URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2022, 13:37

Tensiuni în Rusia: un atac armat a avut loc într-o școală, cel puțin 14 oameni au murit. Un alt bărbat a tras cu arma în centrul de recrutare (VIDEO)

Tensiuni în Rusia: un atac armat a avut loc într-o școală, cel puțin 14 oameni au murit. Un alt bărbat a tras cu arma în centrul de recrutare (VIDEO) Captură Twitter / jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian de la Moscova
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tensiunile sunt tot mai mari în Rusia, unde recent președintele Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare parțială, trimițând încă 300.000 de soldați pe frontul din Ucraina. Un bărbat înarmat a intrat luni într-o școală din centrul Rusiei și a început să tragă, iar cel puțin 14 oameni au fost uciși, mai multe persoane fiind rănite. Fără legătură cu incidentul, un cetățean rus a tras focuri de armă la biroul de înrolare militară din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk, și l-a împușcat pe comandantul militar al centrului de recrutare. Asta, în timp ce rușii încearcă să fugă din țară, aglomerând vămile.

Potrivit Digi24.ro, atacul armat de la şcoală a avut loc în oraşul Ijevsk. Oraşul are aproximativ 650.000 de locuitori şi este în apropiere de clădirile guvernamentale. Din câte se pare, printre decedați se află și copii.

"Conform primelor informaţii, atacatorul s-a sinucis. Nu există detalii cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac. Pe reţelele sociale au apărut informaţii conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina", scrie Digi24.ro.

În ce priveşte focurile de armă din centrul de recrutare, într-o înregistrare video apărută pe reţelele de socializare se vede cum un bărbat rus care a deschis focul şi l-a împuşcat pe comandantul militar.

HotNews.ro citează site-ul The Guardian, scrie că rusul l-a împuşcat pe comandantul militar local din oraşul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina.

Bărbatul, îmbrăcat în costum de camuflaj, a tras cel puţin trei focuri în oficial de la mică distanţă, în timp ce alţi potenţiali recruţi pentru invazia rusă fugeau din încăpere.

"Nimeni nu va pleca nicăieri", ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicaţia Baikal People. Înainte de asta, comandantul îi adunase pe bărbaţi şi le ţinuse un discurs de încurajare privind plecarea la război.

Din câte se pare, comandantul centrului de recrutare (în imaginea foto principală) este în viață, dar în stare critică. Unele surse spun că acesta ar fi decedat, însă informațiile nu au fost confirmate, deocamdată.

Un alt rus și-ar fi dat foc într-o stație de autobuz în orașul Ryazan în timp ce striga că nu vrea să participe la războiul din Ucraina, potrivit jurnalistului Andrew Roth, corespondentul The Guardian la Moscova.

În tot acest timp, după anunțul privind mobilizarea parțială, tot mai mulți ruși aleg să părăsească țara.

Coada de la granița dintre Rusia și Georgia are o lungime de peste 10 kilometri, iar oamenii așteaptă zeci de ore ca să poată trece.

Războiul pornit de Rusia în Ucraina a ajuns, luni, în ziua 215. 

HotNews.ro scrie că votul la referendumurile din Ucraina care vizează anexarea unor teritorii de către Rusia intră în a patra zi, după ce Statele Unite au avertizat asupra unor "consecințe catastrofale" dacă Moscova va folosi arme nucleare pentru a proteja orice regiune anexată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON