URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2019, 16:49

Saldecor Salonta, prima câştigătoare a Cupei Corporaţiilor la tenis cu piciorul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Tengo Salonta a organizat, în weekend, un turneu inedit, menit să dezvolte tenisul cu piciorul. Opt echipe, împărţite în două grupe, s-au duelat în sala de sport Sándor Péter pentru a stabili câştigătoarea primei ediţii a Cupei Corporaţiilor.

Regula a fost simplă, echipele fiind alcătuite din patroni şi angajaţi ai unor firme locale, iar regulamentul a fost cel de ştrand (pentru amatori). Pe lista participanţilor s-au regăsit foşti jucători de fotbal-tenis ori de fotbal, dar şi simpli pasionaţi ai tenisului cu piciorul. A rezultat un mix antrenant, cu schimburi lungi de mingi, dar şi execuţii spectaculoase, răsplătite cu aplauze de public.

Grupa A a debutat cu un joc maraton între ADA şi Discont, dar nici echipele din grupa B nu s-au lăsat mai prejos oferind dispute antrenante, duelul Inteva - Plastec având nevoie de set decisiv pentru a stabiili câştigătorul. ADA şi Saltrans au ajuns şi ele in prelungiri, primii având câştig de cauză în setul decisiv.

Prima semifinală a opus câştigătoarea grupei A, ADA, şi ocupanta locului secund din grupa B, Inteva, încheiată cu victoria primei echipe. În cea de-a doua semifinală s-au duelat merituoasa câştigătoare a grupei B, Saldecor, şi ocupanta locului secund din cvartetul A, Discont. În urma victoriei obţinute, Saldecor a ajuns în ultimul act al competiţiei, acolo unde a oferit un spectacol agreabil în compania celor de la ADA, câştigând în două seturi deosebit de echilibrate. Pe ultima treaptă a podiumului a încheiat echipa Inteva Products SRL, care a devansat Discont Center.

Înscrise, dar fără a fi prezente la întrecerea propriu zisă, firmele Vespan SRL şi Restaurant Ancora şi-au trimis reprezentanţi la analiza de după turneu, o masă rotundă şi îmbelşugată ce a urmat finalei.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Vasile Sorean, preşedintele CS Tengo Salonta şi al AJFT Bihor.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu plachete şi diplome, iar primele trei clasate s-au ales şi cu câte o cupă. Campionul mondial şi european Georgel Bobiş a oferit un premiu special, constând într-un pui de labrador, care a ajuns în curtea unui component al echipei învingătoare.

"Am lansat o provocare pentru firmele locale cu scopul de a petrece timp împreună printr-o mişcare şi socializare. Le mulţumesc pentru interesul manifestat şi pentru efortul depus în cadrul turneului. Cu toţii au fost câştigători, indiferent de locul ocupat", a concluzionat Vasile Sorean, care este şi preşedintele CS Tengo Salonta şi al Asociaţiei Judeţene Fotbal-Tenis Bihor.

"A fost zi lungă şi intensă, o reclamă bună pentru tenisul cu piciorul. A fost o bucurie să văd pasiunea şi determinarea participanţilor. Persoane diferite, dar unite de pasiunea comună: tenisul cu piciorul. Felicitări organizatorilor pentru iniţiativă. Mă bucur că am putut şi eu contribui la reuşita evenimentului", a precizat, la rândul său, Georgel Bobiş, fost campion naţional, mondial şi european al acestui sport, care în 2017, alături de componenţii CS Tengo Salonta a cucerit şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Pe de altă parte, pe 2 noiembrie municipiul Salonta va găzdui ultima etapă a Campionatului României la tenis cu piciorul organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor.


Rezultate consemnate la prima ediţie a Cupei Corporaţiilor la tenis cu piciorul desfăşurată la Salonta:

Grupa A: Saltrans – Gravo Stye 0-2, Discont – ADA 0-2, Saltrans – Discont 0-2, ADA – Saltrans 2-1, Discont – Gravo Style 2-0, Gravo Style – ADA 0-2.
Grupa B: Plastec – Instalplus 2-0, Inteva – Saldecor 0-2, Plastec – Inteva 1-2, Saldecor – Plastec 2-0, Inteva – Instalplus 2-0, Instalplus – Saldecor 0-2.
Clasament Grupa A: 1. ADA – 6 puncte, 2. Discont – 4 p., 3. Gravo Style – 2 p., 4. Saltrans – 0 p.
Clasament Grupa B: 1. Saldecor – 6 puncte, 2. Inteva – 4 p., 3. Plastec – 2 p., 4. Instalplus – 0 p.
Semifinale: ADA – Inteva 2-0, Saldecor – Discont 2-0.
Finala mică: Inteva-Discont 2-0
Finala mare: ADA – Saldecor 0-2

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON