URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2019, 15:35

CSC Sânmartin a pierdut la Turda iar Luceafărul Oradea a câștigat acasă împotriva Unirii Alba Iulia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipele bihorene de fotbal din cel de-al treilea eşalon al ţării, CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea, au înregistrat în acest week-end "una rece şi una caldă". Eşecul l-a înregistrat CSC Sânmartin, vineri, la Turda, iar victoria, Luceafărul Oradea, sâmbătă, pe teren propriu.

Prima înfrângere...

După o serie de rezultate pozitive, care au propulsat-o pe podiumul clasamentului, formaţia din Sânmartin, CSC, a întrerupt acest şir, vineri, când a fost întrecută la Turda, de formaţia locală Sticla Arieşul.

Totuşi, interesant este că bihorenii au deschis scorul şi au condus la pauză cu 1-0, dar în partea a doua, turdenii au întors situaţia de partea lor şi s-au impus cu 2-1.

Cel care a marcat pentru CSC Sânmartin a fost Alexandru Sorian, în minutul 22, în timp ce pentru gazde, Florin Dan a reuşit o dublă, în minutele 61 şi 73.

Pe final, Sânmartinul a încercat să revină, a dominat jocul, dar, în minutul 86, acelaşi Alexandru Sorian nu a reuşit să marcheze, după ce şutul său puternic de la 25 de metri a fost respins cu greutate în corner de portar.

Pentru CSC Sânmartin, antrenorul Călin Cheregi a trimis pe teren în acest joc echipa: Barabaş – Fl. Pop, Nogo, Lupşe, Arsene - S. Brata (min. 68 P. Andraş), Habakuk, Cuc (min. 81 Sîrbu), I. Ban (min. 50 Sg. Pop) – Sorian şi Szabados.

Luceafărul rămâne în fruntea clasamentului

Dacă CSC Sânmartin a pierdut, vineri, şi a căzut de pe locul III pe IV, în schimb, Luceafărul Oradea s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, la Sânmartin, cu scorul de 3-2, în faţa celor de la Unirea 1924 Alba Iulia şi au rămas în fruntea clasamentului.

Nu a fost uşor însă nici pentru trupa antrenată de Dragoş Militaru. Dacă la pauză orădenii conduceau cu 2-0, ei s-au văzut egalaţi în repriza secundă, iar golul victoriei l-au reuşit în minutul 84.

Prima repriză a fost dominată cu autoritate de luceferi, care au ratat foarte mult, dar au şi marcat, prin P. Mitrică, în minutul 39, şi prin G. Paraschiv, din penalty, în minutul 43, după ce acelaşi Mitrică a fost faultat în careu.

Zicala că 2-0 e cel mai periculos scor s-a dovedit şi de această dată, pentru că în partea a doua oaspeţii au egalat. Mai întâi, în minutul 64, Mărgărit a înscris cu un şut puternic de la 12 metri, după care Frăsineanu a reuşit egalarea, zece minute mai târziu, când a trimis în plasă din 7-8 metri.

Totuşi, luceferii s-au trezit la realitate şi s-au aruncat în atac, iar în minutul 85 au reuşit să înscrie golul victoriei, după o centrare a lui Paraschiv, reluată cu capul în poartă de Daniel Lăsconi.

După acest joc, Luceafărul a ajuns la opt victorii din 11 partide, a acumulat 25 de puncte şi rămâne pe primul loc în Seria a V-a.

Antrenorul Dragoş Militaru a trimis în teren pentru Luceafărul echipa: D. Filip – Gunie, D. Pop, Core, D. Roş, Paşca (min. 75 Mintaş), P. Peter (min. 67 C. Maxim), Luduşan (min. 72 Lăsconi), Maxin, Mitrică şi Paraschiv.

În etapa viitoare, CSC Sânmartin va evolua pe teren propriu cu echipa de pe locul II, Fotbal Comuna Recea, în timp ce Luceafărul Oradea va face deplasarea la Zalău, pentru duelul cu ultima clasată, SCM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON