URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2017, 17:37

Accesul interzis! Au început lucrările de dezafectare a pasarelei de la Centrul de Calcul (FOTO/VIDEO)

Pe-aici nu se trece! Constructorii au demarat luni lucrările de dezafectare a pasarelei pietonale de lângă fostul Centru de Calcul. Muncitorii au restricţionat accesul pietonilor în zona şantierului cu ajutorul unor garduri după care au trecut la demontarea balustradelor.

În paralel, în albia râului, constructorii au demarat amenajarea unui pod de pietriş şi a turnat două puncte de sprijin pentru o viitoare cale de acces la structura de rezistenţă a pasarelei.

Dezafectarea podului pietonal se va face cu ajutorul unui pulverizator, utilaj cu braţ mecanic având la capăt un cleşte de fier, de genul celui folosit la demolarea fabricii Metalica.

Lucrările de dezafectare a pasarelei şi de construire pe amplasamentul ei a viitorului pod al Centenarului sunt executate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green pentru suma de 9,6 milioane lei.

Durata de execuţie a lucrării este de 16 luni, din care primele două luni sunt rezervate pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea tuturor avizelor. Lucrările de construire a podului Centernarului vor trebui finalizate până la 1 Decembrie.

Pasarela pietonală care leagă străzile Plevnei şi Szigligeti Ede a fost construită în anii ’50 şi consolidată în perioada 2003 – 2004. O expertiză întocmită în cursul anului trecut a scos la iveală deficienţe grave ale suprastructurii construcţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
unde ar incapea si cu ce strazi s-ar conecta?
Windos, stim ca toti cei carora nu le place de Bolo ar folosi orice ocazie sa il critice. Bloggerii socialisti ziceau ca e cat pe ce sa se darame si vai-Doamne, minune ca n-a murit nimeni pana acum, ca Bolojan nu a facut nimic mai repede. Totusi acum n-ai acuzat nimic direct. Studiul de rezistenta al primariei (care nu comentez cum e facut) zice ca nu rezista si trebuia consolidat. Asa ca singurul lucru de care ma leg din ce ai zis este ca "se putea face un pod langa, pentru autoturisme" economisind banii de demolare si pastrand confortul de a putea traversa si pe perioada lucrarilor. As vrea sa iti vad desenul cu proiectul unde vezi tu ca ar incapea pod alaturi, cum s-ar intersecta cu strazile invecinate, cate case ar trebui demolate in varianta de care zici tu, are ar fi studiul de trafic si din ce directii ai putea ajunge la pod si pe ce drum.. ca eu nu vad unde ar fi incaput pod langa pod, si nici mai frumos nu cred ca ar fi aratat la final.
Postat 13 Noiembrie 2017, 19:40 de unu
Clujul capitala
La Cluj in urma cu vreo 5 ani o batranica a cazut printre crapaturile podului de pe horea si au mai trecut inca 3 pana sa se faca ceva, iar tot in cluj la podul invecinat s-au prabusit trotuarele noapea la 3 si au mai trecut inca 3 ani pana sa il refaca, proiectare, finantare, timp in care podul a ramas deschis si utilizat de pietoni si masini..
Postat 13 Noiembrie 2017, 19:33 de unu
Nu avea nimic podul, iar ca pietonal mai rezista ani multi !?!
Se impunea refacerea stalpilor la linia mediana, care se face prin imbracarea cu chingi de beton ori metalice ... intretimp putand a fi circulat de catre pietoni !?! Se putea face un pod langa, pentru autoturisme, fara a cheltui inutil cu demolarea de acum si obligarea multora de a face ocolul de rigoare !?!
Postat 13 Noiembrie 2017, 18:33 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON