URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2019, 17:45

Încă se lucrează! Asfaltarea străzii Calea Bihorului, amânată pentru acest weekend (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de modernizare a drumului expres pe tronsonul străzii Calea Bihorului, delimitat de podul Teodor Neș și strada Ion Bogdan, se prelungesc din nou.

Atenție, drum în lucru!

Deși reprezentanții municipalității anunțau asfaltarea străzii pentru săptămâna trecută, artera este și acum în lucru.

În ultimele două zile muncitorii au lucrat la montarea bordurilor și interconectarea rețelelor de canalizare menajeră înainte să treacă la asfaltarea drumului.

Miercuri, circulația în zonă se desfășura cu deviere pe străzile adiacente, accesul fiind liber din strada Ion Bogdan până la intersecția cu Strugurilor, iar joi traficul s-a desfășurat alternativ, dirijat cu semafoare.

„Trebuia să asfaltăm deja, dar s-a amânat cu câteva zile. Când am spart asfaltul pentru amplasarea rețelelor am dat peste conducte care nu apăreau nicăieri în schițe”, a spus un muncitor.

Păsuiți pe duminică...

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta spune că ambuteiajele provocate de lucrările de pe Calea Bihorului ar putea lua sfârșit la începutul săptămânii viitoare.

„Am avut o discuție cu conducerea firmei în cursul zilei de miercuri. Termenul convenit era ca până duminică să asfalteze, lucru care nu s-a întâmplat. Reprezentanții firmei au promis că până duminica viitoare artera va fi reabilitată până în dreptul străzii Ion Bogdan”, a spus Birta.

Potrivit edilului, aceasta este ultima păsuire acordată firmei Drum Asfalt. „Dacă nu asfaltează până duminică, firma va fi, în mod cert, penalizată”, a spus Birta.

Modernizarea străzii Calea Bihorului a fost atribuită prin licitație firmei Drum Asfalt pentru suma de 5,1 milioane lei. Potrivit proiectului, constructorii au avut de amenajat 2 kilometri de cale de rulare cu trotuare late de 1,5 metri, 280 metri de ziduri de sprijin înalte de 1,60 metri, 22 de locuri de parcare şi 14.900 metri pătraţi de spaţii verzi.

Cu ocazia lucrărilor au fost refăcute reţelele de canalizare pluvială, cu amenajarea de colectoare, rigole transversale, guri de scurgere şi cămine de vizitare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@ sandu
Astia sunt atat de harnici si dornici sa "face ceva" incat din septembrie cand trebuiau terminate lucrarile pe Bihorului, ei tot "face", asa cum se intampla in tot orasul: cineva se "face" ca munceste iar fraierii aplauda pentru ca "macar ăștia face ceva"
Postat 24 Noiembrie 2019, 09:41 de oradeanbihor
iarasi veniti cu scuze...
”Trebuia să asfaltăm deja, dar s-a amânat cu câteva zile. Când am spart asfaltul pentru amplasarea rețelelor am dat peste conducte care nu apăreau nicăieri în schițe”. Aaa, deci de aceea nu ati pus bordura nici pana acuma pana la Ion Bogdan ca ati gasit niste conducte... Ce imi place ca firma nu lucreaza cum trebuie si totdeauna vine ca au gasit conducte care nu ar trebui sa fie acolo... dar toata vara de ce n-ati lucrat aici si de ce numai la austostrada ati lucrat?? iar despre Malan ca da prelungire la prelungire si totdeauna zice ca daca nici acuma nu se termina firma plateste penalizare e cireasa de pe tort... auzi ma, cate penalizare ar trebui sa plateasca firmele de casa pt intarzieri cat au facut anul asta in tot orasul lejer am putea reasfalta pe Stefan cel Mare... dar nah, sunt firme de casa... stim ca nu plateste nicio penalizare pt oras eventual la buzunarul unuia... voi mai credeti ca Selina dupa ce a platit pt Kiss Alexandru pt terenul unde e cartierul Luceafarul ca nu plateste pt Bolo and co?
Postat 22 Noiembrie 2019, 15:00 de cititor_oradean
Bine că se lucrează
Să vadă FRAIERII că se face , ceva la Oradea
Postat 21 Noiembrie 2019, 21:11 de Sandu1206
Punem pariu?
Punem pariu ca ciuciu? Adiaca pas finalizare lucrari?
Postat 21 Noiembrie 2019, 18:47 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON