URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2018, 13:40

Volei feminin: CSU Oradea a câştigat clar derby-ul cu FC Argeş Piteşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de volei feminin CSU Oradea s-a impus cu 3-0 în jocul pe care l-a disputat acasă, în faţa celor de la FC Argeş Piteşti, în ultima etapă de până acum a campionatului Diviziei A2, Seria Vest. Orădencele au obţinut, astfel, o victorie clară împotriva unei echipe ce-şi doreşte promovarea în Divizia A1.

Jocul a fost dominat de echipa bihoreană, care beneficiază de aportul unor jucătoare cu experienţă, care şi-au demonstrat valoarea în sezonul precedent şi au arătat faptul că au capacitatea de a se lupta de la egal la egal indiferent de adversar.

Lupta în Divizia A2, Seria Vest, este una nemiloasă, după ce 10 echipe s-au înscris la startul ediţiei 2018-2019. Deşi a obţinut dreptul de participare pe terenul de joc, în Divizia A1, echipa orădeană se zbate să demonstreze că locul ei este în alt eşalon, având evoluţii convingătoare împotriva unor echipe cu bugete mai mari.

Astfel, experienţa acumulată de jucătoarele Anca Paşca, precum şi a surorilor Iuliana Fîcă şi Maria Fîcă Radu, ce evoluează de mai bine de un deceniu la echipa orădeană, alături de mai tinerele studente şi junioare, le-au făcut să-şi propună să nu se lase mai prejos şi să câştige cât mai multe partide pentru a se clasa într-o poziţie fruntaşă.

Pentru a realiza acest deziderat, toata echipa s-a mobilizat exemplar şi a dorit să demonstreze faptul că victoriile din fazele semifinale şi finale ale ediţiei precedente nu au fost întâmplătoare.

Cu o siguranţă dezarmantă pe faza de atac şi cu atenţie sporită în apărare, prin faze ce au încântat publicul prezent la sală, voleibalistele au reuşit să se impună în minim de seturi, administrând prima înfrângere echipei piteştene.

"Le felicit pe fete şi mă bucur pentru faptul că acestea s-au mobilizat exemplar şi au înţeles că era un meci important pentru redobândirea moralului şi a creşterii încrederii în ceea ce priveşte potenţialul echipei. Am muncit mult în ultimele etape, unde chiar dacă am avut şi ghinion, se vede că îmbinarea experienţei cu tinereţea unor jucătoare este un factor esenţial pentru a progresa şi de a avea o prestaţie sportivă compeţiţională cu un randament eficient", a declarat, la final, Mariana Szabo-Alexi, antrenoarea echipei CSU Oradea.

De menţionat că Iuliana Fîcă, căpitanul echipei, absolventă a Universităţii din Oradea, care a revenit după o accidentare, "a strâns din dinţi" şi a avut o contribuţie decisivă la obţinerea victoriei. "Pe acestă cale dorim să-i urăm un sincer "La multi ani!", ea sărbătorindu-şi ziua de naştere în acestă săptămână", după cum precizează managerul echipei, Paul Alexi-Szabo.


CSU Oradea - FC Argeş Piteşti 3-0 (25-19, 25-17, 25-22)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Bikfalvi Andreea, Blaj Giulia, Chiş Flavia. Antrenor: lector univ. dr. Szabo-Alexi Mariana.

După acestă victorie, formaţia CSU Oradea s-a apropiat de podium şi se clasează acum pe locul 4, urmând a întâlni, în etapa viitoare, echipa CSM Sighetul Marmaţiei, în deplasare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON