URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2018, 10:43

Columbianul Ivan Ramiro Cuervo este lider în Turul Ciclist al Bihorului, după semietapele de sâmbătă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turul Ciclist al Bihorului a continuat sâmbătă cu două curse, două semietape. Programată dimineaţă, cu startul de la ora 9:30, cursa din etapa a 2-a A a urmat traseul de 86 km Oradea – Băile Felix – Beiuş – Stâna de Vale.

Primul care a trecut linia de sosire a fost columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo, de la echipa italiană Androni, care a parcurs traseul în 2 ore, 17 minute şi 25 de secunde. El a fost urmat de Nicolae Tanovitchii (TNV), sosit al doilea, şi de Alberto Giuriato, de la Cycling Team Friuli, clasat pe locul III.

Primul român a fost Cristian Răileanu, de la echipa Torku Sekerspor, sosit al 6-lea. Emil Dima, de la MSTINA, a încheiat al 9-lea, în timp ce orădeanul Raul Sînza (MSTINA) a încheiat al 80-lea.

Spre seară, de la ora 18, în Oradea, a avut loc şi etapa a 2-a B, care s-a desfăşurat contratimp, pe un traseu de 1,9 km, ce a avut loc pe străzile: Avram Iancu – Calea Matei Basarab – Sucevei – Avram Iancu – Piaţa Unirii. Cel mai rapid în această semietapă a fost Jodok Salzmann (WBA), care a terminat în 2 minute, 13 secunde şi 87 sutimi. Pe locul II s-a clasat Manuel Pesci (TCI), cronometrat în 2 minute, 15 secunde şi o sutime, iar pe poziţia a III-a, Riccardo Stacchiotti  (MSTINA), în 2 minute, 15 secunde şi 80 de sutimi.

Dintre români, cel mai rapid a fost campionul naţional Marius-Cristian Petrache, situat al 15-lea, cu timpul de 2 minute, 20 de secunde şi 35 de sutimi. Orădeanul Raul Sînza a avut un rezultat foarte bun de această dată, terminând al 20-lea, cu 2 minute şi 21 de secunde. Sportivul Roland Horvath, din Marghita, a fost al 108-lea, cronometrat în timpul de 2 minute, 41 de secunde şi 50 de sutimi.

După două zile de concurs, columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo este deţinătorul a trei tricouri, cel galben, pentru cel mai bun rutier, cel alb, aferent liderului în clasamentul general pe puncte, şi al celui portocaliu, pentru cel mai bun concurent sub 23 de ani.

Tricoul verde, aferent celui mai bun căţărător, este purtat în continuare de belgianul Otto Vergaerde, iar tricoul roşu, pentru cel mai bun sprinter, este purtat de italianul Alessandro Pessot.

Duminică, în ultima zi de concurs, este programată etapa a 3-a, pe traseul Oradea – Diosig – Vama Săcuieni – Săcuieni – Otomani – Marghita – Padurea Neagră – Aleşd – Oradea.

Cursa, care va avea startul de la ora 15, va însuma 171 km. La finele ei se va stabili învingătorul ediţiei din acest an a Turului Ciclist al Bihorului şi va avea loc şi festivitatea de premiere, în Piaţa Unirii din Oradea, în jurul orei 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON