URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2014, 15:35

Absolvire electorală: Prefectul către absolvenţii de jurnalism şi ştiinţe politice: "Faceţi-ne mândri că suntem români!" (FOTO/VIDEO)

Studenţii din anul trei ai Departamentului de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Oradea au participat, joi, în Aula Magna, la festivitatea de absolvire prezidată de directorul departamentului, Cristina Matiuţă, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Ioan Horga, profesorii Lia Pop şi Florin Ardelean, respectiv prefectul Claudiu Pop, în calitate de invitat special.

În discursul său, prefectul le-a spus viitorilor jurnalişti şi viitorilor politicieni că, deşi acum sunt apropiaţi, peste câţiva ani vor fi "adversari". Printre sfaturile date s-a strecurat şi unul care a cuprins - întâmplător sau nu - tocmai sloganul PSD la alegerile europarlamentare din 25 mai, "Mândri că suntem români". "Faceţi-i mândri pe profesorii dumneavoastră, faceţi-ne mândri pe noi pe toate meleagurile pe unde vă vor purta paşii, faceţi-ne mândri că suntem români, mândri că aţi terminat Universitatea din Oradea", le-a spus Claudiu Pop. Viitorilor jurnalişti, prefectul le-a transmis să fie "arbitrul necesar" în societate.

La fel ca decanul Ioan Horga, care a insistat ca studenţii să-şi invite "prietenii, vecinii, cumnaţii" să participe la alegerile din 25 mai, şi prefectul de Bihor i-a îndemnat pe cei prezenţi să se prezinte la urne. "Baftă fiecăruia dintre dumneavoastră şi, într-adevăr, mergeţi la vot duminică. Votaţi cu cine doriţi dumneavoastră, dar faceţi ca fiecare vot să conteze. Mult succes!", a încheiat Claudiu Pop.

Prefectul s-a retras pe la jumătatea ceremoniei căci - după cum a informat profesoara Lia Pop - aştepta "o vizită importantă", şi anume pe cea a premierului Victor Ponta, aflat în campanie electorală.

În contrapartidă, şeful de promoţie al specializării Jurnalism, care a ţinut un mic discurs la finalul festivităţii, a bagatelizat oarecum îndemnurile lui Pop. "Nu este suficient să fii mândru că eşti român. Dacă la sfârşitul zilei n-ai făcut nimic, poţi să fii şi din Bangladesh", a spus Sebastian Şuta, aplaudat de colegii săi. De asemenea, profesorul Florin Ardelean şi-a arătat dezabrobarea faţă de îndemnul de participare la vot. "Aici a fost invocată ziua de duminică. Mă rog, nu ştiu de ce...", a comentat acesta.

În acest an, departamentul are 16 absolvenţi de Ştiinţe Politice şi 26 de Jurnalism, printre aceştia din urmă numărându-se şi putătoarea de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ, precum şi componentul echipei de baschet CSM Oradea, Sergiu Pop. După ce şi-au primit diplomele, studenţii, dar şi invitaţii, au urmărit un mic film intitulat "Remember" realizat de studenţii de la jurnalism şi bazat pe experienţele lor din facultate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
gozboreeeeeeeeee
te-a atins la fix ! debilule, esti un infect ciudos pe tot ceea ce roman si romanesc !
Postat 22 Mai 2014, 23:29 de Am zis !
GOZBORE
Romania - ungaria 3-0.... are dreptate ! Cuvintele respective sunt cele care va caracterizeaza ! Crapa ficatul in tine, gunoiule ! buda si pesta porcina peste iredentismul si revizionismul unguresc ! CRETINULE, leaga-ti aragazul de gat si arunca-te in Cris ! HAAAAAAAAAAAAHAHHAHAHHA.................
Postat 22 Mai 2014, 23:18 de 1918
Pentru boul ala care uita sa-si ia medicamentele
Auzi nene ? Ne tot deversezi mizeriile tale psihice si xenofobe unde vezi ceva care ar putea avea legatura cu boala ta psihica. In loc sa aberezi, mai bine ti-ai lua medicamentele si ai invata limba romana, daca tot te dai patriot. Mai mult faci tu rau cauzei romanesti. Nu stii decat pusta, unguri si alte dubiosenii paranoice. Ai un vocabular din maxim 8 cuvinte si chiar esti extrem de plictisitor. Amin.
Postat 22 Mai 2014, 21:56 de Medicamente
Mandria de a fi Roman !
Acest lucru duce separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc la disperare. Asta face sa le plesneasca jugulara. Daca ar fi dupa mintile lor bolnave, ar distruge tot ceea ce e roman si romanesc in Transilvania ! Nici macar nu ar fi prima oara. Barbarii navalitori din pusta (avand complici intre revizionistii din Romania), au incercat sa omoare si sa alunge cat mai multi romani din Transilvania. Sunt cunoscute aceste atrocitati. Revizionismul unguresc face spume la gura cand aude vorbindu-se de mandria de a fi roman, in timp ce ei "defileaza" cu steaguri unguresti si "secuiesti" urland soganele binecunoscute ale iredentismului si revizionismului unguresc.
Postat 22 Mai 2014, 21:35 de Romania-Ungaria 3-0
@Avelo
Bihoreanul a scris despre ce s-a intamplat la festivitate pentru ca a fost invitat de studentii de la Jurnalism. Poate daca cei de la Drept ar fi lansat invitatia si in presa, ar fi scris si despre mini-campania de acolo.
Postat 22 Mai 2014, 20:15 de XS
hmm....
Mi se pare foarte interesant ca Bihoreanul scrie doar la comanda si doar dupa interesul unora. De exemplu, domnul prefect a fost si la festivitatea de la Facultatea de Drept, dar despre asta nu ati scris, ca sa nu suparati pe careva procuror sau judecator....
Postat 22 Mai 2014, 19:38 de Avelo
mai jenant de atat nu se poate ... voi comentati despre Base ?! un mare -3 la adevar
hai dom`le Claudiu, dar chiar atat de penibil nu se poate, prefectu neutru se foloseste de un eveniment dintr-o institutie bugetara sa mai urle sloganu comunist convertit ?!?!!! mars si snickers in ... capu vostru`, josnic, 5% va doresc in BH
Postat 22 Mai 2014, 18:22 de Crinuletz Pontescu
suntem foarte mandri...
eu cel putin sunt foarte mandru cand ajung la institutiile deconcentrate din subordinea prefecturii si sunt batjocorit in ultimul hal cand doresc sa achit o contributie, dupa aceia devin foarte mandru ca sunt roman si le doresc copiilor mei sa nu aiba parte de aceasta mandrie si sa plece din tara asta. luati si un exemplu : mergeti la casa de sanatate duap ce ati achitat contributia la ANAF si veti fi foarte mandru apoi d-le prefect. o sa crapati de mandrie la fel ca orice cetatean.
Postat 22 Mai 2014, 17:08 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON