URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2011, 11:53

UDMR nu a acceptat proiectul de reorganizare teritorial-administrativă a ţării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coaliţia guvernamentală s-a reunit marţi dimineaţă, iar liderii UDMR i-au informat pe cei ai PDL că nu acceptă proiectul de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, întrucât nu au susţinere din teritoriu.

Totodată, surse parlamentare au declarat agenţiei de ştiri Mediafax că unii democrat-liberali consideră că s-a făcut o greşeală când secretarul PDL, Ioan Oltean, a anunţat că Guvernul vrea să-şi asume răspunderea pe acest proiect de lege.

"Noi n-am fost consultaţi, l-am întrebat pe premierul Emil Boc dacă s-a corelat PDL. Am aflat că nu este vorba de o poziţie a PDL, domnul Oltean a transmis propria propunere, probabil. În coaliţie nu ne-am corelat, nici în PDL nu există o astfel de concepţie. Există o intenţie, cu care suntem de acord, că actuala împărţire administrativă a României trebuie schimbată, că este nevoie de una nouă. Deocamdată, avem nevoie de dezbateri pentru cristalizarea unei anumite concepţii", a declarat Marko Bela pe această temă.

Reprezentanţii UDMR susţin reorganizarea în 16 entităţi administrative.

De asemenea, liderul PSD Victor Ponta a declarat că în privinţa reorganizării administrative a României e nevoie de organizarea unui referendum local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
eu as accepta ca CLUJUL
sa prea adiminstratia Bihorului cei care administraza au randament profesional, ce drumuri au, ce vegetatie ! Clujul este condus si susutinut de oamenii harnici, dar ce oras linistit un adevar colt de rai, intri in Cluj intri intr o cu totul alta lume, alta civilizatie, felicitari!
Postat 15 Iunie 2011, 08:48 de anca
reorganizarea
ceea ce vor udemeristii (16 regiuni), inseamna gruparea ungurilor intro enclava etnica. asa ceva sa faca in ungaria, nu aici. cascavalul este o alta problema care ii macina pe udemeristi. la ora actuala sunt prea multi parlamentari indiferent de culoarea politica. prea multi prefecti si prea multi consilieri.
Postat 14 Iunie 2011, 22:41 de dan oradeanul
ungurimea
nu trebuie sa-i mai voteze pe astia sub nici o forma.
Postat 14 Iunie 2011, 21:41 de Denisa
legea partidelor
udmr nu functioneaza legal. cum vine asta ? o asociatie culturala face politica ?!
Postat 14 Iunie 2011, 19:16 de book
reorganizare
ungurii, nu vor pupa reorganizarea visata de ei, in care judetele harghita, covasna si mures sa fie impreuna. ei inceraca sa se organizeze exclusiv folosind criteriul etnic. asa ceva sa faca in pusta........
Postat 14 Iunie 2011, 19:00 de wall
Megatampenie
Un asemenea proiect nu are sustinere in general in toata tara. Macar cei din UDMR tin cont de parerea celor din teritoriu, pe cand PDL merge inainte cu nesimtire fara sa-i intrebe pe romani ce vor.Dincolo de asta reorganizarea propusa de UDMR in 16 entitati administrative mi se pare mai rezonabila si echilibrata:permite dezvoltarea a 16 orase nu 8 cum vor pedeleii...Parerea mea este ca nu avem nevoie de nici o reorganizare ci de descentralizare. Debirocratizarea sistemului pe care o clameaza guvernantii trebuie sa inceapa de la centru ca de acolo se sufoca tara asta.
Postat 14 Iunie 2011, 18:46 de Boom
reorganizare
afara, afara cu gozborii din tara !!!
Postat 14 Iunie 2011, 16:43 de ovidiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON