URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2017, 16:56

Câştigători fără cupe: „Crosul Toamnei” de la Vadu Crișului, ignorat de DJTS Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Vadu Crișului, pe o vreme splendidă de toamnă, s-a desfășurat, în weekend-ul trecut, o nouă ediție a concursului de cros denumit „Crosul Toamnei”. La startul competiției, organizate ireproșabil, au luat startul sportivi dornici de mișcare din zona Vadu Crișului, de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul din Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea, Școala Gimnazială „Aurel Pop" din Oșorhei, care s-au întrecut la 12 categorii.

La finele concursului, primii trei de la fiecare categorie au fost răsplătiți cu tricouri inscripționate, medalii, diplome, premii în bani și diferite cadouri oferite de organizatorii Primăria Vadu Crișului (fiind prezenți și primarul Dorel Cosma și viceprimarul Ioan Hașaș), Asociația „Simona Kadas” (președinte Simona Kadas), Colegiul Tehnic nr.1 Vadu Crișului (fiind prezenți directorul djunct Maier Zoltan și profesorii Liviu Duca și Adrian Găvriluț).

Totuși, unele nemulțumiri au apărut din partea organizatorilor față de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, care inițial a fost anunțată ca implicată în organizare. „Marele absent de la acest concurs a fost DJST Bihor, care a promis cupele pentru învingători și nu s-a ținut de promisiune. Mai dureros a fost faptul că ne-au anunțat înainte cu o săptămână de neputința lor, când nu s-a mai putut comanda alte cupe pentru premiere. Au spus apoi că ne oferă medaliile, dar noi aveam medaliile personalizate pentru acest concurs. De asemenea, nimeni din partea DJST-ului nu a venit la competiția noastră. Am înțeles că inspectorul Iosif Korodi a fost prezent la un concurs la Beiuș. Am avut și noi concurenți care au alergat acolo și apoi au venit și la Vadu Crișului. Cred că și domnul Korodi ar fi putut ajunge, dacă ar fi dorit”, a declarat Simona Kadas.

Contactat de BIHOREANUL, inspectorul de specialitate din cadrul DJST Bihor a declarat, însă că, „în primul rând concursul de la Vadu Crișului nu a figurat în calendarul competițiilor noastre”. „Cu toate acestea am încercat să-i ajutăm și noi, dar nu ne-au mai rămas bani, pentru că luna aceasta am avut cinci concursuri de cros. Eu sunt tot pe drumuri, am fost la Beiuș, acum merg la Marghita, avem multă activitate cu acţiunea „Bihorul în mișcare””, a precizat Iosif Korodi.


Câștigătorii crosului de la Vadu Crișului:

Categoria 6-8 ani fete: 1. Ungur Izabela, 2. Pădurean Maria; 3. Capotă Ioana.

Categoria 6-8 ani băieți: 1. Mudura Rareș Gabriel, 2. Onița Șerban

Categoria 9-10 ani fete: 1. Ungur Giulia, 2. Mezosi Petra, 3. Capotă Alisa.

Categoria 9-10 ani băieți: 1. Ivan Leț Bogdan, 2. Cioară Raul Daniel, 3.Papp Botond

Categoria 11-12 ani fete: 1. Bărcui Alexandra, 2. Ilie Estera, 3. Dacin Raluca.

Categoria 11-12 ani băieți: 1. Burlea Darius, 2.Kovacs Alex, 3 Lingurar Emanuil.

Categoria 13-14 ani fete: 1. Coită Denisa, 2. Ilieș Daiana, 3. Cioară Alina

Categoria 13-14 ani băieți:  1. Bulzan Ionatan, 2. Gabor Cornel, 3. Alb Adelin Petru

Categoria 15-16 ani fete: 1.Bodea Manuela, 2. Potra Samanta, 3. Barabaș Bianca.

Categoria 15-16 ani băieți: 1.Țintaș Darius, 2. Boldi Ionuț, 3. Hepeș Sergiu.

Categoria 17-19 ani fete: 1. Conea Mirela, 2. Toderaș Florina, 3. Nădășan Flavia.

Categoria 17-19 ani băieți:1. Lincar Răzvan, 2. Tiușdea Gabriel 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari
Felicitari maxime organizatorilor!!!
Postat 30 Octombrie 2017, 23:31 de kaizerszosze
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON