URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2018, 13:14

Trei victorii și un eșec pentru poloiștii de la CSM Digi Oradea, în meciurile de la București

Trei victorii și un eșec pentru poloiștii de la CSM Digi Oradea, în meciurile de la București Imagine din confruntarea cu Dinamo (foto: h2opolo.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiștii de la CSM Digi Oradea au obținut trei victorii și au suferit o înfrângere în jocurile de la București, desfășurate de sâmbătă până marți, în compania celor de la Dinamo și Rapid.

Mai întâi, sâmbătă și duminică, orădenii și-au împărțit victoriile cu dinamoviști, după ce în primul joc au pierdut cu 5-7, iar în meciul revanșă s-au impus cu 8-7.

Sâmbătă, formația antrenată de Dorin Costrăș a fost învinsă de către Dinamo București cu scorul de 7-5, după ce pe sferturi s-a consemnat: 3-0, 0-0, 2-4 și 2-1.

În partida care a avut loc a Bazinul Tolea Grințescu, formația gazdă a reușit un prim act foarte bun, desprinzându-se la trei lungimi pe parcursul primelor minute de joc. CSM Digi nu a avut reacție, comițând mai multe erori în atac. De altfel, formația orădeană nu a marcat în primele 16 minute de joc, scorul la jumătatea partidei fiind de 3-0.

Bihorenii au replicat totuși în sefertul al treilea, când Jesse Koopman a dat tonul revenirii, marcând de trei ori în poarta adversă. CSM Digi s-a apropiat la un singur gol, scor 5-4, cu opt minute înainte de final. Dinamoviștii au câștigat totuși ultimele opt minute și s-au impus, în final, cu scorul de 7-5.

În această dispută, marcatorii echipei orădene au fost: Jesse Koopman, cu 3 goluri, Levente Vancsik și Roland Szabo, cu câte 1 gol fiecare.

Duminică, CSM Digi Oradea și-a luat revanșa, câștigând cel de-al doilea meci în fața dinamoviștilor, din cadrul etapei a 12-a din Superliga Națională, cu scorul de 8-7, după ce pe sferturi s-a consemnat: 2-1, 2-2, 3-1 și 1-3.

Față de primul joc, elevii antrenorului Costrăș au avut o cu totul altă abordare încă de la început. Astfel, CSM Digi a câștigat primul sfert cu scorul de 2-1 și s-a menținut în avantaj, scor 4-3, la jumătatea confruntării. Apoi, orădenii au reușit un sfert al treilea foarte bun, controlând jocul și desprinzându-se la trei goluri, scor 7-4, la ultima pauză. Dinamo însă nu a renunțat și a restabilit egalitatea după ce a înscris de trei ori consecutiv.

Finalul a fost totuși al bihorenilor, care, mai întâi, au avut o acțiune în care au invocat faptul că mingea a depășit linia porții, însă golul nu a fost validat. Ulterior, CSM Digi a irosit un penalty, pentru ca în cele din urmă cu marcheze golul victoriei în penultimul minut de joc. În această confruntare, Istvan Szabo a marcat de două ori, iar Roland Szabo, Robert Gergelyfi, Ramiro Georgescu, Jesse Koopman, Bogdan Remeș și Cristi Dobre au înscris câte un gol pentru CSM Digi.

După această dublă, formația orădeană a mai rămas în București pentru dubla cu Rapid. De această dată, la Bazinul Floreasca a fost mult mai ușor, formația antrenată de către Dorin Costrăș a învins, luni, Rapidul cu 14-6, iar marți cu 18-9.

Așa după cum arată și scorurile, jocurile au fost controlate de către orădeni. Aceștia s-au impus luni cu 14-6, după ce pe sferturi s-a consemnat: 3-1, 4-0, 2-2 și 5-3. Jesse Koopman a fost cel mai bun marcator, cu patru goluri, Max Costa, Istvan Szabo și Ferenc Czenk au punctat de câte două ori, iar Roland Szabo, Robert Gergelyfi, Ramiro Georgescu și Bogdan Remeș au înscris câte un gol fiecare.

Marți, partida a fost adjudecată cu 18-9, după 5-3, 5-4, 5-1 și 3-1, pe sferturi. De această dată, Gergelyfi și Nichita au înscris câte trei goluri, I. Szabo, R. Georgescu, Koopman, Remeș și Czenk, câte două, iar Vancsik și Kovats, câte un gol.

În urma acestor rezultate, CSM Digi nu mai poate pierde locul II în clasamentul Superligii Naționale din cadrul sezonului regulat.

În ultima etapă, bihorenii vor primi vizita Stelei, campioana en-titre și liderul clasamentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON