URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2021, 13:08

Ţineţi-vă de nas! A revenit PSD-ul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atmosfera politică în Bihor a devenit mai respirabilă după ce Pásztor Sándor a plecat să vâneze prin pustele şi preeriile lumii, Ioan Mang a fost depus în cavoul politic al Casei Poporului, iar Bolojan s-a felicitat că e tuns zero şi nu-şi poate smulge părul din cap la vederea dezastrului lăsat în urmă de cei doi corifei.

Din păcate, la plecarea sa în Bucureşti, domnul Mang a lăsat câteva dâre prin Consiliul Local Oradea, una fiind consilierul Adrian Madar, care ne atrage atenţia că oraşul e la mâna PSD-ului, care decide câţi bani se dau pentru termoficare, adică dacă îngheţăm sau nu la iarnă.

Orice neica nimeni din politică are impresia că banii de la buget sunt într-o puşculiţă de unde partidele împart recompense. Dacă domnul Madar ar veni cu banii de acasă pentru oraş, jos pălăria, dar dacă împarte bani din impozitele noastre ar fi bine să aibă puţină decenţă.

Din păcate pentru neica Madar şi pentru moş Ianoş, Florin Cîţu le-a luat-o înainte cu îngheţarea şi a decis cu de la sine putere să sancţioneze Bihorul pentru că nu face parte din echipa câştigătoare. Obraz gros şi nespălat, Cîţu dă aceiaşi bani Oradiei ca Motrului, 3 milioane de lei,  în condiţiile în care orăşelul din Gorj are 22.000 de locuitori, iar Oradea 70.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare. Nici nu mă miră postarea unui cetăţean care spunea: "Doamne, ţi-am cerut să-l iei pe Cîţu şi tu l-ai luat pe Mâţu".

Oradea are un sistem de termoficare bine pus la punct. Reţele în bună parte schimbate, centrală nouă şi cu randament ridicat. Creşte preţul gazului consumat de centrală, dar şi cel al energiei electrice produse şi vândute, aşa că, cu sau fără contrele lepădăturilor locale sau sudiste, oraşul tot nu va îngheţa la iarnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
atac la persoana si demonizarea continua a PSD pt orice
Oradea de acum nu se compara cu Oradea din timpul lui Ilie Bolojan , santiere si rectrocedari fara nici o noima , strazi inchise , nervii in trafic , am avut noroc ca pana acum nu a plouat ca eram ca in evul mediu plini de noroi , referitor la bani de caldura la cat am fost laudati pe performanta poate catu a crezut ca nu avem asa mari nevoi ca si alti daca tot ne -am laudat atat de mult,
Postat 17 Noiembrie 2021, 09:01 de popionut
Politica românească, ori te minte ori nu are minte
Țara se conduce după legi. Dacă merge prost înseamnă că legile sunt proaste. Noi, poporul, am tot votat schimbarea politicienilor, dar noii aleși nu au schimbat legile. Așadar, dragi români, nu vă mai mirați de ce ne merge prost!
Postat 16 Noiembrie 2021, 21:08 de User anonimizat
nufarul
Ai un creon de parca ai fi CrisDumi aka KP
Postat 16 Noiembrie 2021, 20:16 de Sandu2100
Dacă pute atât de tare de la PSD, de se acoperă putoarea emanată de la PNL ...
... atunci de ce "putorile" liberale nu au continuat singuri "reformele" de sărăcire a neamului românesc, făcând solicitarea de a renunța la propria împuțiciune și a introduce un alt miros greu în "schema" guvernării ?!? De frumos mirositori e clar că nu. Simplu, de fapt. Ca să nu mai știe nici propriul electorat de unde s-a împuțit țara. Oricât de neplăcute par a fi guvernările social-democrate ... ele sunt de departe cu aer de parfum față de cele emanate de kk-tul diareic liberal.
Postat 16 Noiembrie 2021, 18:28 de KP
Nu-i Mang bun, dar nici voi mai sfinti!
Din pacate oradenii sunt satui de “binele” facut in ultimul an de administratia oradeana. Am vazut cat bine a facut domnul Birta cu colegii sai. Dupa ce ne-a taxat ingrozitor cu factura la RER, acum a urmat gazul. Platim o factura cat casa pentru a umple conturile RER, dar serviciile lor lasa total de dorit. Acum pe langa factura mare, PMO a trimis si politia sa ne dea amenzi. Nu avem bani sa platim factura la gaz. Acum ca aveti masinaria de vot ne dati afara din case fara mila. Nu era mai bun domnul Mang, dar nici dumneavoastra nu sunteti mai buni. Vom vedea cu cine o sa votam. Oradenii din cartierele Nufarul, Rogerius, Iosia va vor taxa la vot domnule Birta! Ne-am saturat sa va laudati pe plan national cu “binele” facut oradenilor, dar noi traim platind taxe incredibil de mari. Cand ati vazut ca aveti un singur om care mai tine cu oradenii in Consiliul Local incepeti sa dati cu ca..t. Urat, foarte urat! Ce daca e de la PSD ? Omul tine cu oradenii! In schimb, masinaria de vot ne expropiaza cand vor ei.
Postat 16 Noiembrie 2021, 18:11 de nufarul
saptamana trecuta a fost un articol
cu datele pe august 2021 vs august 2020 si salariile in medie pe tot judetul Bihor, nu doar in Oradea, ci si compensand pe cele din Beius, Marghita, Tauteu si Tinca, Salard si Buduslau, au crescut cu vreo 208 lei in ultimul an. Ceea ce pentru orice rational inseamna ca in Oradea au crescut un pic mai mult de atat.
Postat 16 Noiembrie 2021, 15:53 de unu
Articol la comanda
Atunci cand nu ai ce sa scrii dezgropi mortii pe subiectul Mang si Pasztor. Mai bine le bateti obrazul alesilor locali care toata vara au dat ture pe la Bucuresti si au intins covorul rosu pe Magheru si la Primarie. De ce ? Pentru ca asa bine s-au inteles cu “echipa castigatoare” incat i-au ars. Dar din pacate i-au ars pe oradeni. Puteti sa tot sustineti : “ aşa că, cu sau fără contrele lepădăturilor locale sau sudiste, oraşul tot nu va îngheţa la iarnă.” e in zadar. Oradenii oricum vor ingheta la iarna, deoarece nu vor avea bani sa plateasca facturile. Argumentul vostru va fi din nou “pretul gazului a crescut in toata lumea”. Corect, dar salariile oradenilor, cat si a bihorenilor sunt aceleasi de ani de zile. De ce ? Pentru ca pe alesii locali nu i-a interesat de bunastarea oradenilor. Atunci cand cineva spune adevarul, te deranjeaza. Atunci cand cineva te deranjeaza, incepi sa-l denigrezi. (Politica PNL Bihor)
Postat 16 Noiembrie 2021, 14:53 de bihooorel
"Confund Oradea cu Motru și mă mir că-mi zic că-s lotru" Cîțu
Pute rău de 31 de ani, pute fiindcă stau politrucii cu gura deschisă, pute că le pute gura cu care ne mint, pute a minciună pesede și penele. Pe aici pute de la mințile alterate care confundă Oradea cu Motru și socialismul cu potcoave de cai morți.
Postat 16 Noiembrie 2021, 14:17 de decalog
Bravo
Iarăși un articol zero de la un zero "redactor" chirilă
Postat 16 Noiembrie 2021, 13:41 de Vlad72
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON