URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2018, 13:12

Mang îi ameninţă pe consilierii judeţeni PNL cu plângeri penale, dacă nu-l validează pe PSD-istul Szatmari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri dimineaţă, cu o zi înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, liderul PSD Bihor Ioan Mang i-a ameninţat pe colegii din opoziţie că, dacă nu vor valida mandatul consilierului judeţean social-democrat Adrian Szatmari, se vor alege cu plângeri penale.

Aşa cum şi BIHOREANUL a scris, Curtea de Apel Oradea a decis, pe 8 iunie, că Szatmari va trebui validat în termen maxim de 30 de zile, chiar dacă aleşii PNL nu vor trebui să-i plătească indemnizaţiile neîncasate în aceste luni în care au boicotat şedinţele CJ Bihor.

"Ne aşteptăm şi ne dorim ca toţi consilierii judeţeni mâine să voteze validarea domnului Szatmari. În cazul în care aceasta nu se va produce, CJ are dreptul să sesizeze pe cale penală împotriva celor care obstrucţionează punerea în aplicare a sentinţelor şi va uza de acest drept. Probabil că cel târziu luni, dacă nu vineri vom face sesizare penală împotriva celor care nu au votat sau absentează nemotivat de la şedinţa de mâine", a declarat Ioan Mang. În plus, plângeri penale va face şi Szatmari, a subliniat liderul PSD.

Chiar dacă termenul de validare este de 30 de zile, PSD-istul spune că hotărârea trebuie luată joi, deoarece aceasta va fi singura şedinţă ordinară din luna iunie. "Eu mă aştept ca de mâine să se intre în normalitate", a subliniat Mang.

Preşedintele PSD a şi nominalizat câţiva consilieri PNL care, în opinia sa, nu îşi doresc defel plângeri penale. "Mă bazez pe faptul că între consilierii PNL există consilieri care vor pune mai presus demnitatea lor decât ordinul dat de partid. Nu cred că un om ca avocatul Kiss (n.r. Kiss Janos, consilier PNL), care cunoaşte bine legea, sau ca domnul comisar şef Câmpan (n.r. Ioan Câmpan, fost şef al Poliţiei Bihor) vor dori ca acum să se trezească cu dosare penale. Nu cred că nici domnul Bodea Nicolae (n.r. fost viceprimar în Remetea, trimis în judecată pentru dare de mită), care mai are un dosar de cercetări penale, îi mai trebuie încă două. Şi mai sunt şi alţii care se ocupă de fonduri europene pentru care nu cred că va da bine să aibă dosare penale", a spus Mang.

PSD-istul i-a şi ironizat pe adversarii de la PNL, făcând o comparaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care marţi a declarat că mai trebuie să citească hotărârea Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA. "Poate mâine vom auzi că au nevoie să citească motivarea, că au model la Cotroceni pe unul care are nevoie de mult timp să citească, neştiind că o decizie CCR se execută, nu se discută", a mai spus Mang.

La cererea publicului

În aceeaşi conferinţă de presă, liderul PSD Bihor a vorbit despre mitingul de sâmbătă din Bucureşti, precizând că participanţii au mers de bună voie. "N-a fost nimeni adus cu japca şi la PSD nu se dau bani ca să se vină la miting. A fost un miting la solicitarea cetăţenilor", a subliniat Mang.

Cât despre muntele de gunoaie rămas în Piaţa Victoriei după protestatari, Mang a arătat că în zonă n-au fost coşuri de gunoaie şi că, stând în căldură şi în picioare mai multe ore, oamenii au băut multă apă. "Dar la ora 11 s-a eliberat piaţa, iar la 11.30 era deja curat", a arătat preşedintele PSD Bihor.

Mang a făcut o comparaţie şi cu Piaţa Unirii din Oradea, unde marţi seară s-au adunat aproape o mie de suporteri CSM, pentru a urmări finala campionatului de baschet masculin. "Aseară în Piaţa Unirii n-au fost numai PSD-işti, şi tot a rămas mizerie până dimineaţă, am văzut în poze", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Replica
Am vrut ca sa merg si eu la Bucuresti la miting( meting vorba Vioricai) , dar nu a fost sa fie ( mai bine-i asa ca altfel as fi facut un serviciu celor din PeSzeDe Bihor , pe langa alte multe servicii ) am luat legatura cu presedintele organizatiei zonale PSD si i-am zis despre acesta cerere , acesta mi-a reprosat ca nu am carnet si ca deplasarea se plateste intre 200-300 de lei , binenteles ca nu am mers pentru ca el prezidente maximo Ioan Mang PLAGIATORUL PeSzeDeului Bihor nu ma aprobat prezenta pe lista excursionistilor la meting la Bucale. In ultimul an nu am mai scris contra despre PeSzeDe Bihor , dar de acum incepand la fiecare articol, iar la intalnirea cu PLAGIATORUL Mang o sa-i arunc carnetul in fata , mai stiu pe unul care a aruncat carnetele in latrina de partid si a tras apa (Mishu Bar|)!:))=)) Revenind la articol , cunosc si pe Ana Maria Tiron (E vita Pe ron) si pe Adrian Szatmari numai ca trebuie casa se discute in penal schimbul acesta de consilieri, este un abuz ( sexual emotional) al plagiatorului Mang schimbul acesta de consilieri , a fost femeie muncitoiare si buna ` Evita Peron ` cand isi pierdea timpul in holurile de hotel unde-l astepta pe Mang senatoru plagiatoru si acuma nu mai este buna este bun directorul care-i aduce voturile din Salonta. Drag nea pous sa mergem la meting la Bucale ! DA!DA!Drag nea pous sa-i aparam fundul de judecatorii la mitingul `Divesitati`! (asta-i un banc si luati-l ca atare):))=)) Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 14 Iunie 2018, 09:00 de Romanul_Simplu
Lasa-neee!!!
Lasa-neee, lasa-neee! Ne-am saturat de oameni fara rezultate, incompetenti ca tine! Tu reprezinti in oglinda competentele partidului de guvernamant! Pleaca! Mai bine ai cauta alt transportator aerian, ar trebui sa-ti fie rusine sa deschizi gura!
Postat 13 Iunie 2018, 23:17 de cetateanbihorean
MINCINOSULLLLLLLLLL!!!!!!!
"În aceeaşi conferinţă de presă, liderul PSD Bihor a vorbit despre mitingul de sâmbătă din Bucureşti, precizând că participanţii au mers de bună voie. "N-a fost nimeni adus cu japca şi la PSD nu se dau bani ca să se vină la miting. A fost un miting la solicitarea cetăţenilor", a subliniat Mang." BA SE DAU BANI MINCINOS CE ESTI, 200LEI PE CAP. TUPEIST CE ESTI, TOT ASA S-AU DAT BANI SI LA VOTARI, IN CABINA DE VOTARE, TUPEITSTULE!!!
Postat 13 Iunie 2018, 14:47 de detectiv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON