URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2017, 17:57

Sportivii orădeni au dominat întrecerile Cupei României la Sporturi marţiale coreene, de la Dej!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii orădeni de la cluburile  King Do-Lions şi Royal Kwon au cucerit zeci de medalii la întrecerile Cupei României la Sporturi marţiale coreene, competiţie care s-a desfăşurat la Dej, în perioada 17-19 noiembrie.

Întrecerile au fost organizate de Federaţia Română de Sporturi Marţiale Coreene şi Clubul Sportiv Vulturii Dej, pe regulamentele de Taekwon-do ITF, respectiv WT. În total, pe cele două ramuri s-au aliniat la start 389 sportivi, din care 157 la ITF şi 232 la WT.

Cluburile orădene King Do-Lions (preş. Andreea Ganea 3DAN, antr. Tulkos Romeo 5DAN) şi Royal Kwon (preş. Tripa Ferenc 4DAN) au participat la probele de tull (exerciţii de formă), luptă, tehnici speciale şi spargeri de forţă, doar la probele individuale.

CS King Do-Lions s-a înscris cu 17 sportivi, iar Royal Kwon cu 14. Sportivii celor două cluburi au adus toate tiitlurile puse în joc. Astfel, Răzvan Cotuţ, Denisa Cotuţ şi Szabo Sergiu (toţi de la King Do-Lions) au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai competiţiei la copii masculin, juniori, respectiv la seniori, iar de la Royal Kwon, Tripa Kira a fost desemnată cea mai bună sportivă a competiţiei la copii feminin.

Iată rezultatele înregistrate de sportivii de la CS King Do-Lions Oradea:

Locul I: Razvan Cotut-tehnici speciale copii; Bajgyik Szabolcs-lupta copii -10ani/+40kg; Karina Mihuta-tull copii fem.2-1Gup si lupta copii -12/-45kg; David Sferle-lupta juniori +75 kg si tehnici speciale; Andrei Pascu-lupta juniori -57kg; Nicolae Pascu- spargeri forta; Denisa Cotut-lupta jun.fem.-64kg si tehnici speciale; Szabo Sergiu-lupta seniori -78kg si tehnici speciale;

Locul II: Razvan Cotut-tull copii 2-1Gup si lupta copii -14ani/-50kg; Carina Popa-lupta copii -10ani/-30kg; Antonio Mag-tull jun.8-7Gup si lupta jun.-69kg; Nicolae Pascu-lupta jun.+75kg; Perecz Melinda-tull jun. fem.8-7Gup; Denisa Cotut-tull jun.fem.1DAN si spargeri forta; Szabo Sergiu-spargeri forta seniori masculin;

Locul III: Alex Bar-tull copii 8Gup si lupta copii -10ani/-40kg; Devid Blaga-lupta copii -14ani/-42kg; Nicolae Ghitas-lupta copii -14ani/+58kg; Rares Gurau-lupta copii -14ani/+58kg; Carina Popa-tull copii fem.8-7Gup; Ioana Oltean-lupta copii fem.-12ani/-40kg; Perecz Melinda-lupta jun.fem.-70kg.

"Am urmărit ca la competiţie sportivii să fie în vârf de formă şi chiar unii dintre ei ne-au surprins. Faptul că la proba de luptă fiecare a luptat cu fiecare a dovedit pregătirea complexă a sportivilor, dar şi valoarea adevarată a acestora. Mă bucur mult că din cele patru cupe puse în joc în clasamentul general, două au fost cucerite de cluburile orădene, iar ce este cred momentul istoric, este faptul că toate titlurile de cei mai buni sportivi ai competiţiei au fost adjudecate de sportivii orădeni ", a declarat Romeo Tulkos, antrenor al CS King Do – Lions Oradea, dar şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Sporturi Marţiale Coreene.

La rândul său, Clubul Sportiv Royal Kwon , prin cei 14 sportivii cu care a fost prezent, a reuşit să cucerească în total 18 medalii, dintre care 9 au fost de aur, 4 de argint şi 5 de bronz.

Iată însă şi rezultatele celor de la CS Royal Kwon Oradea:

Locul I : -Tripa Kira- luptă- 40kg.

                              - tull-3 Gup

            -Petruş Miruna-luptă -50 kg.

            -Cornea Casandra- luptă -40 kg.

                                        - tull-6 Gup

            -Cornea Larisa-luptă-8 ani

            -Giosu Răzvan- luptă-8ani

            –Alfoldy David – tull 5Gup

            -Andre Richarad- tull 3 Gup

 

Locul II: –Alfoldy David - luptă -80 kg.

            -Bohacs Jazmin – tull- 7 gup

            -Giosu Răzvan- tull-7 gup

            -Andre Richarad- luptă-55 kg.

 

Locul III: -Streng Luca-tull -6 gup

            -Petrus Miruna-tull-6 gup

            -Borz Luca-tull-7gup

            -Andre Richard – technici speciale juniori individual

            -Cornea Larisa-tull-7 gup

"Sportivii clubului Royal Kwon Oradea se pot mândri cu o prestaţie deosebită. Mă bucură faptul că la competiţii se pot remarca prin munca lor depusă la sala de antrenament. Totodată, trebuie să aduc o mulţumire deosebită şi părinţilor acestor copii, care au intrat în istoria comeptiţiilor ca cea mai bună şi unită galerie", a declarat Francisc Tripa - IV DAN, antrenor al clubului Royal Kwon Oradea.

În clasamentul general, pe probele de taekwon-do ITF pe locul I s-a clasat Clubul Sportiv King Do-Lions Oradea, cu 108 puncte, pe locul II Impact Cluj, cu 89 puncte, iar pe locurile III, C.S. Vulturii Dej, cu 81 puncte şi Royal Kwon Oradea, cu 59 de puncte.

Echipa King Do-Lions la această competiţie a fost pregătită de antrenorii Romeo Tulkos, Andreea Ganea şi Szabo Sergiu, iar ce-a a clubului Royal Kwon de antrenorii Tripa Ferenc şi Paskuj Sandor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON