URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2019, 09:42

"Bucuria copilăriei": eveniment caritabil pentru a sprijini o tabără pentru copii nevoiaşi

'Bucuria copilăriei': eveniment caritabil pentru a sprijini o tabără pentru copii nevoiaşi Foto: Asociația Love Bihor, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Love Bihor organizează vineri, 9 august, un eveniment caritabil, "Bucuria copilăriei", care va cuprinde spectacole de magie, târg de accesorii, cărţi şi haine, dar şi un atelier de pictură. Intrarea este liberă.

Evenimentul se va desfășura în localul Bistro Blues Caffe (Piața 1 Decembrie nr. 12, Oradea) și va începe de la ora 15, cu un târg de accesorii lucrate manual, de cărţi şi de haine. De la ora 18 este anunţat un atelier de pictură pe sticlă unde orice orădean, indiferent de vârstă, poate să participe, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori.

Spre seară, de la ora 19.30, este programat un spectacol de muzică şi magie susţinut de Eduard şi Bianca, Sergiu Nica, Melaz, Arthur Weber, Ovi the Kid, Darius Andrei şi Rius.

Cu banii adunaţi din vânzarea produselor, se va organiza tabăra Love Bihor 2019, programată în perioada 11-16 august la cabana Căsoaia din judeţul Arad, unde mai mulţii copii din familii defavorizate vor învăţa să protejeze natura.

Astfel de tabere au fost organizate, în fiecare an, de Asociaţia Love Bihor, din 2015. Potrivit organizatorilor, taberele au scopul de educare a copiilor care provin din medii defavorizate, dar şi de integrare a acestora în mediul copiilor obişnuiţi.

"Anul acesta tema taberei va fi protejarea naturii, astfel, programul activităţilor cuprinde exerciţii şi jocuri de cunoaştere a naturii, orientare şi supravieţuire în natură, autocunoaştere şi lucru în echipă; activităţi sportive precum tir cu arcul, dans sau drumeţii, parc de aventură; ateliere de creaţie: pictură pe sticlă, ţesut, ceramică, confecţionare diverse obiecte hand made; activităţi de timp liber precum şi activităţi specifice taberelor: foc de tabără, seară de talente, petrecere în pijamale", se arată în comunicat.

Taxa de participare pentru un copil este de 700 de lei şi acoperă cinci nopţi de cazare, trei mese pe zi, transport, gustări şi produse de igienă, tricou, şapcă şi medalie de tabără pentru fiecare copil, costurile pentru voluntari şi accesoriile pentru ateliere şi jocuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
unde?
nu se intelege /precizeaza in articolul dvs unde va avea loc evenimentul din 9 august, decat ca incepe la ora 15. reveniti va rog cu acest detaliu important. multumesc.
Postat 02 August 2019, 21:02 de roger
RE: unde?
Aveți dreptate, am completat, mulțumim pentru observație.
Postat 02 August 2019, 23:22 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON