URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Ianuarie 2018, 08:55

TypingDNA: Un startup creat de un tânăr din Oradea a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume!

TypingDNA: Un startup creat de un tânăr din Oradea a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume! foto: start-up.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

TypingDNA, startup creat de un tânăr din Oradea, care aduce pe piaţă o soluţie de autentificare bazată pe felul în care scriem la calculator, a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume, Techstars New York.

Informaţia a fost publicată de site-ul startupcafe.ro, potrivit căruia peste 300 de startup-uri din întreaga lume sunt acclerate prin programul Techstars, în fiecare an.

Aceste firme primesc o finanţare de 120.000 de dolari în momentul în care sunt admise în acest program, arată pagina oficială a Techstars.

De precizat că bazele proiectului au fost puse de un IT-ist orădean, Raul Popa, și de Cristian Tamaș, susținuți de un alt orădean, Adrian Gheară (cunoscut antreprenor și investitor în domeniul tehnologiei), alături de Radu Georgescu (Gecad), Alex Negrea, Dan Mihăescu și Lucian Todea.

TypingDNA este o firmă de securitate, care oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste "biometrice de tastare" sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.

BIHOREANUL a prezentat, în urmă cu doi ani, povestea afacerii.

Lansat deja pe piaţă şi apreciat de experţi, TypingDNA ajută companiile, băncile şi universităţile online să se asigure că nici ele şi nici utilizatorii lor nu îşi pierd datele, banii ori diplomele din cauza unor impostori care le află parolele şi, ca atare, le "sparg" conturile. Cum o face? Printr-o modalitate ce pare simplă, deşi este complexă: analizarea tiparului de tastare al fiecărei persoane. Altfel spus, pe seama felului în care utilizatorii apasă "clapele" calculatorului.

TypingDNA se bazează pe analizarea în profunzime a celor mai mici detalii din tiparul de tastare (ritm, pauze, presiunea de apăsare a tastelor), numite generic "typing biometrics", detalii care, "citite" corect, creează profilul unic al fiecărui utilizator. "Acurateţea noastră de a identifica un individ trece de 98% în cazul tastării unei propoziţii de 80-120 de caractere, procentul crescând în cazul unui text mai lung", declara, la vremea respectivă, Raul Popa, pentru BIHOREANUL.

StartupCafe mai notează că anul trecut, proiectul TypingDNA a primit o investiţie din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu şi a fost unul dintre proiectele selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua fază a programului de accelerare hub:raum Cracovia - WARP.

În altă ordine de idei, până acum, 1270 de firme au trecut prin programul de accelerare Techstars New York, reuşind să obţină investiţii totale de la diverşi finanţatori, în urma celor 3 luni de mentorat în Techstars, de circa 4,4 miliarde de dolari.

Citiți mai multe despre TypingDNA în articolul: Te cunosc după... butoane: Un orădean a creat un sistem de securitate bazat pe felul în care oamenii folosesc tastatura calculatoarelor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
deosebit!
felicitari!!!
Postat 02 Februarie 2018, 19:00 de ADINA
Tare!
Felicitari lui Raul pentru idee! Mult succes!
Postat 24 Ianuarie 2018, 11:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON