URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2019, 14:30

Show cu demonstraţii, antrenamente şi mulţi decibeli, în weekend, în Oradea! Motocicliştii deschid oficial sezonul moto (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de pasionaţi de motociclete şi-au anunţat prezenţa la evenimentele pregătite de asociaţiile de motocicliști din Bihor pentru a marca deschiderea sezonului moto. Evenimentul se va derula sâmbătă şi va cuprinde un show cu demonstraţii, antrenamente, ateliere şi standuri, dar şi un marș al motocicliștilor până la Salonta şi retur la Oradea. 

Demostrațiile vor începe la ora 9, la sediul Grup West Premium - dealer BMW de pe Calea Clujului nr. 300 A din Oradea, iar la finalul evenimentului, în jurul orei 13.00, se va desfășura un marș al motocicliștilor, până în municipiul Salonta, cu retur spre Oradea, pe la Tinca. 

La evenimente vor lua parte şi poliţiştii rutieri, respectiv cei de prevenire din Bihor şi din judeţul Hajdu Bihar, care vor desfășura Campania transfrontalieră de prevenire a accidentelor rutiere "Împreună pentru siguranța dumneavoastră – Stop accidentelor rutiere!". 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, campania preventivă este derulată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii din cadrul Căpităniei de Poliție a Județului Hajdú-Bihar, Ungaria, parteneri constanți ai campaniilor preventive derulate în comun, de polițiștii bihoreni, de-a lungul anilor. 

„Campania vizează prevenirea accidentelor rutiere cu victime din rândul motocicliștilor. Polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni, alături de omologi ungari, vor fi prezenți la eveniment, care va reuni motocicliști din țară și din străinătate”, se precizează în informare.

Pe un traseu special amenajat, tip poligon, sub supravegherea polițiștilor și a unor instructori moto din Ungaria, vor avea loc demonstrații motociclistice și antrenamente pentru iubitorii mersului pe două roți. În cadrul unor standuri și ateliere, polițiștii vor acorda recomandări preventive și sfaturi legislative pe tema circulației pe motocicletă, în siguranță.

La invitația polițiștilor rutieri, în cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor - SMURD Bihor, care vor face mai multe demonstrații de acordare a primului ajutor victimelor unor accidente rutiere, cu accident pe motocicliști. De asemenea, reprezentanții Registrului Auto Român Bihor vor oferi recomandări pentru prevenirea unor accidente rutiere cauzate de starea tehnică deficitară a vehiculului. 

"Vă așteptăm pe 13 aprilie, să învățăm și să ne bucurăm de motoare!", anunţă gazdele de Grup West Premium.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@poiu
Din pacate eu nu voi putea merge sambata, pentru ca nu sunt in tara. Mi-as dori din suflet sa vin, dar asta e. Va fi la un moment dat. Astept revenirea dumneavoastra pe 2 roti, poate ne intalnim la o cafea pe undeva prin oras, ca si colegi pe 2 roti. Pana atunci, la fel va urez drumuri bune, in siguranta si fara incidente, ca o fi pe 2 roti, ca o fi pe 4. Tot respectul!
Postat 13 Aprilie 2019, 23:51 de WolfSebastian
@wolfSebastian
Mare grija de voi. Azi cand va adunati pe Clujului mi-a foat drag un cuplu care mergeau fiecare pe motocicleta lui. Si cand am schimbat banda sa ii las sa treaca mi-au multumit. Astia sunt motociclistii pe care ii respect si care cu bun simt au asteptat pana am reusit sa schimb banda sa poata trece. A fost un sentiment de ala in care am simtit ca este speranta. Drumuri bune si aveti grija de voi! P.s. sper sa revin si eu la un moment dat inapoi pe 2 roti
Postat 13 Aprilie 2019, 23:38 de poiu
@poiu - corect!
De acord cu dumneavoastra si tot respectul! Din pacate sunt multi care dau un nume atat de urat acestui hobby. Speram doar ca se vor prinde de ei cateva din sfaturile date de politie si instructorii autorizati prezenti la eveniment! Drumuri sigure va doresc si distractie placuta, si respect reciproc deoarece pe fiecare ne asteapta cineva acasa, ca esti pe 2 sau ca esti pe 4. O zi faina sa aveti!
Postat 12 Aprilie 2019, 10:48 de WolfSebastian
Nu am nimic cu ei
Ba chiar le fac loc pe drum conștientizând ca ei sunt mai expusi la pericol decat mine. Asta inseamna respectul meu pentru ei. Respectul unora insa lipseste. Adica trebuie sa fii cretin sa ii dai gaz la mobra pe Dacia sau in alte locuri din oras, noaptea, doar ca iti place tie cum se aude o toba after market. Motociclistul adevarat nu trebuie sa faca zgomot sa fie remarcat, se remarca prin omenie, respect si conducere prudenta. Repet, nu toti, doar aia cu minte putina si nevoie de adrenalina. Dar a caror adrenalina pica daca il iau in dreapta mea la un traseu de offroad. Copii, majoritatea sunt copii pana in 25 de ani, bagati-va mintile in cap ca la un impact cu mine eu nu patesc nimic dar voi nici organe nu mai puteti dona. Hai sa ne respectam, okay?
Postat 11 Aprilie 2019, 15:36 de poiu
rautacios sau realist?
Sunt curios cati vor mai fi in viata la inchiderea sezonului.
Postat 11 Aprilie 2019, 15:02 de testtest
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON