URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2021, 19:00

UEFA i-a dat dreptate lui Colţescu. Expresia "Ăla negru" nu a avut conotaţii rasiste în context 

UEFA i-a dat dreptate lui Colţescu. Expresia 'Ăla negru' nu a avut conotaţii rasiste în context  (Sursa foto: Gsp.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UEFA a hotărât să nu îl penalizeze pe arbitrul român Sebastian Colţescu, care în urmă cu două luni, în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a folosit cuvântul "negru" pentru a identifica un oficial al echipei turce, ceea ce a declanşat un scandal uriaş, fără precedent, în lumea fotbalului.  

Încidentul a avut loc la începutul lunii decembrie anul trecut, la meciul dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, care a fost arbitrat de brigada română condusă de Ovidiu Haţegan, din care a făcut parte şi orădeanul Octavian Şovre. Atunci jocul a fost întrerupt în minutul 16, la scorul de 0-0, din cauză că antrenorul secund al echipei turce, Pierre Webó l-a acuzat pe arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu de rasism pentru că a folosit cuvântul "negru", pentru a-l identifica.

Atunci o mare parte din presa internațională l-a catalogat pe român drept ”rasist” în urma incidentului de pe Parc des Princes, iar Webó a cerut sancțiuni dure. 

La două luni distanţă de la acel moment, publicaţia spaniolă Sport a scris, joi, că UEFA a încheiat ancheta, ajungând la concluzia că Sebastian Colţescu nu a folosit un termen rasist. Forul continental ar fi stabilit că s-a folosit cuvântul "negru" cu intenţia ca arbitrul central, Ovidiu Haţegan, să îl identifice pe Webó.

Aşadar, românul nu va fi sancţionat potrivit regulamentului UEFA, care prevede, în caz de rasism, suspendarea pe durata a 10 meciuri, potrivit site-ului Digi24.ro. 

Totuşi, UEFA consideră că arbitrul român a comis un "comportament impropriu", pe care l-ar fi putut evita, şi este expus unei sacţiuni derivate din articolul 11, care se referă la acest tip de abatere. Sebastian Colţescu ar putea fi suspendat fie pentru unul sau două meciuri internaţionale, fie pe o anumită perioadă de timp determinată. Totuşi, sancţiunea în discuţie nu-l va afecta, având în vedere că el fusese scos de pe lista FIFA la finalul anului 2020.

La câteva ore după apariția deciziei, arbitrul craiovean a reacționat pe contul său de Instagram. "Când se face dreptate, aduce bucurie celor drepţi şi teroare celor care fac rău", a scris Colţescu, în limba engleză, potrivit Digi24.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
unu
Corect
Postat 13 Februarie 2021, 18:44 de Sandu2100
In 2020 restul raselor sunt mai rasisti impotriva albilor decand viceversa
Vedeti statistici cu cati ar fi de-acord cu casatorii mixte in functie de rasa. Nu e subiect de stiri in Asia si in Africa nici o intamplare rasista, ca le sustine
Postat 13 Februarie 2021, 17:36 de unu
Webbo si BA
Au vrut sa castige popularitate pe seama noastra. Am trimis mesaj personal lui BAA " sa se urce in BANAN, sa imi zica ce vede " a zis ca sunt rasist, si am inceput de marea Neagra, Negru Voda, dealu Negru etc , si nu a mai raspuns. Noi nu suntem rasisti, cu toate ca ,Coltescu e mai brunetel. O sugestie a fost " sa nu mai treaca BOSFOR-ul, e bine pt el din punt de religie , cultura , adaptare
Postat 12 Februarie 2021, 21:36 de Sandu2100
O decizie normala, corecta
Nu trebuie incurajati negrii rasisti.
Postat 12 Februarie 2021, 21:09 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON