URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iulie 2018, 08:59

Tensiuni în PNL? Vasile Blaga i-a băgat în şedinţă pe foştii PDL-işti

Tensiuni în PNL? Vasile Blaga i-a băgat în şedinţă pe foştii PDL-işti sursa foto: HotNews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt frământări în PNL, principalul partid de opoziție, unde fostul copreşedinte PNL Vasile Blaga, retras în ultima perioadă într-un con de umbră, s-a întâlnit, miercuri, la sediul PNL din Capitală cu mai mulţi dintre liderii fostului PDL, inclusiv primarul Clujului Emil Boc, şeful Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, sau primarul PNL de Alba Iulia, Mircea Hava. Ludovic Orban nu a fost invitat, anunţă Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, tensiunile sunt negate însă oficial atât de Vasile Blaga, cât şi de Ludovic Orban.

"Vrem un partid puternic, sunt multe lucruri de corectat, colegii le vor trasmite către forurile formale. În orice familie pot fi îmbunătăţiri şi sunt sigur că vor fi. Eu nu mai doresc să fiu preşedinte niciodată. Cu tot ce pot să ajut, am ajutat. Nu m-aţi auzit aruncând cu săgeţi, nu îmi trebuie nicio funcţie în partid ca să am orice rol pe care şi-l doresc colegii mei. În şedinţă discuţia a fost între noi, între membrii PNL, mulţi fără nicio funcţie care de un an şi jumătate nu ne-am mai întâlnit pentru că, într-adevăr aveam o problemă de comunicare şi care s-au bucurat că ne-am întâlnit", a spus Blaga, potrivit sursei citate.

„Nu e ciudat”

HotNews.ro scrie că întâlnirea a durat circa 3 ore. A fost invitat şi Adriean Videanu, însă acesta nu a venit. Nici liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, nu a fost prezentă. Au venit printre alții Roberta Anastase, Anca Boagiu, Lucian Bode, Dan Vâlceanu, Ioan Olar, Valeria Schelean. 

La finalul ședinței, fostul copreşedinte al PNL a ieşit să facă declarații jurnaliștilor, însoţit de foşti PDL-işti precum Emil Boc, Gheorghe Fluture, dar şi de senatorul bihorean Găvrilă Ghilea.

Întrebat dacă nu este ciudat faptul că Orban a stat în sediu, în biroul său, în timp ce la parter se desfăşura şedinţa, Blaga a răspuns că: "Nu e ciudat deloc, toată lumea se întâlneşte când doreşte. Nu am avut nimic de ascuns", a mai spus Blaga. Politicianul a admis şi că ar trebui îmbunătăţita comunicarea între vechiul PDL şi vechiul PNL. "Cred că lucrurile ar avea mult de câştigat dacă ar fi îmbunătăţite în acest sens".  

Întrebat dacă fostul preşedinte PNL Crin Antonescu ar trebui să revină în partid, Blaga a spus: "Ar fi un câştig."

După ce Blaga a ieşit cu o parte dintre colegii săi în spate din fostul PDL la în faţa jurnaliştilor, Ludovic Orban a ieşit la rândul său pe scările sediului partidului pentru declaraţii de presă.

Blaga, europarlamentar?
 
HotNews.ro mai notează că, anterior, Vasile Blaga declarase marţi că şedinţa pe care a convocat-o cu foşti democrat-liberali nu are legătură cu susţinerea pentru Ludovic Orban, nici nu este "împotriva cuiva", ci este doar o întâlnire informală "între prieteni şi colegi" înaintea anului electoral.

Potrivit sursei citate, Vasile Blaga este vehiculat ca posibil candidat la alegerile europarlamentare de anul viitor, dacă va fi achitat definitiv. Liderul fostului PDL a fost achitat în octombrie 2017 în primă instanţă în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale. După ce a fost pus sub urmărire penală, Blaga a demisionat din fruntea PNL şi a făcut un pas înapoi în politică.

Miercuri, politicianul bihorean a ezitat să confirme dacă va candida sau nu la europarlamentare.

Şedinţa informală vine în contextul în care pe 4 august va avea loc Consiliul Naţional al PNL în care se vor decide criteriile pentru stabilirea candidaţilor la alegerile europarlamentare şi, potrivit unor surse politice, se va decide şi modificarea procedurii pentru ca şefii de filiale să fie mai uşor demişi.

Acest CN a fost convocat şi pe fondul unor tensiuni interne, provocate de o tabără mică de nemulţumiţi, care îl contestă pe Ludovic Orban, notează HotNews.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Opoziția(?) și preocupările sale. Organizatorice
I. "Vrem un partid puternic, sunt multe lucruri de corectat, colegii le vor transmite către forurile formale. În orice familie pot fi îmbunătățiri şi sunt sigur că vor fi….” 1. Mare noroc pe noul PDL cu tov. Vasile! 2. Sunt convins că dacă nea Nicu nu ar fi fost asasinat (prin implicarea unor păpușari-şefi ca Iulian Vlad) și aveam un Prim-ministrul României model Valentin Ceaușescu, Bihorul ar fi avut, în persoana lui tov. Vasile, un Prim-secretar al PCR (sau, măcar, un secretar pe probleme organizatorice) de certă valoare. Dar și maiștrii (principali?) și nu politicieni (unii și parlamentari) ca tovii Ghilea, Mintaş ş.a. II. ”Potrivit sursei citate, Vasile Blaga este vehiculat ca posibil candidat la alegerile europarlamentare de anul viitor, dacă va fi achitat definitiv. Liderul fostului PDL a fost achitat în octombrie 2017 în primă instanță în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale. După ce a fost pus sub urmărire penală, Blaga a demisionat din fruntea PNL şi a făcut un pas înapoi în politică.” 1. Tov. Vasile, europarlamentar = un (mare) câștig pentru România; III. Dacă tov. Vasile & Co: a) nu se vor încuscri politic, din nou, cu ”Javra ordinară” și ”Portocalele” sale; b) vor renunța la a mai face o Opoziție distructivă (a se vedea telenovela cuscrilor de la CJ Bihor ş.a.); c) vor contribui la aducerea în fruntea actualului PNL al unui conducător, cu sânge de dac în instalație, demn de a fi urmașul politic al unora ca fam. Brătianu, sau I.G. Duca; d) vor promova buni profesioniști și cetățeni fideli acestei țări şi nu sugative ale banului public, sau și iredentiști, atunci cu adevărat România are șanse să ajungă acolo unde îi este locul: o Elveție a Estului Europei. PS. Comentariu demn și de atenția Președintelui PSD Bihor, un (alt) președinte cam deficitar la Capitolul: aprecierea și promovarea cadrelor competente și fidele partidului și Statului Român. Cel real. Best regards!
Postat 21 Iulie 2018, 13:59 de stefan
@roger
Problema nu este la un singur partid. Intreaga clasa politica este sub linia de plutire. Nici psd nu are verticalitate la nivel national si nu au oameni potriviti in conducere care sa promoveze interesele tarii. Nu stiu care este solutia, insa cred ca trebuie sa ii sanctionam pe cei care nu promoveaza interesele tarii si sa ii lasam pe altii. Chiar daca putem face asta doar o data la cativa ani. Sa alegem tot timpul raul cel mai mic nu stiu daca este o solutie. De fapt timpul a demonstrat-o.
Postat 20 Iulie 2018, 18:56 de oradea_mea_si_a_ta
!!!!
Dar fina ( Muzeu Sibiu ) s-a băgat în ALDE! No, ce-a fi?
Postat 19 Iulie 2018, 12:06 de soricel
unde sunt barbatii din politica?
pnl-ul nu are verticalitate la nivel national, nu au oameni potriviti in conducere care sa promoveze interesele tarii. ludovic orban are apucaturi femeiesti si lipsa de prestanta/atitudine, bolo zice ca nu-l intereseaza posturi mai mari si se da pe coate-napoi când e vorba de plan national. probabil ii e bine la oradea si ii lipseste ambitia de a reusi sau a se impune pe plan mare.
Postat 19 Iulie 2018, 11:34 de roger
?!
Si asta al nost' pe unde era?! Sau l-a bagat si l-a scos vreo nana, ascuns sub zadie, sa nu-l vada presa, ca in capitala nu-i ca acasa, le azvarli un os ziaristilor si i-ai amutit!
Postat 19 Iulie 2018, 10:07 de pinonel
P(S)D ,it's the NEXT one...!
Ce zici Dracnea ( PD-ist)? Ti-ai bagat coditza demult!
Postat 19 Iulie 2018, 09:47 de eraclid
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON