URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2014, 15:37

Paradă de poveste: Pe 1 iunie, copiii vor putea urmări o paradă cu personaje Disney, prinţi, prinţese, caleşti şi dansatori

Paradă de poveste: Pe 1 iunie, copiii vor putea urmări o paradă cu personaje Disney, prinţi, prinţese, caleşti şi dansatori ALAI COSTUMAT. În premieră, Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită în Oradea cu defilarea unui alai de poveste din centrul oraşului până în Orăşelul Copiilor, unde va urma un bal cu dans şi muzică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prinţi şi prinţese vor sosi, pe 1 iunie, la Oradea. La "reuniunea princiară" au fost invitate şi câteva dintre celebrele personaje Disney şi, bineînţeles, cavaleri şi domniţe.

De Ziua Internaţională a Copiilor, vor oferi cu toţii o paradă prin oraş, cu caleşti şi omnibuze, dar şi cu tineri dansatori de la cluburile de profil din oraş, care vor da spectacole chiar din mers.

Ziua poveştilor

Prima zi de vară e dedicată celor mici. Şi pe bună dreptate, căci ei se ştiu bucura cel mai bine de zilele cu soare. Pe 1 iunie, municipalitatea - prin Orăşelul Copiilor - le-a pregătit "vedetelor" zilei un program plin. Ineditul acestuia va fi o paradă a costumelor care va trece prin mai multe locuri din oraş.

Alaiul va fi foarte colorat, cum îi şi stă bine, căci va fi format din şapte mascote Disney, 20 de prinţi, prinţese, cavaleri şi domniţe, alături de care vor fi şi magicienii Eduard şi Bianca, o trupă de majorete şi mai multe altele de dansatori. În alai vor merge şi două caleşti cu mici prinţi şi prinţese, două omnibuze - unul tras de cai şi unul motorizat - care vor transporta copii în costumaşe de epocă şi în straie tradiţionale româneşti, maghiare şi germane. Pentru ca evenimentul să fie şi mai spectaculos, trupele de dansatori vor da mici show-uri din mers, iar câţiva instrumentişti de la Liceul de Artă îi vor acompania.

Parada va porni la ora 17 din faţa Teatrului Regina Maria, va traversa pietonala şi o va lua pe strada Republicii până la Gară, de unde va coborî pe Olimpiadei, pe lângă stadion, spre strada Coposu şi, în fine, la Orăşelul Copiilor. Organizatorii îi invită pe micuţii orădeni să se îmbrace în hăinuţe elegante, poate chiar cu cele folosite în serbări, şi să participe la un bal care va începe la ora 18 şi va fi "onorat" şi de personajele de poveste.

Micii baschetbalişti

La fel ca în anii trecuţi, serbările vor ocupa întreaga zi la Orăşelul Copiilor. Ele vor fi deschise, la ora 10.30, cu spectacolul de teatru "Capra cu trei iezi" al Teatrului Regina Maria, care va cuprinde şi momente de magie oferite de iluzioniştii Eduard şi Bianca, reprezentaţia fiind urmată la ora 12 de o altă piesă de teatru, al cărei titlu încă nu a fost anunţat.

În paralel, între orele 10 şi 14, în skate park, pe aleile pietonale şi în clădirea Orăşelului, Inspectoratul de Poliţie îi va provoca pe copii la diverse jocuri cu tematică rutieră, la un concurs de desene pe asfalt, la o întrecere pe role şi la una pe biciclete, sub motto-ul "Siguranţa pe două roţi". De la ora 11, copiii cu ambiţii sportive pot participa la o competiţie de aruncări la coşul de baschet, dar şi la alte concursuri, alături de câţiva componenţi ai echipei locale de tineret, evenimentul fiind pregătit de Victor Mihalcea.

Între orele 15.30 şi 21.30, pe scena mare a Orăşelului va urma un maraton de muzică şi dans susţinut de Palatul Copiilor şi Elevilor, Liceul German, cluburile Stephany, Sunshine Oradea, Unique Dance Studio, şi de soliştii de la Meda Music şi Vivere. În final, picii vor putea asculta recitalurile date de Mihai Lipai şi Natalia Selegean, finalistă a concursului X Factor în 2012.

Cu măşti şi coroane

În paralel cu prima parte a concertelor, de la ora 16, în amfiteatrul Orăşelului, se va juca un spectacol în limba maghiară, "Satul nebunilor", pus în scenă de Teatrul Szigligeti. Momentul nu se regăsea în programul iniţial, deoarece reprezentanţii acestei instituţii anunţaseră că nu vor putea ajunge de la un festival la care vor participa în Timişoara. Pentru ca, totuşi, în program să existe şi o reprezentaţie în limba maghiară, organizatorii au programat-o, aşadar, după amiază.

Tot la Orăşelul Copiilor micuţii vor fi aşteptaţi, între orele 16 şi 19, la activităţi de creaţie precum confecţionarea de coroniţe, măşti şi ghirlande, în pregătire pentru balul de seară. Cei mici se vor putea poza cu mascotele şi personajele de basm, vor fi pictaţi pe faţă şi vor primi baloane colorate. Participarea la toate evenimentele din Orăşel va fi gratuită, astfel încât toţi să se poată bucura din plin de ziua fiecărui copil...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON