URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2018, 18:00

LPS CSM Oradea, vicecampioană naţională la baschet masculin U14

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet LPS CSM Oradea a cucerit un nou titlu de vicecampioană naţională la U14 masculin - ediţia 2017-2018. Astfel, generaţia de 2004 a baschetului juvenil orădean a obţinut a treia clasare consecutivă pe locul al II-lea, după ce duminică, la capătul unui meci deosebit de echilibrat, a pierdut partida cu Laguna Bucureşti, decisivă în lupta pentru obţinerea medaliei de aur. Rezultatul final al partidei a fost 65-68.

Bucureştenii au început meciul mai bine, instalându-se la conducere. LPS CSM a avut probleme la finalizare, iar Laguna s-a desprins la şapte puncte pe tabela de marcaj. Totuşi, orădenii au terminat mai bine secvenţa, reuşind un parţial de 8-2 cu care s-au apropiat la un singur punct, scor 17-18, înregistrat la capătul primei secvenţe.

Bihorenii au restabilit egalitatea la 18 în primul minut din sfertul al doilea, respectiv la 26 în cel de-al şaselea minut al aceleiaşi secvenţe. Repriza s-a încheiat favorabil Lagunei, însă, care a realizat un parţial de 10-4, cu care s-a desprins la 36-30, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat cu un parţial de 8-0 în favoarea orădenilor, aceştia trecând la conducere pentru prima dată după cel de-al doilea minut al reprizei inaugurale. Laguna a venit din nou la conducere, după care Denis Pătcaş a marcat de pe semicerc pentru a duce scorul la 43-42 în favoarea LPS CSM. Continuarea a fost favorabilă bihorenilor, aceştia desprinzându-se la un maxim de nouă lungimi pe tabel de marcaj. Scorul la intrarea în secvenţa a patra a fost de 59-51 în favoarea orădenilor.

După cum anunţă clubul orădean, pe site-ul oficial, Laguna Bucureşti a înjumătăţit deficitul în primele trei minute ale sfertului decisiv, forţând staff-ul tehnic al orădenilor să ceară un timp de odihnă. Ofensiva formaţiei bihorene a întâmpinat dificultăţi, astfel încât cu două minute şi jumătate rămase din timpul regulamentar scorul la strâns la 65-64, moment în care LPS CSM Oradea a mai cerut un timp de odihnă. După reluare, tot bucureştenii au marcat, preluând conducerea.

Finalul partidei a fost problematic pentru orădeni, care nu au găsit soluţii în faza ofensivă, chiar dacă au existat câteva oportunităţi favorabile.

În acest meci, Denis Pătcaş a totalizat 18 puncte, Bogdan Creţ a adăugat 16 puncte, 12 recuperări, 2 intercepţii, Andrei Popescu a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, Rareş Teodorof a terminat cu 7 puncte, Rareş Bozga a reuşit 5 puncte, 5 recuprări, Raul Igna a bifat 4 puncte, 4 recuperări, George

Pilca şi Dragoş Tomoiagă au avut câte 2 puncte, iar Mihai Galchiş a avut un punct. În finală au mai jucat însă şi: Andrei Caba, Mario Hortea şi Alexandru Novac-Iuhas.

Astfel, LPS CSM Oradea a terminat sezonul cu un bilanţ general de 38 victorii şi 2 înfrângeri în competiţia de U14. Bihorenii au avut un bilanţ de 4-1 la turneul final desfăşurat în perioada 30 mai - 3 iunie, la Sala Sporturilor din Otopeni.

Aşadar, Laguna Bucureşti a devenit campioană naţională, podiumul fiind completat de Dinamo CSŞ Nr. 6 Bucureşti.

După cum mai menţionează site-ul clubului CSM Oradea, de-a lungul sezonului 2017-2018, echipa orădeană de U14 a participat şi în European Youth Basketball League. Aici a izbutit să se califice în plyoff-ului Europei Centrale, după ce a câştigat 75% din meciurile susţinute în sezonul regulat al acestei competiţii.

De menţionat şi faptul că antrenorul Zoran Vranes a absentat la turneul final al Campionatului Naţional U14, de la Otopeni, întrucât el face parte din staff-ul tehnic al echipei naţionale U17 masculin a Serbiei, iar aceasta se afla în cantonament, urmând să participe la turneul final al Campionatului Mondial U17 masculin - ediţia 2018, din Argentina. Evenimentul este programat a se desfăşura în perioada 30 iunie - 8 iulie, la Rosario şi Santa Fe.

Lotul echipei LPS CSM Oradea U14: Dragoş Andrei Tomoiagă, Raul Igna, Bogdan Cristian Creţ, George Cosmin Ion, Andrei Popescu, Denis Mihai Pătcaş, Rareş Şerban Mihai Bozga, Andrei Gabriel Caba, George Tudor Gabriel Pilca, Alexandru Novac-Iuhas, Rareş Casian Teodorof, Mihai Andrei Galchiş şi Mario Răzvan Hortea. Staff-ul tehnic este format din: Zoran Vranes – antrenor principal, Alin Cureş – antrenor asistent, Călin Pop – antrenor coordonator şi Anamaria Mesaros – iniţiere.

Palmaresul generaţiei 2004 a baschetului masculin orădean cuprinde:

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN de minibaschet (U12) masculin, de la Mangalia, în 2016;

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN U13 masculin, de la Oradea, în 2017;

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN U14 masculin, de la Otopeni, în 2018.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON