URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2018, 08:55

TypingDNA: Un startup creat de un tânăr din Oradea a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume!

TypingDNA: Un startup creat de un tânăr din Oradea a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume! foto: start-up.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

TypingDNA, startup creat de un tânăr din Oradea, care aduce pe piaţă o soluţie de autentificare bazată pe felul în care scriem la calculator, a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume, Techstars New York.

Informaţia a fost publicată de site-ul startupcafe.ro, potrivit căruia peste 300 de startup-uri din întreaga lume sunt acclerate prin programul Techstars, în fiecare an.

Aceste firme primesc o finanţare de 120.000 de dolari în momentul în care sunt admise în acest program, arată pagina oficială a Techstars.

De precizat că bazele proiectului au fost puse de un IT-ist orădean, Raul Popa, și de Cristian Tamaș, susținuți de un alt orădean, Adrian Gheară (cunoscut antreprenor și investitor în domeniul tehnologiei), alături de Radu Georgescu (Gecad), Alex Negrea, Dan Mihăescu și Lucian Todea.

TypingDNA este o firmă de securitate, care oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste "biometrice de tastare" sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.

BIHOREANUL a prezentat, în urmă cu doi ani, povestea afacerii.

Lansat deja pe piaţă şi apreciat de experţi, TypingDNA ajută companiile, băncile şi universităţile online să se asigure că nici ele şi nici utilizatorii lor nu îşi pierd datele, banii ori diplomele din cauza unor impostori care le află parolele şi, ca atare, le "sparg" conturile. Cum o face? Printr-o modalitate ce pare simplă, deşi este complexă: analizarea tiparului de tastare al fiecărei persoane. Altfel spus, pe seama felului în care utilizatorii apasă "clapele" calculatorului.

TypingDNA se bazează pe analizarea în profunzime a celor mai mici detalii din tiparul de tastare (ritm, pauze, presiunea de apăsare a tastelor), numite generic "typing biometrics", detalii care, "citite" corect, creează profilul unic al fiecărui utilizator. "Acurateţea noastră de a identifica un individ trece de 98% în cazul tastării unei propoziţii de 80-120 de caractere, procentul crescând în cazul unui text mai lung", declara, la vremea respectivă, Raul Popa, pentru BIHOREANUL.

StartupCafe mai notează că anul trecut, proiectul TypingDNA a primit o investiţie din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu şi a fost unul dintre proiectele selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua fază a programului de accelerare hub:raum Cracovia - WARP.

În altă ordine de idei, până acum, 1270 de firme au trecut prin programul de accelerare Techstars New York, reuşind să obţină investiţii totale de la diverşi finanţatori, în urma celor 3 luni de mentorat în Techstars, de circa 4,4 miliarde de dolari.

Citiți mai multe despre TypingDNA în articolul: Te cunosc după... butoane: Un orădean a creat un sistem de securitate bazat pe felul în care oamenii folosesc tastatura calculatoarelor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
deosebit!
felicitari!!!
Postat 02 Februarie 2018, 19:00 de ADINA
Tare!
Felicitari lui Raul pentru idee! Mult succes!
Postat 24 Ianuarie 2018, 11:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON