URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2019, 11:33

Octavian Şovre debutează la Campionatul Mondial al Cluburilor din Qatar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arbitrul orădean Octavian Şovre va debuta sâmbătă seară la ediţia din accest an a Campionatului Mondial al Cluburilor, competiţie care a început pe 11 decembrie la Doha, în Qatar.

Cel mai bun arbitru asistent din România va face parte din brigada condusă de arădeanul Ovidiu Haţegan şi din care mai face parte şi suceveanul Sebastian Gheorghe.

Cei trei arbitri români, care reprezintă Europa la Campionatul Mondial al Cluburilor la Fotbal, vor oficia pentru prima dată la jocul din sferturile de finală dintre Monterrey şi Al Sadd, partidă care va avea loc sâmbătă, de la ora 19:30, şi va putea fi urmărită în direct la TVR 1.

Precum în cazul echipelor de fotbal, arbitri care vor oficia meciurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor 2019 vin de pe continente diferite. Cu excepţia Oceaniei, fiecare continent şi-a desemnat câte o brigadă care va arbitra meciuri la această competiţie. În cazul forului european (UEFA), brigada va fi condusă de arădeanul Ovidiu Haţegan, avându-i ca asistenţi pe românii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar în camera VAR vor fi spaniolul Juan Martinez şi francezul Benoit Millot.

Cu alte cuvinte, se poate spune că prestaţiile brigăzii conduse de Ovidiu Haţegan în Liga Campionilor şi Europa League i-a mulţumit pe şefii UEFA, din moment ce aceştia au fost desemnaţi să reprezinte forul bătrânului continent la această competiţie importantă.

De menţionat însă că Haţegan, Şovre şi Gheorghe nu sunt singurii români care vor fi prezenţi la Campionatul Mondial al Cluburilor. Fostul selecţioner Răzvan Lucescu va fi prezent şi el, acesta aflându-se pe banca celor de la Al-Hilal, echipă cu care a câştigat de curând Liga Campionilor Asiei.

La ediţia din acest an sunt prezente şapte echipe: Al-Sadd (campioana ţării gazdă, Qatar), Hienghène Sport (câştigătoarea Ligii Campionilor OFC  - Oceania), CF Monterrey (câştigătoarea Ligii Campionilor CONCACAF - America de Nord, America Centrală şi Caraibe), Esperance de Tunis (câştigătoarea Ligii Campionilor CAF – Africa), Al-Hilal (câştigătoarea Ligii Campionilor AFC – Asia), Flamengo (câştigătoarea Copa Libertadores CONMEBOL - America de Sud) şi FC Liverpool (câştigătoarea Ligii Campionilor UEFA – Europa).

Jocul de deschidere a avut loc miercuri, 11 decembrie, între formaţia locală Al-Sadd, antrenată de Xavi, şi Hienghène Sport, echipă din Noua Caledonie. Partida, care a contat pentru play-off-ul sferturilor de finală, a fost câştigată de Al-Sadd cu scorul de 3-1.

Pe 14 decembrie vor avea loc meciurile din sferturi, unde se vor înfrunta Al-Sadd cu CF Monterrey, respectiv Al-Hilal cu Esperance de Tunis. Câştigătoarea dintre Al-Sadd şi CF Monterrey o va întâlni, apoi, pe FC Liverpool, pe 18 decembrie, în vreme ce câştigătoarea dintre Al-Hilal şi Esperance de Tunis va da piept cu Flamengo pe 17 decembrie. Finala se va disputa pe 21 decembrie, tot în aceeaşi zi având loc şi "finala mică", partida pentru stabilirea locului trei.

Aşadar, cei trei români, care reprezintă arbitrajul european, vor împărţi dreptatea în jocul din sferturi dintre campioana ţării gazdă şi mexicanii de la CF Monterrey, câştigătoarea Ligii Campionilor Americii de Nord, Americii Centrale şi a Caraibelor.

Campionatul Mondial al Cluburilor (FIFA Club World Cup) este o competiţie înfiinţată în anul 2000 şi se dispută an de an între câştigătoarele celor mai importante competiţii de fotbal de pe fiecare continent, lista fiind completată de către campioana ligii naţionale a ţării care găzduieşte competiţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON