URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2020, 15:45

Tragedie într-o comună din Bihor. O femeie a murit cu capul zdrobit de remorca tractorului, sub ochii fetelor ei

Tragedie într-o comună din Bihor. O femeie a murit cu capul zdrobit de remorca tractorului, sub ochii fetelor ei (foto: generic, sursa: sibiu100.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie în vârstă de 44 ani din satul Goila, comuna Căbeşti, a murit, luni, cu capul zdrobit de remorca tractorului.

Potrivit unor surse judiciare, accidentul s-a produs luni la prânz. Femeia, care se ocupa de una singură de gospodăria casei, a oprit în faţa porţii tractorul la care era ataşată remorca, însă ar fi uitat să asigure vehiculul aflat pe o porţiune de teren în pantă. Vehiculul a pornit în momentul în care femeia se afla între remorcă şi poartă, zdrobindu-i capul.

La locul tragediei au sosit, în scurt timp, mai multe echipaje medicale, inclusiv elicopterul SMURD, în speranţa ca victima să poată fi salvată. Din nefericire, însă, în ciuda încercărilor de a o resuscita, medicii nu au reuşit, fiind obligaţi să-i declare decesul. Femeia s-a stins sub ochii celor două fiice, în vârstă de 10, respectiv 14 ani, pe care le creştea singură.

Corpul neînsufleţit al victimei a fost transportat la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului. Ancheta în caz este efectuată de poliţiştii Secţiei Rurale Beiuş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Bula-chiar vrei sa ai ultimul cuvant?
Prof de fizica n-ai cum sa fii, ca aia sunt oameni pragmatici, nu cred in Mos Craciun. Cand am intrat la facultate am luat 9.92 la fizica si 9.40 la matematica. Eram 8.5 pe un loc si am intrat la 26-lea. Am terminat facultatea cu media generala 8.62, fara sa iau in considerare licenta unde am luat 9. Pot dovedi cu diploma! Sunt 100% convins ca tu stii fizica mult mai putin decat am uitat eu. Sau cum ar zice un amic de-al meu tu ai scoala cat am eu vacanta. De aicea ti se trage! Promit ca dupa ce dau coltul o sa vin la tine noapta sa te invat fizica! Buhuhu! Promit de asemenea sa nu-ti mai raspund. Nu are niciun sens. Pierdem vremea si eu si tu!
Postat 03 Septembrie 2020, 19:10 de Kid
Ultimul stinge lumina
Unul nu crede în curentul electric pentru că a observat că becurile arse nu luminează, iar celălalt ,rămas în beznă, nu crede în curentul electric deoarece casierul de la Electrica fuge cu banii. Mă băieți, dacă nu vă place furnizorul, schimbați-l! Pâna atunci, puneți mâna pe manualul de fizică, că altfel vă faceți de râs! P.S. E total neinspirata, dacă nu grotescă, alegerea voastră de a provoca discuțiile acestea, pe seama unei tragedii.
Postat 03 Septembrie 2020, 12:53 de FaBULA
@Pepe
Toate religiile, intre care bineinteles si crestinismul, au mintit si mint incontinuare oamenii exploatand piosenia, sperantele si buna credinta a omului. Au inventat un fals Dumnezeu, de tip umanoid, Dumnezeu, pe care oamenii il asteapata sa le vina in ajutor tot timpul. Cand ajutorul nu vine incep contradictiile puternice din creierul celor intoxicati mistic. Desigur, religiile i-au inventat si un rival lui Dumnezeu, Diavolul. Pai, are Dumnezeu nevoie de un rival ? Poate sa aiba Dumnezeu un rival ? Dupa "scripturile" religioase da, are un rival, ceea ce e o mare blasfemie. Religiile, crestinismul, predica saracia, in timp ce capii bisericilor acumuleaza averi cat pot de mult. Asta inseamna sa fii ipocrit! Bisericile nu sunt pe solutie in ceea ce priveste Divinitatea. Pur si simple lucrurile nu functioneaza asa cum sunt descrise de dogmele religioase. Viata de zi cu zi demonstreaza asta. A, faptul ca esti si tu unul din care iau un salariu din acest business numit religii, este altceva. Tu iti aperi ciolanul, iar eu, de pe pozitie neutra, ti-am demonstrat ca lcrurile in realitate nu stau asa cum le prezinta Biblia, Coranul, Vedele, etc. Acestea sunt carti de legende, la fel ca si Legendele Olimpului si trebuiesc privite ca atare.
Postat 03 Septembrie 2020, 08:13 de Sunlight
Grigore
Iti raspund si tie: dumnezeu e atotputernic, atotstiutor, atotintelept etc. etc., dar cumva-cumva nu se descurca cu banii. Vrea banii mei si ai tai si a tuturor. Cat mai multi! Problema mea e ca ii primeste. Aici nu ma refer la banii privati, fiecare face ce vrea cu banii lui. Ma refer la banii nostri, ai tuturor, dati anual de stat bisericii. In povestile din biblie aflam ca Isus calarea un magar. Mai marii bisericii din prezent calaresc limuzine de lux cu sofer, poarta haine, ceasuri si cruci de aur care costa mii de euro, dar cumva-cumva nu le este suficient. Mai vor bani. Te sfatuiesc sa le dai cat mai multi! Sa incerci sa suplinesti si partea mea. :)
Postat 03 Septembrie 2020, 07:13 de Kid
Kid
Nu uita tratamentul si pregateste banii sa platesti cotizatia la biserica!Doamne ajuta..!
Postat 03 Septembrie 2020, 03:58 de grigore
Kid, pricepe fabula!
Nu ai tradus nimic, doar te-ai obosit să-ți expui cu mai multe cuvinte teoria simplistă! Cât despre priceperea unui text, ești simplist și aici. Crezi că pupătorii de moaște, ori purtătorii de batic, nu pot gândi simplist ca tine? Nu faci decât să dai apă la moară unora care în orice problemă prezentă văd pedeapsa divină asupra păcatele săvârșite în trecut(și în secret). În prezent, ei nu sunt nici intr-un caz de vină. De vină e Dracul, sau Dumnezeu, după caz. O viață e o viață, dar una e să-ți fii victima propriei greșeli, și mult mai grav e să fii victima altuia. Asta nu e nazism, ci o morală de bun simț: E trist să cazi în propriați ignoranță, dar e grav să tragi și pe alți după tine.
Postat 02 Septembrie 2020, 22:08 de FaBULA
@Sunlight
Si totusi se invarte! Biserica a fost cea mai mare frana in calea evolutiei omenirii. Si-au dat seama de la inceput ca un om erudit nu mai poate fi manipulat asa ca au facut tot posibilul sa opreasca accesul omului la cunoastere. Efectele inca se vad, sunt tot felul de spalati pe creier care "cred si nu cerceteaza". Masa de manevra! Mana de lucru! Oi!
Postat 02 Septembrie 2020, 20:47 de Kid
Bulisor, incerc sa-ti traduc, vad ca nu pricepi
1. Cred cu tarie ca nu exista dumnezeul pe care il propovaduiesc popii sau pastorii prin biserici. Nu am dovezi ca exista o fiinta superioara noua, din toate punctele de vedere...pe alta planeta...in alt univers...in alta dimensiune, prin urmare nu pot zice nici ca exista, nici ca nu exista. 2. Daca exista, nu e ceea ce ziceti voi, credinciosii cu popimea care va pastoreste. Adica nu a atotputernic, atoatestiutor, nimic nu se intampla fara voia lui, bla, bla, bla. Daca ar fi cum ziceti voi nu prea aveti cum explica evenimentul nefericit pe marginea caruia eu imi pierd timpul cu tine, incercand sa-ti spun sa-ti deschizi ochii si sa te uiti in jurul tau, nu doar sa iei de buna ce ti s-a spus la biserica, oricare ar fi ea. Putea sa-i spuna femeii in subconstient: vezi baga in treapta 1 si opreste motorul, apoi da-te jos si deschide poarta. Adica putea sa-i salveze viata daca voia. 3. Zici undeva ca era mai grav daca eram eu cu tine acolo. Dai dovada de o infatuare incomensurabila. O viata e o viata, sau unii suntem mai oameni ca altii? Frizezi nazismul!
Postat 02 Septembrie 2020, 20:39 de Kid
@ kid & sunlight
Va rog nu mai imprastiati rationamente imbecile. Daca vorbiti despre crestinism, documentati-va din surse decente. Facebook nu e o optiune, btw ! sunlight: intre subiect si predicat nu pui virgula! Treci in clasa a III-a!
Postat 02 Septembrie 2020, 18:19 de Pepe
"Eppur si mouve" (Si totusi se misca)
@georgemarian, despre Galileo Galilei ce poti sa ne spui ? Constrans de biserica catolica sa-si abjure propriile descoperiri si convingeri acesta s-a conformat, speriat de puterea imensa a bisericii din acele vremuri. Ulterior, la peste 300 de ani distanta, 31 octombrie 1992, papa Ioan Paul al II-lea si-a exprimat regretul pentru felul in care a fost tratat cazul si a emis o declaratie, recunoscand erorile comise de tribunalul bisericesc. In martie 2008, Vaticanul a mai propus si completarea reabilitarii lui Galileo Galilei, ridicandu-i o statuie in interiorul "cetatii sfinte '. Dar despre Giordano Bruno (executat de Inchizitie) ce ne poti spune ? La locul martiriului sau, in piata "Campo dei Fiori", administratia orasului Roma i-a ridicat la sfarsitul secolului al XIX-lea o statuie, dedicata libertatii de gandire. La patru sute de ani dupa executarea sa, Biserica Catolica, prin glasul papei Ioan Paul al II-lea, si-a exprimat „profunda durere”, regretand eroarea comisa prin condamnarea la moarte a lui Giordano Bruno. Ca Osho a fost sau nu asa cum zici e un lucru pe care justitia nu l-a dovedit, altfel il condamnau sub aceste acuzatii. Poti sa spui orice despre oricine, mai ales ca respectiva persoana nu poate sa se mai apere. Dar despre sumedenia de popi infractori, pedofili, dovediti prin lege ca fiind astfel, ce poti sa ne spui ?
Postat 02 Septembrie 2020, 17:01 de Sunlight
Copilaș
Când crezi că există Dumnezeu dar spui că e un psihopat nu dai dovadă de prea multă inteligență. Ori nu ai habar ce înseamnă un psihopat, ori nu îți pasă ce vorbești și riști foarte mult. Dacă nu crezi că există Dumnezeu, și vrei să demonstrezi asta prin acest accident nefericit, jignesti inteligența celorlalți atei. De data asta moartea "stupidă" e rezultatul faptului că femeia "ar fi uitat să asigure vehiculul aflat pe o porţiune de teren în pantă." Caz și mai nefericit era dacă în spatele remorcii se găseau cele două fete. Sau și mai grav, dacă ne aflam acolo, eu și cu tine. Din toată povestea asta tragică, inainte de a gasi vinovatul, ar trebui să învățăm că neatenția costă. Același gest banal, de a nu trage frâna de mână ori apa la toaleta, are repercusiuni diferite. Ca să vezi că nu am nimic cu tine îți dau un sfat. Dacă tot vroiai să dai astfel vina pe Dumnezeu puteai aștepta ceva calamități naturale. Până atunci gândește-te că nu există nici un fel de moarte nestupidă. Moartea, ea însăși, e stupidă!
Postat 02 Septembrie 2020, 16:46 de FaBULA
Bulisor
Lasa gargara si raspunde-mi la intrebare! Daca nu ai ce sa zici, nu te mai obosi. Trec peste faptul ca m-ai facut prost, ai facut-o totusi de la distanta, ascuns dupa tastatura. Eforturi faceti voi credinciosii sa acreditati existenta lui prin tot felul de povesti si pilde. Eu doar observ ce se intampla in jurul meu. Pun pariu ca mai marii bisericesti de la toate cultele se vor uni sa ajute fetele. Vor renunta fiecare la salariul pe o luna sa le ajute. (Glumesc!) Reiterez: daca totul, dar absolut totul se intampla cu vrerea si stiinta lui, atunci e un psihopat fara inima si suflet. A lasat 2 copile orfane, cand aveau mai mare ajutor de la mama.
Postat 02 Septembrie 2020, 14:31 de Kid
Teoria lui Kid
Când Kid spune prostii (și pe aici) Dumnezeu ar trebui să îi dea o palmă peste gură. Cum Dumnezeu nu intervine rezultă că Dumnezeu nu există. Ce simplu! Și când te gândești, proștii de atei câte eforturi filosofice uriașe depun ca să ajungă la aceeași concluzie! Când ești prost sau când ești mort, tu nu simți nimic, suferă doar cei din jurul tău!
Postat 02 Septembrie 2020, 11:37 de FaBULA
Despre Osho
Osho a fost un deviat sexual și pedofil, și chiar el însuși a creat religii. Dacă ajunge cineva să creadă într-o persoană fără norme morale înseamnă că nu e ceva în regulă. Eu zic să nu vă lăsați purtați de orice val de rătăcire. A ajuns creatura să se încreadă într-o altă creatură în loc să se încreadă în Creator.
Postat 02 Septembrie 2020, 09:58 de georgemarian
P.S.
Osho, nu a fost singurul om care a aratat cu degetul spre religii, spunand raspicat ca acestea au indus omenirea in eroare. Unii, dinaintea, lui au sfarsit prin a fi arsi pe rug.
Postat 02 Septembrie 2020, 08:27 de Sunlight
Osho, nu a fost departe de adevar
Osho, a afirmat ca Dumnezeu nu exista. Mai exact, nu exista in forma imaginata si propagata de religii (forma umanoida) si ca exista Divinitate/Dumnezeu si este insasi Viata. Osho, a mai afirmat ca Dumnezeu si teoria creatia din religie, nu sunt adevarate. Exista doar evolutia. Daca teoria creatiei ar fi adevarata, atunci ar trebui ca si pe Dumnezeu sa-l fii creat cineva, plus ca ceea ce religiile numesc creatie s-a incheiat in a sasea zi, conform "scripturilor". In cea de-a saptea zi, Dumnezeu s-a odihnit si creatia a luat sfarsit. Osho, a invinuit religiile pt ca au exploatat si inselat sperantele oamenilor. Ajutorul de sus, nu vine. "Ajuta-te singur" si "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista", este o expresie romaneasca adevarata. Osho, a mai spus multe. In mare omul a avut dreptate, mai ales in privinta religiilor si a falsului Dumnezeu inventat de acestea. Un lucru este clar. Moartea fizica nu inseamna si sfarsitul fiintei respective. Cat despre acest accident, cuvintele nu pot exprima drama si durerea acestor fetite ramase fara mama. Adevaratul Dumnezeu si Ingerii Veghetori sa le ajute si sa le aiba in ocrotirea lor! Aceste fetite au nevoie de ajutor, iar Ingerii Veghetori ai omenirii si oamenii de omenie le vor ajuta! Prin ei vine ajutorul - Ingerii Vegetori si Oamenii cu suflet.
Postat 02 Septembrie 2020, 08:13 de Sunlight
Kid
Bine punctat, Kid. Observ ca "nu ies de la apa cârcotașii reportajelor de natura politica," politieneasca... Trag concluzia ca acesta ne e nivelul...
Postat 01 Septembrie 2020, 23:57 de Legalitate
Pt credinciosi
Sunteti cativa credinciosi pe forum, persoane inteligente de altfel (dupa comentarii). Cum explicati tragedia de mai sus: 44 de ani; lucreaza cu tractorul, nu fura sau face trotuarul; creste singura 2 copile minore; moare stupid. Cam psihopat sefu mare... n-asa? Pt Bihoreanul: va rog sa va implicati un picut in povestea asta, sa vedeti daca fetele mai au tata sau rude in viata dispuse sa le ajute. Daca nu, puneti un cont ceva, sa incercam sa le ajutam, fiecare cu cat poate. Sa nu ajunga prin orfelinate! Dumnezeu le-a "ajutat" deja destul de mult, ar trebui sa le ajutam si noi putin.
Postat 01 Septembrie 2020, 20:18 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON