URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2023, 16:00

The Times, Daily Mail, People și alte publicații internaționale scriu despre vizita Regelui Charles în România: „A vorbit despre admirația sa față de țară și poporul ei”

The Times, Daily Mail, People și alte publicații internaționale scriu despre vizita Regelui Charles în România: „A vorbit despre admirația sa față de țară și poporul ei” sursa foto: Facebook / Monica Petcu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vizita Regelui Charles al III-lea în România aduce o expunere masivă țării noastre. Publicații internaționale ca Daily Mail, The Times, The Telegraph, The Independent, Hello Magazine, People Magazine, France-Presse au relatat despre felul în care monarhul a fost primit, despre faptul că acesta se simte aici ca acasă și au subliniat cuvintele de admirație și laudă pe care Regele Charles le-a rostit despre România.

Într-un articol intitulat „Regele Charles pare relaxat la o plimbare în România, în timpul primei sale vizite externe după Încoronare”, Daily Mail relatează pe larg detaliile vacanței suveranului britanic și arată că acesta „a vorbit deschis despre admirația sa față de această țară și poporul ei”. 

Aceeași publicație citează din discursul impresionant pe care Regele Charles al III-lea l-a ținut vineri după sosirea la București, inclusiv partea în care acesta a citat din Mihai Eminescu pentru a descrie România ca „țară de glorii, țară de dor”, expresie tradusă astfel de britanici: „country of glory, country of longing”.

Daily Mail publică și imagini cu primirea monarhului de către săteni pe Valea Zălandului (Covasna), unde acesta are proprietăți. Regele a fost așteptat să săteni cu flori și chiar s-a pupat cu câteva localnice.

Revista People scrie în ediția online că suveranul în vârstă de 74 de ani a fost primit la București cu Garda de Onoare și că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. „Într-un scurt discurs, Charles a reflectat la admirația sa față de România”, notează People, pentru ca apoi să citeze o bună parte din acest discurs, inclusiv cea în care monarhul amintește că tatăl său, Prințul Philip, se juca în copilărie în România cu verișorul său, Regele Mihai I.

People precizează și că scurta vacanță pe care Regele Charles al III-lea o are în România coincide cu o vizită pe care Prințul Harry o va face în Marea Britanie, pentru a depune mărturie într-un proces cu ziarele tabloide. S-a speculat că unul dintre motivele vizitei suveranului în România ar putea fi dorința acestuia de a evita să se afle în Regat pentru acest moment controversat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Regel Charles al Marii Britanii cunoaste foarte bine realitatea din Romania
Charles, vine in tara noastra de 25 de ani. A calatorit prin tara. Cunoaste Romania, istoria, cultura, poporul roman. In ciuda detractorilor, sunt multi care cunosc adevarul despre poporul roman, despre Romania. Spre cinstea lui, Charles, atat in prezent cat si in trecut, de la inaltimea functiei si pozitiei sale sociale, a ales sa vorbeasca public, sa spuna adevarul si sa sustina Romania. OMUL acesta mi-a castigat respectul.
Postat 04 Iunie 2023, 18:08 de OrbanKula
Daily Mail
O publicate de un XENOFOBISM, RASISM rar la adresa Românilor ( țigani, needucați, jegoși etc ) de când Charles a devenit rege am văzut o schimbare de atitudine. Arata cu degetul spre alții, dar nu se uita in curte. Totodată rasismul publicației prinde bine la cei cu 8-10 clase.
Postat 04 Iunie 2023, 16:32 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON