atentionezi. Mai sunt femeile alea de 50 si ceva de ani, care merg pe 2 benzi sau pur si simplu imbecili fara ocupatie ce fac plaja, mergand la cruise cu 13 la ora, pe banda 2. Si mai era si Smurdul cu alarma la maxim !!!! Oamenii astia de unde vin ?! Stati acasa si trageti-va un glont in cap, nu mai iesiti pe strazi sa calamitati oameni nevinovati !
Postat 15 Februarie 2013, 21:04 de Keseru
bravool lor, cat mai MULTI tot pe rand , nu va ingesuyiti
aha cine suporta PROSTIA noi , muncim sa DECONTAM ce ? vai de noi cu asa CARACTERE PENALE !!!!! de ce nu avem alocatii, scoli pentru copii ca avem multi prosti pe SOSEA, e un rezultata GRAV, avem DREPTURI dar si OBLIGATI !!! NU TE asiguri , de ce DREAK mai TRAIESTYY si alti copii bolnavi mor ca nu avem bani de TRATAMENTE ?
Postat 15 Februarie 2013, 18:41 de :))))))))
S-o fi inghesuit si asta pentru preschimbare de permise
Dupa o anumita varsta examenele medicale ar trebui sa fie mai frecvente nu la 10 ani, si dupa ce depaseste 65 ani ar trebui anual facute daca nu de mai multe ori pe an. Nu zic ca toti batraneii sunt pericol public, la fel cum nu toti tinerii sunt beizadele, dar pe strazi secundare unde si dca nu ar fi semnul de stop te mustra constiinta sa te asiguri, mai ai si o tabla rosie pe care scrie cu alb STOP si nu e obstructionata de alte obiecte, si mai e si un echipaj SMURD cu semnalele ACUSTICO-LUMINOASE pornite asta e deja mult prea mult, niic un betiv nu cred ca provoca un asemena accident, si in plus uitati-va unde a fost proiectata autospeciala nu sa oprit pana intr-o casa deci bunicului respectiv trebuia sa ii fi intepenit piciorul pe pedala de acceleratie apasata la maxim ca sa produca asa ceva...Un adevarat pericol public. Bine ca nu a murit nimeni.
Postat 15 Februarie 2013, 17:23 de doggy_c
Permisele din ziua de azi
Aici iese la iveala regulile de schimbare a permisului.Cati batrani au stat la coada ca sa scape de vizitele medicale pentru ca nu le mai treceau.Oare cine e de vina aici,Handicapatu de batran care la varsta aia ar trebui sa stea acasa nu sa conduca masina ca nu mai vede nici semnu mare STOP. Asa ca batraneilor stati naibii in case nu va mai urcati la volan daca nu sunteti capabili sa conduceti.Si eu am fost in situatia in care nu odata era sa intre in mine efectiv ca nu se asigura . Nu vad bine , nu aud cand ii claxonezi sau nu stiu. Sa steie acasa ca reprezinta un pericol in trafic.
Postat 15 Februarie 2013, 16:54 de xxx
Accident
Si pe nufarului vizavi de Lotus a fost un accident pe la 13:30 cu pieton sau biciclist.
Postat 15 Februarie 2013, 16:45 de GIGI
varza adriana, varza!
"în timp ce se deplasa spre o urgenţă medicală pe strada Ştefan cel Mare" faina exprimare! io inteleg d-ici ca se deplasa pe bd. Stefan cel Mare, fata! [apropo, Stefan cel Mare e BULEVARD in Oradea, si asta e bine de stiut!] mai ramane sa ne arati tu cu manutele tale unde se intalneste bd. Stefan cel Mare cu str. Calarasilor, bine? VAI S-AMAR!
Postat 15 Februarie 2013, 14:22 de magnovaradinum
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON