URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2010, 13:28

Facultatea de Muzică sărbătoreşte 15 ani de existenţă printr-o săptămână de concerte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Săptămâna Facultăţii de Muzică se desfăşoară începând cu 28 noiembrie, în diferite locuri din oraş şi va marca 15 ani de la înfiinţarea din 1995. Cu această ocazie, Agneta Marcu, decanul Facultăţii, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri, programul manifestărilor.

Cvartetul Varadinum va deschide seria concertelor duminică la Biserica Baratok, de la ora 18, cu o lucrare semnată Luigi Cherubini, punctând astfel şi 250 de ani de la naşterea compozitorului.

Nunta lui Figaro va fi interpretată de studenţii clasei de operă, luni, de la ora 17, la Arlus; marţi, de la 18, va fi timpul sonatelor pentru vioară şi pian din operele lui Anton Rubenstein, în sala Aula Magna a Universităţii.

Seara liedului românesc va avea loc în 1 decembrie la Liceul de Artă, de la ora 18; solişti, dirijori şi profesori ai Facutăţii de muzică vor susţine un concert simfonic la Filarmonica de Stat joi, de la ora 19, iar vineri, de la 18, tot la Liceul de Artă se vor auzi acordurile unui concert cameral.

Sâmbătă săptămâna manifestărilor se va încheia cu 2 concerte: unul vocal simfonic la Catedrala Sf. Nicolae, de la ora 18 şi unul inedit, Cafe-concert, la restaurantul Transilvania de la ora 19.30, susţinut tot de studenţii Facultăţii de Muzică.

La toate concertele intrarea este liberă, excepţie făcând doar cel de joi de la Filarmonica de Stat unde se va putea intra pe bază de bilet sau abonament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
De ce atatea facultati???
De ce se mandreste tanti decan cu facultatea aceasta care cum bine zici dane: produce ce? si mie imi place muzica dar...aici e cu totul alceva, nu sunt impotriva sa nu avem specializare de muzica la Oradea, dar va rog sa va ganditi la faptul ca Universitatea construiesti acuma o cladire de la zero pentru facultatea de muzica care are maxim 10 pana in 15 studenti maxim pe anul de studii. Cate miliarde intra in acea cladire? Cine papa acesti bani? De ce facultatea de muzica nu se undeste cu cea de arte vizuale si sa fie catedre diferite in cadrul aceleiasi facultati? Asfel am putea economisi o gramada de bani. Cati profi, decani, prodecani etc...sunt la aceasta facultate si ce salarii au? Si apropo.....ce fac toata ziua? Care este numarul real de studenti ai acestei facultati? Sunt cateva intrebari simple al unui siplu cetatean implicat in universitatea oradea, la care ....probabil ca nu voi gasi raspuns nici o data sau poate de ce nu, presa locala va avea coloana vertebrala de a descoperiaceste dileme de interes public, si sa ne informaze si pe noi, muritorii de rand.
Postat 29 Noiembrie 2010, 15:25 de studennt
just
@dan curiosul: ca bine zici! in plina criza sebaga o caruta de bani pentru noua cladire a facultatii de muzica_care va scoate CE? majoritatea "folcloristilor" din bihor s-au bagat repede sa-si traga o diploma! in rest...este evident ca in arta(mai mult decat in alte domenii)este necesar harul! daca nu-l ai, poti sa faci 10 facultati(ca_cea de la oradea)ca tot degeaba! bineinteles ca este absolut necesara cultura dar cultura adevarata! si atunci cred ca este mai bine sa existe cateva centre muzicale in tara(bucuresti, cluj, iasi)unde sa se faca o selectie serioasa. in caz contrar eu prefer sa ascult acasa un CD cu angela gheorghiu sau sa urmaresc mezzo decat sa merg la concertele din oradea. din pacate, cam acelasi lucru se petrece si in teatru: in anii '80 vedeam toate spectacolele Teatrului din Oradea. Si ce actori: SIMONA CONSTANTINESCU, NICOLAE TOMA, ION MAINEA,CRISTINA NUTU SCHIOPU,EUGEN TUGULEA. acum insa...Poate merita vazut PETRE PANAIT(dar si el e tot dintr-o generatie mai veche). In fine...
Postat 28 Noiembrie 2010, 11:37 de dan oradeanul
?
Dar niste sume de bani consumate de aceasta facultate?
Postat 28 Noiembrie 2010, 10:53 de dan curiosul
?
imi poate da cineva un nume, produs al acestei facultati?
Postat 26 Noiembrie 2010, 10:35 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON