URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2018, 14:33

Măsuri de securitate sporite, sâmbătă, pentru meciul anului, la Oradea: Vezi aici ce trebuie să faci!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Stadionul Iuliu Bodola va găzdui, sâmbătă, evenimentul sportiv al anului din Oradea. Vedetele fotbalului românesc, printre care regele Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Miodrag Belodedici, mai tinerii George Ogăraru, Mirel Rădoi ori internaţionalul orădean Claudiu Keşeru, vor juca sub ochii bihorenilor şi de dragul fostului fotbalist Mihai Neşu. În total, la Oradea se adună 57 de fotbalişti.

Pentru Mihai Neşu

Fotbaliştii au fost "convocaţi" de soţii George şi Andreea Ogăraru, care şi-au propus să-l ajute pe "Bichon", deşi acesta nu a cerut nimănui sprijinul. Aşa cum se ştie, Mihai Neşu a suferit o gravă accidentare în 2011, iar de atunci a rămas imobilizat în scaun cu rotile. "Din punct de vedere medical, nu poate fi recuperat. Noi îl ajutăm să se menţină", a explicat Andreea Ogăraru, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea.

Practic, banii adunaţi din bilete şi din sponsorizări ajung exclusiv la Mihai Neşu, pentru a-şi putea plăti tratamentele.

"Este foarte important să se înţeleagă că banii nu ajung la fundaţia lui Mihai Neşu. (...) Noi îl ajutăm pe Mihai şi el ajută zeci de suflete", a precizat organizatoarea, referindu-se la ONG-ul înfiinţat la Oradea de fostul fotbalist după accidentare, prin care zeci de copii cu dizabilităţi au parte de tratamentele necesare.

Mihai Neşu va fi şi el prezent la meci, urmând să stea în zona dedicată persoanelor cu handicap, după cum el însuşi şi-a dorit.

Autografe în parcare

Concret, sâmbătă pe stadion vor fi trei meciuri de fotbal, echipele "UEFAntasticii", "Naţionala României" şi "Prietenii lui Mihai Neşu" jucând fiecare cu fiecare.

Organizatorii se aşteaptă la 10.000 de spectatori, motiv pentru care şeful Jandarmeriei Bihor, maiorul Ioan Bogdan, a dat asigurări că pregătirile logistice au fost făcute în cel mai mic detaliu şi a subliniat că este important ca bihorenii care vor merge la meci să respecte regulile de acces.

Doritorii vor putea intra pe stadion începând cu ora 14, însă trebuie să ştie că, o dată ce au făcut asta, dacă vor dori să iasă, nu vor mai putea să intre iar. Nici măcar pentru sesiunea de autografe care va începe la ora 14.15, în parcarea de pe strada Cantacuzino! Aici, vedetele vor sta până la ora 15.30, dar nu mai târziu, pentru că trebuie să facă încălzirea pentru meciul care va începe la ora 16.

Spectatorii nu vor putea intra pe stadion cu recipiente pentru băuturi de niciun fel, umbrele, obiecte contondente, bannere şi nici în stare de ebrietate. "Cu cât omul este mai pregătit, cu atât controlul va decurge fluent", a explicat mr. Ioan Bogdan.

Cu Sanyi Lungu în frunte!

Şeful Jandarmeriei bihorene le-a transmis bihorenilor să nu încerce să intre cu bilete falsificate, pentru că forţele de ordine sunt pregătite şi în acest sens. De asemenea, nici speculă cu bilete la suprapreţ nu ar trebui să încerce să facă, deoarece Jandarmeria va avea oameni şi în jurul stadionului.

Efectivele forţelor de ordine vor cumula o sută de oameni, angajaţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Municipiului Oradea, Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi ai firmei care asigură securitatea, Intersec. Mai mult, efectivele firmei de pază vor fi conduse de luptătorul de K1 Alexandru Lungu.

Mai sunt bilete!

Şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei orădene, Alin Gherman, a precizat la rândul său că în jurul stadionului vor fi numeroase echipaje de agenţi, pentru a dirija traficul. Mai cu seamă că pe tronsoanele din jurul stadionului ale străzilor Cantacuzino şi Traian Lalescu accesul autoturismelor va fi interzis, începând cu ora 12.

De altfel, de vineri seară, riveranii vor afla că nu trebuie să-şi lase maşinile parcate aici. "Dacă totuşi vor rămâne autoturisme parcate, maşina de ridicări le va muta. Proprietarii care nu îşi vor găsi autoturismele, să sune la dispeceratul Poliţiei Locale, 0259-969, şi vor afla unde au fost mutate", a explicat Vlad Mariş, şef birou în cadrul Poliţiei Locale Oradea. Mutarea autoturismelor nu îi va costa deloc pe proprietari.

Singurii care vor putea intra cu maşinile pe aceste tronsoane vor fi, evident, vedetele fotbalului şi şoferii persoanelor cu dizabilităţi, care de altfel au acces gratuit la meci, cu condiţia să-şi ridice biletele gratuite în acest sens.

Pe de altă parte, cei care nu şi-au cumpărat până acum bilete mai pot să o facă vineri, din ERA Park, Piaţa Unirii sau Crişul Shopping Center ori sâmbătă, de la stadion, începând cu ora 9. Potrivit organizatorilor, mai sunt disponibile circa 1.000 de bilete, la preţuri între 25 şi 65 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Eveniment caritabil sau meci pe viata si pe moarte ?
Eu intentionez sa imi duc si copilul cu mine. Am bilete la TRIBUNA OFICIALA . Dupa citirea acestui articol stau sa ma intreb nu cumva am cumparat bilete la unul din meciurile dintre FC BIHOR si DINAMO BUCURESTI cand se terminau cu bataie generala intre jucatori ? O alta aberatie este cu intratul si iesitul. Dintre cati parinti vom fi cu copii sigur o parte dintre copii se vor plictisi si vor dori sa fie dusi acasa doar totusi este un eveniment caritabil nu un meci pe viata si pe moarte cu masuri draconice.
Postat 25 Mai 2018, 18:56 de MDM
Lasati orice speranta cei intrati aici!
”Doritorii vor putea intra pe stadion începând cu ora 14, însă trebuie să ştie că, o dată ce au făcut asta, nu vor mai putea ieşi.” ---- E posibil așa ceva?
Postat 25 Mai 2018, 16:26 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON