URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2018, 20:23

S-a pornit „reţeaua”: Orădenii, îndemnaţi prin SMS-uri să voteze la referendumul „pentru familie”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri seară, în ajunul primei zile a referendumului pentru modificarea Constituţiei la cererea Coaliţiei pentru Familie astfel încât căsătoria să fie definită drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, bihorenii au început să recepţioneze SMS-uri prin care li se cere să meargă la urne.

O orădeancă a semnalat BIHOREANULUI că a primit un asemenea mesaj de pe un număr necunoscut. „Sambata, la ora 7.00, incepe votarea. Iti mulţumesc pentru ca vei merge sa votezi la Referendum. Votul tau va decide viitorul copiilor si al fiecarei familii din Romania”, începe apelul pentru participare.

Miza expeditorului nu este, însă, nu neapărat votul DA, ci participarea în număr cât mai mare al cetăţenilor cu drept de vot, deoarece SMS-ul „dă liber” cum să voteze destinatarul, dar cere o mobilizare cât mai mare, aşa încât referendumul să fie validat: „Voteaza cum iti spune constiinta si inima. Trimite, te rog, acest sms tuturor persoanelor din lista contactelor tale!”.

Mesaje de mobilizare au mai fost trimise şi în trecut din partea partidelor politice. De pildă, PNL a cerut orădenilor să participe la referendumul pentru unirea dintre Oradea şi Sânmartin, eşuat în 2015 din cauza neîndeplinirii „cvorumului”, dar şi din partea PSD în 2014, pentru ca oamenii să-l voteze pe candidatul la Preşedinţie al acestei formaţiuni, Victor Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
?
@Sandu1206: Da ma? Si cum m-ai identificat? PS: mai citește ce e aia persoană publică!
Postat 06 Octombrie 2018, 15:47 de soricel
Soricel
Ești persoana publica, mai jos am spus că ai apărut în toate ziarele
Postat 06 Octombrie 2018, 14:50 de Sandu1206
Gaze din MN
Erata gazele din MN( Marea Neagra). :))
Postat 06 Octombrie 2018, 14:34 de cetateanbihorean
pace
Hai s-o dam la pace, ca nu rezolvam nimic cu disputa asta! Fiecare are dreptul lui la opinie si voteaza cum crede. Eu am incercat sa imi explic optiunile rational fara nici un pic de sentimentalism si poate chiar sa impart cu ceilalti parerea mea. Daca vreti sa iasa ceva bun din orice proiect, vot, referendum, campanie, etc sa lasam deoparte sentimentele si sa fim sinceri si deschisi. Altfel nu Ajungem nicaieri. Ca si cu proiectul exploatarii gazelor din MINUTE. De ce nu se fac proiectii, discutii serioase, analize pertinente previziuni cvi se Lasa la latitudinea unor decizii opace?! Sa fie transparent ce cat si cum. Sa stim si noi prostimea
Postat 06 Octombrie 2018, 14:32 de cetateanbihorean
?
@poiu: Nu am înțeles....eu am vorbit despre sarmale și savarine! Ce lege nu cunosc?
Postat 06 Octombrie 2018, 14:18 de soricel
@exaclibur si soricel
De aia nu instalezi orice. Cauta in google play dCentral1 ai o sa vezi cate permisiuni iti ascund aplicatiile tale. Cat despre 2g 4g, wifi si altele ai solutii sa ramai anonim. La fel si pe mailuri, vezi protonmail. Vrei si mai mult, 25 de lei pe luna si ai VPN. Vrei extra, iei un router decent, la vre 1000 de lei cu openconnect si gata. Asta daca ai ceva de ascuns. Daca nu, toate datele tale sunt subiecrul GDPR.@ soricel trebuie doar sa stii legea si cum se aplica. Eu platii oarecati bani sa ma certific la Data Privacy. Pacat ca unii nu stiu cu ce se manca astea si se iau de gat cu mine. Orange a luat 4% din year over year turnaround. O banca din Oradea a luat 20m €. Deci se poate, chiar si la case mai mari. @moderatori, scuze de offtopic si flood
Postat 06 Octombrie 2018, 13:45 de poiu
Dumi
Vezi-ti acolo de !?! Ca nici dracu nu ti se adreseaza. Nu ma provoca, am destule mijloace sa te scot din anonimat. Te dai aici rotund, tu stii ce inseamna prelucrarea datelor pentru care altul nu si-a dat acordul? Pana mai înveți, eu zic sa stai pe cooroo tau
Postat 06 Octombrie 2018, 13:40 de poiu
!!!
Ce mă fac? Moartea mea....și sarmalele și savarinele! Aoleu...niște sărmăluțe cu mămăliguta și "ciusca " și savarine cu o cireasa confiata moț!
Postat 06 Octombrie 2018, 12:41 de soricel
Si inca ceva
Daca aveti impresia, speranta ca sdoptand niste legi pro gay veti transforma Romania intr-o tara moderna, exact ca afara, gresiti! Nu in asta consta modernismul si civilizatia! Elevule, uita-te la tine un pic in ce hal ai ajuns! Cred ca nici de ai fi refugiat politic nu te-ar primi astia de afara, la ce scoti din tine, te-ar clasa la risc major de intoleranta religioasa si incitare sociala. :)))
Postat 06 Octombrie 2018, 10:56 de cetateanbihorean
Wow!
Poiule, chiar nu mai inteleg nimic la tine! Pai unde ti-e toleranta omule? E clar ca nu lupti pentru drepturile gay, pentru ca dovedesti intoleranta demna de mentalitatea Arabiei Saudite fata de ceilalti care au alta parere! Vrei o Romanie moderna, ca afara? Frate e imposibil, trezeste-te! Da-le si vesticilor, americanilor 400 de ani de suzeranitate turceasca, inca cativa ani buni de stapanite rusessca, apoi 45 de comunism si sa-i vedem atunci cum se prezinta! Voi, astia din tabara moderna, mai bine ati tacea, la cate prostii debitati, prin ura si intoleranta feroce manifestata fata de frati de-ai vostri, faceti si pe cei neutri sa voteze Da la referendum!
Postat 06 Octombrie 2018, 10:51 de cetateanbihorean
#poiu-le ... iar ai uitat să-ți iei calmantele !?!
Tu nu ești în stare să distrugi nici măcar tartrul care ți s-a depus de când postezi pe Bihoreanul, ce să mai spunem de faptul că o cartelă pre-pay nu poate să ofere, ție în mod deosebit, decât operatorul în care e activat numărul respectiv și cel mult aria de localizare care poate avea câteva sute de hectare în cel mai bun caz !?! Exemplu, dacă Bihoreanul nu va înlocui numărul cu steluțe, cum face de regulă: 0746697877 !?! Al cui e, dacă poți spune ?!? Merită să dai 100 parai, pentru că e un număr folosit de un "demnitar" de rang înalt !?!
Postat 06 Octombrie 2018, 09:58 de CrisDumi
@elev
Dacă ție îți plac mai mult sarmalele iar mie îmi plac mai mult savarinele înseamnă că unul dintre noi e retard oligofren? Nu te supăra, dar la cofetărie am pretenția să nu miroase prăjiturile a sarmale! În rest, poftă bună!
Postat 06 Octombrie 2018, 09:53 de FaBULA
#elev-ule, poți face un test de autoevaluare ... și s-ar putea să te trezești din frustrarea care te-a doborât psihic !?!
Arată-le articolul și comentariul pe care l-ai postat ... părinților tăi !?! S-ar putea să ai surpriza ca din start ... să te caracterizeze ca "idiot" !?! Asta dacă ai vreo comunicare cu ei, pentru că aktfel pari "orfan" după exprimare și nu ai mamă și/sau tată ... fiind produsul unei relații ocazionale dintre doi "unchi" sau două "mătuși" cu statut de adoptiv !?!
Postat 06 Octombrie 2018, 09:46 de CrisDumi
? ! ? !
Sa inteleg ca unii din cauza urii impotriva celor 3000000 de romani care au initiat o cerere de definire a normalitatii naturale in constitutia romaniei sunt cei ce iti provoaca atata ura?(referendumul este democratie pura caci el ar trebuia sa transpuna in constitutie vointa majoritatii poporului) Sa inteleg ca progresul sta in acceptarea tuturor deviatiilor de la normalitate(naturalui/normalitatea trebuie sa fie regula iar nenaturalul/nefirescu/anormalul exceptia). Sa inteleg ca tu iti doresti copiilor tai aceasta "noua" stare nefireasca/nenaturala! Ce sa spun celor ce gandesc asa? Ca le doresc sa li se implineasca idealurile in familiile lor? Nu nu le doresc asa ceva, fereasca Dumnezeu! Va doresc ceea ce doresc si copiilor mei si famileli mele!
Postat 06 Octombrie 2018, 09:37 de scortosul
!!!
Eu dau doar nume de persoane publice! Primar, vice Primar, rector, pro rector...d-astia care au obligația de a depune Declarație de avere! Alții, chiar dacă...nu sunt asa ceva! Pe cale de consecință numele și domiciliul nu pot fi publicate fără acordul persoanei! Asa scrie și în lighean...pardon...Vaslui...pardon...Bârlad!
Postat 06 Octombrie 2018, 09:01 de soricel
Soricel
Nu uita că tu ți-ai spus numele și adresa la comentarii ( așa de șmecher ți le-ai spus ) , plus că ai apărut în toate ziarele din Romania . Atunci ai fost mândru, acu de ce nu mai ești? Nu uita că tu dai numele altor persoane.
Postat 06 Octombrie 2018, 08:43 de Sandu1206
Biometric
Acum citiva ani s-a facut mare tam-tam pe tema introducerii actelor biometrice cu chip,ca purtatoare ale "semnului fiarei",fara de care nu vei putea cumpara sau vinde nimic .Vesti bune, era doar o pista falsa.Adevaratul chip e in palma fiecaruia, sub forma telefonului mobil.Nu a scapat nimeni de "marcare", nici popi,nici calugari,nici pocaiti,nici copii,nici batrini...nimeni.Orice jaf de aplicatie te invita sa-ti faci un cont si foloseste autentificarea prin sms, mai nou...prin email mai puteai face un fake, deci te identifici cu numarul de telefon.Ai 2g sau 4g sa poti comunica cu prietenii, super...raportezi instant si locatia ta fizica.Nu scapa nimeni
Postat 06 Octombrie 2018, 08:25 de excalibur
Azi si maine......
....ciurda de retardati oligofreni pupatori de oase sfintite va merge la vot. Si maine seara psd-ul iubit le va pune in iesle niste paie, ca rasplata. Ciurda va behai fericita,a fost proasta din nou. Dupa ce se va balega satisfacuta (plus ragaiala aferenta) va merge la culcare cu sentimentul misiunii indeplinite exemplar. Halal popor retardat, halal conducator penal.
Postat 06 Octombrie 2018, 07:59 de elev
!!!
@poiu: Nu îți va spune nimeni cine se ascunde în spatele numărului! Mie mi se divulgă numele și adresa de domiciliu chiar aici, mă lupt dar în zadar! Datele personale sunt protejate! Ale ăluia care mi le divulgă pe ale mele FĂRĂ ACORDUL meu! Asta este!
Postat 06 Octombrie 2018, 07:49 de soricel
Scortosule
Ura asta asta mă face să îmi caut locuință în afara țării că sa nu îmi cresc copilul in astfel de mentalități. Lipsa de interes pentru ce îți aparține, convingerea că se poate și mai rău, bula in care fiecare se complace. Oricât ne dorim o țară că afara, nu o sa o avem niciodată. Nu se bate nimeni în piept, e legislație pura, 679/2016 ii zice. Și da, sunt unul care tine la datele mele, căruia numărul de telefon ii e legat de internet banking, de autentificare in multe sisteme. Pentru unii telefonul nu mai e doar de vorbit și de Facebook, e un instrument extins al biroului și al laptopurilor. Păcat că nu ne știm siturile, nu ne vedem un viitor, decât că Ion nu se poate căsători cu Gheorghe, într-o tara in care ziua de mâine poate fi mai scumpă că asta ce o încheiem acuma. Și da, și asta e un motiv pentru care multi aleg sa părăsească țara, gândirea arhaică, demnă de comunism, unde faci cum zice altu, unde te temi sa îți ceri drepturile, unde tot ce nu merge e din cauza masonilor care conduc lumea, illuminatti sau mai știu eu ce. Iar de educație nu m-aș lega, nu ne cunoaștem și știi vorba aia "when you assume, your just a bitch". Hai sa lăsăm capitolul afla deoparte. Și da, părinții mei sunt oripilați de unde s-a ajuns cu toată mizeria asta, oameni în vârstă, cu nepoți.
Postat 05 Octombrie 2018, 22:49 de poiu
Cand vad...
Cand vad ura si violenta verbala cu care va referiti in parte si la parintii vostrii nu imi ramane alatceva decat sa va urez sa aveti voi si cei din ...sa indraznesc a spune din familia voastra parte de tot binele cu care va bateti in piept azi. Din atitudinea unora fata de probleme majore asupra vietii poti sa vezi cu cine ai de a face, poti sa cunosti caracterul, educatia de care are sau nu are fiecare parte.
Postat 05 Octombrie 2018, 22:24 de scortosul
In epoca gdpr
Cărți pe sa meargă să depună sesizarea la DPA? Pe cati ii interesează datele lor. Doamne ajuta sa primesc și eu un mesaj de asta că ii distrug. Ei cred că folosind prepay se pot ascunde, nimic mai fals, oricine cu medii cunoștințe de gsm și 100$ in PayPal poate sa ii facă publici. Nemernici împuțiți
Postat 05 Octombrie 2018, 20:43 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON