URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2018, 16:56

Cupa României la fotbal: În primul tur, Dacia Gepiu joacă acasă cu arădenii de la Gloria Lunca Teuz Cermei

Cupa României la fotbal: În primul tur, Dacia Gepiu joacă acasă cu arădenii de la Gloria Lunca Teuz Cermei (sursa foto: tribuna.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noua ediţie a fazei naţionale a Cupei României la fotbal debutează în această săptămână, miercuri. În primul tur din sezonul 2018-2019 a competiţiei KO din fotbalul românesc participă 68 de echipe, dintre care cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene, precum şi 26 de formaţii care au evoluat în ediţia anterioară a Ligii a III-a.

Judeţul Bihor are în acest tur o singură reprezentantă, pe câştigătoarea fazei judeţene, formaţia Dacia Gepiu, care o va avea ca adversară pe echipa arădeană Gloria Lunca Teuz Cermei.

Meciul este programat pe terenul echipei bihorene, care provine din Liga a IV-a, cu începere de la ora 17.30, iar în caz de egalitate după cele 90 de minute de joc, vor urma două reprize a câte 15 minute de prelungiri, iar dacă egalitatea persistă, atunci departajarea va fi făcută la loviturile de la 11 metri.

De menţionat că echipa arădeană Gloria Lunca Teuz Cermei a ocupat locul 12 în Seria a IV-a a Ligii a III-a în sezonul precedent.

În total, în primul tur al Cupei României la fotal – ediţia 2018-2019 sunt programate 34 de meciuri, care au loc într-o singură manşă, miercuri, de la ora 17:30.


Iată programul jocurilor din turul I al Cupei României:

Viitorul Albeşti (BT) - Sănătatea Darabani (BT)
Viitorul Liteni (SV) - CSM Paşcani (IS)
Viitorul Curiţa (BC) - ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ (NT)
FC Vultureşti (VS) - Unirea Mirceşti (IS)
Voinţa Lanuri (BZ) - CSM Râmnicu Sărat (BZ)
Sportul Ciorăşti (VN) - CSM Focşani (VN)
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL) - Sportul Chiscani (BR)
Viitorul Ianca (BR) - Victoria Traian (BR)
Pescăruşul Sarichioi Junior (TL) - Delta Dobrogea Tulcea (TL)
CS Mihail Kogălniceanu (CT) - Agricola Borcea (CL)
Mostiştea Ulmu (CL) - ACSM Olteniţa (CL)
Viitorul Axintele (CL) - Înainte Modelu (CL)
FC R Bucureşti (B) - Viitorul Domneşti (IF)
Argeşul Mihăileşti (GR) - CSO Bragadiru (IF)
ACS Drăgăneşti-Vlaşca (TR) - Sporting Roşiori (TR)
Unirea Bascov (AG) - Atletic Bradu (AG)
Gloria Corneşti (DB) - FC Aninoasa (DB)
U Craiova 1948 SA (DJ) - Internaţional Băleşti (GJ)
Petrolul Ţicleni (GJ) - Viitorul Şimian (MH)
CSM Slatina (OT) - Cozia Călimăneşti (VL)
Croaţia Clocotici (CS) - Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM)
Fortuna Becicherecu Mic (TM) - ACS Ghiroda (TM)
Victoria Zăbrani (AR) - Millenium Giarmata (TM)
Dacia Gepiu (BH) - Gloria Lunca Teuz Cermei (AR)
Sportul Petreşti (AB) - CS Hunedoara (HD)
Viitorul Şelimbăr (SB) - FC Avrig (SB)
Sticla Arieşul Turda (CJ) - CS Iernut (MS)
Crasna Moftinu Mic (SM) - Unirea Tăşnad (SM)
Rapid Jibou (SJ) - Minaur Baia Mare (MM)
ACS Unu Fotbal Club Gloria (BN) - Unirea Dej (CJ)
Mureşul Ruşii-Munţi (MS) - Avântul Reghin (MS)
Nemere Ghelinţa (CV) - KSE Târgu Secuiesc (CV)
Unirea Cristuru Secuiesc (HR) - AFC Odorheiu Secuiesc (HR)
Precizia Săcele (BV) - CS Păuleşti (PH)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON