URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2021, 19:31

Tânărul din Salonta care l-a înjunghiat pe tatăl fostei sale iubite a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare 

Tânărul din Salonta care l-a înjunghiat pe tatăl fostei sale iubite a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare  (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânărul Mario Eduard Vancea din Salonta a fost condamnat, joi, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi, de judecătorii Tribunalului Bihor, într-un proces penal de tentativă de omor deschis după ce salontanul s-a dus acasă la fosta lui iubită şi i-a atacat tatăl, un poliţist de frontieră, pe care l-a lovit şi înjunghiat. 

4 ani şi 4 luni 

Pe lângă condamnarea de patru ani şi patru luni pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu, lui Mario Vancea - care la vremea producerii faptelor avea 18 ani - i se vor interzice o serie de drepturi, între care cel de a deţine sau purta orice fel de armă. De asemenea, i se interzice să comunice cu victima şi să se apropie de locuinţa acesteia, vreme de 2 ani după după executarea pedepsei închisorii.

În acelaşi timp, Tribunalul Bihor menţine măsura arestării preventive a salontanului şi, în plus, în obligă pe acesta să-i plătească victimei daune morale în valoare de 150.000 de lei, cheltuielile cu spitalizarea, de peste 12.000 de lei, precum şi cheltuielile judiciare. 

Conform minutei publicate pe portalul instanţelor, sentinţa pronunţată la Tribunalul Bihor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Atacat cu cuţitul, în propria casă

După cum BIHOREANUL a relatat, în luna aprilie a acestui an, într-o dimineaţă, Mario Vancea s-a dus, alături de tatăl său, să-şi "recupereze" iubita care-l părăsise şi se întorsese în casa părintească din localitatea Avram Iancu. 

Tatăl fetei, Gheorghe Domşa, poliţist de frontieră, i-a cerut tânărului să iasă din casă, dar Mario era pus pe scandal, iar discuţia a degenerat. Cei doi au ajuns în holul casei, unde tânărul a scos la un moment dat un cuţit, cu care l-a tăiat pe tatăl fetei în zona capului, la braţul stâng şi în abdomen. 

Mario ar fi fost dezarmat de cuţit de fosta lui prietenă şi de mama acesteia, care au şi reuşit să-l scoată din casă şi să încuie uşa, pentru ca victima lui să scape de un eventual nou atac.

Tatăl agresorului a rămas în maşină în faţa casei în timpul atacului, iar ulterior atoturismul său chiar a fost atacat cu bare metalice de victima înjunghiată şi de soţia şi fraţii acestuia, care ieşiseră să-l prindă pe Mario.

"Prima oară m-a lovit la cap cu un pumnal, am căzut. Când m-am ridicat m-a atacat cu cuţitul, l-a băgat în mine, prin intestinul gros, direct în rinichi. M-a rănit şi la mână şi la nas. A venit în casa noastră înarmat. Ne-a ameninţat şi înainte că vine şi ne omoară, iar în dimineaţa în care ne-a atacat a vrut să o ducă cu forţa (pe fiica sa, fosta iubită a agresorului n.r.). Mă pufneşte plânsul când văd în România aşa ceva. Judecătorii cum au făcut aşa ceva? Omul ăsta trebuie să stea mult după gratii. Să vii în casa mea să mă omori?! Să vii să iei viaţa la un om cu 3 copii?! Fizic eu sunt puţin mai bine, dar psihic acum sunt terorizat şi îmi vine să plâng. Am fost între viaţă şi moarte!", povestea în vară victima. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pentru "Justitia" asta s-a iesit in strada?
Tentativa de omor = 4 ani inchisoare? Pffffff.... Ma pot astepta doar ca peste 4 ani, dupa ce asta iese din inchisoare, stirea va fi ca l-a omorat pe tatal fetei. Cu putin, dar foarte putin noroc, ia cu suspendare.
Postat 10 Decembrie 2021, 07:26 de v0id
De aia se spune tanar si pr*st!
Daca folosea in loc de cutit un autoturism, lua cu suspendare!
Postat 10 Decembrie 2021, 05:20 de pinonel
da
justitie de Romania , tentativa de omor = 4 ani de inchisoare acuma poate intelegeti de ce americanii isi cumpara arme .Daca era in Texas victima putea impusca criminalul inainte de a fi injughiata .Nici nu mai apuca sa intre in casa , il impusca in curtea casei .
Postat 09 Decembrie 2021, 23:21 de richard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON